[]

firma günde 10 defa arayıp borcunu istiyor :(

herkese iyi geceler,
çok yakın bir aile dostumuzun bankaya borcu bulunuyor ve banka, borcu, alacakları ödeme kolaylığı sağlayarak tahsil eden bir firmaya temlik etmiş.sorun şu ki firma her gün 9-10 defa arayarak borcun ödenmesini istiyor, telefonunu açmaması veya değiştirmesi durumunda yakınlarını arayacağını söyleyerek tehdit ediyor. abimiz de yasal işlemi başlatabileceklerini söylüyor çünkü ödeyecek durumu yok ama ısrarla aramaya devam ediyorlar. abimiz her gün bu şekilde taciz ediliyor ve oldukça huzursuz oluyor, burada abimizin elinde taciz etmelerini engelleyecek hukuki bir dayanak var mıdır, neler yapabiliriz?
teşekkürler :)


 
Beni 1000 lira için 3 sene rahatsız ettiler. 2 avukatlık bürosuna devroldum inat ettim ödemedim. Ay başı maaşımı aldığımda icara/nafaka adı altında maaşımın 4'de biri gitmişti. Geri kalanını da gelecek ay alırlar sanırım :)


  • nezaretten taharet  (11.11.15 23:13:21) 
yanlıs anlamayin ama abimiz o borcu ödemeyecekse günde 9-10kere aranmayi kabul etmeli bence.


  • valkin rockefeller  (11.11.15 23:18:41) 
hukuki dayanak yok çünkü borçlusunuz. eğer icralık olursanız nezaretten'in dediği gibi yaparsınız 10 liralık borcu 15 ödersiniz ve süreye göre de üstüne faiz biner. icra dairelerinde ve avukalık bürolarında borçluya aynı köpek gibi davranılır yani iyi niyet vs. beklemeyin. sizin yerinizde olsam çok çok zor durumda değilsem büroyla anlaşıp öderdim çünkü elbet bir gün yasal anlamda da onlar karşınıza çıkar haberiniz olsun.


  • yeni dunya duzeni  (11.11.15 23:24:18) 
yasal tefeci sanırım bu firma, ödemekten başka bir çare olacağını sanmıyorum


  • gazozailacatmauzmani  (11.11.15 23:24:43) 
Eşim avukat. Çalıştığı burolarda onlar da arardı. Çünkü hem size kolay olur, hem onlara. Siz ödemezseniz faizi cezası ve vekalet ücretiyle illa ki ödetirler. Ama bunun için dava açarlarsa da bir iki yıl uğraşırlar. Onlar süreyi uzatmak istemiyor, siz de borç azken ödeyin sonra borç kadar da ceza eklenmesin üstüne diyorlar.

Ceza ve vekalet ücreti eklenip borc iki katına çıkınca haciz gelir, avukat bi de onunla ugraşır. Haciz işi de zor onlara.

Yani yasal masal uğraşmasın sizinkiler, borçları ödeyebileceklerse ödesinler, yoksa desinler bizi mahkemeye verin diye, bir iki yıl geciktirip iki katını ödesinler. Mahkemeye gitmeden ödetmeye çalışıyor banka, hem müsterinin hem kendi iyilikleri için.
  • harzem  (11.11.15 23:36:13) 
oooo süper olmuş :D kredi/kredi kartı borcu olanların arayıpta bulamadığı durum.

örneğin; bankaya borcunuz 10.000 TL olduğunu varsayalım, bu şirketler. borcu 2.000 liraya devralıyor. ve sizden 10.000 lirayı ödemenizi istiyor. kozlar sizin elinize geçmiş oluyor. kardeşim benim param yok diyorsunuz. borcum 10.000 TL ama benim 2.000 liram var diyorsunuz. adamlar diyor olmaz, gel 5.000 öde kapatalım bu işi, ydiyorsun param yok, birinden borç bulup ancak 2.500 ödeyebilirim. "TAMAM" diyorlar.
  • janavarorion  (12.11.15 05:36:39) 
aynen süreç @janavarorion'un dediği gibi işliyor banka ve varlık yönetim şirketleri arasında. ama oranlar bu kadar düşük değil tabi ki. neredeyse toplam borcun yarısına temlik ediyor bankalar. ama varlık yönetim şirketi ile pazarlığın işe yarayacağından emin değilim. fakat anlaşılan o ki çaresiz durumda dostunuz, o yüzden denemekte sakınca yok!


  • givemesomesubstance  (12.11.15 07:57:03) 
Yahu birinin sana borcu olsa gidip çatır çatır sürekli istemez misin? Hem borcun olup, hem ödemeyi reddedip, hem de adamlar sürekli arayınca niye laf ediyorsunuz anlam veremiyorum.

Evet bunun hukuki bir dayanağı var. O da borcunuz olması.
  • roket adam  (12.11.15 08:07:36) 
Ben 20 kere arardım. Yaptıkları taciz değil, borcu istiyorlar. abinde gidip anlaşsın adamlarla. Yoksa haciz is coming


  • joe dalton  (12.11.15 09:55:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.