[]

tank someone's bid

ingilizce'de böyle bir kalıp var mı? sözlüklere filan baktım ama bulamadım. böyle bir kalıp yoksa bile şu cümle ne anlama geliyor olabilir:

"I didn't tank your bid for the directorship, Saul."

homeland yeni sezonun ilk bölümünü izliyordum da orada geçiyor bu cümle daha önce rastlamadığım bir kullanım olduğu için merak ettim.

türkçe altyazısına baktım ama çoğu zaman olduğu gibi yanlış çevrilmiş orası. tank'ı teşekkür etmek olarak çevirmiş çeviren kişi ki alakası yok.

ben "direktörlük isteğini baltalamak/engellemek istemedim" gibi bir şey anladım bu cümleden. doğru mu anlamışım?

 
bid daha cok teklif olarak kullaniliyor benim bildigim. yani engellemek mantiksiz olurdu. bu durumda thank da olabilir. yani saul, senin direktorluk teklifine tesekkur etmedim falan gibi.


  • bohr atom modeli  (11.11.15 21:52:40 ~ 21:53:48) 
Tank acaba tanklamak gibi mi. Desteklemek kol kanat gerip korumak gibi yani.


  • floydian  (11.11.15 22:03:36) 
Oyunlarda kullanilan bir tabir baya ama belki gunluk hayatta da kullaniliyordur dedim.


  • floydian  (11.11.15 22:04:11) 
ay ben cok merak ettim gittim izlemedigim dizinin altyazisini indirdimsatir satir aradim ctrl f im calismadi. valla tank yaziyor, google yaptim yunanca ve fransizcada iki forumda sorulmus. valla oturup diziyi izlicem. ben de teklif olarak biliyorum, pokerde falan bid i artirirsin,
simdi yine okudum cumleleri. yanlis anlamadiysam soyle:
x:you re still mad at me
y: if i were mad at you you would't have...
x: ...your security clearance
y: ...wouldn't have a job
x: i didn't tank your bid for the directorship, Saul.
y: yeah you did.

hakkaten resmen yardimi icin tesekkur ediyor. sana kizgin olsaydim isin olmazdi diyor, digeri de yonetimdeki katkina sagol diyor.

senin dedigin turlu kalibi duymadim aradim bulamadim da.
  • purptakal  (11.11.15 22:06:55) 
v. To persevere through a bad situation that would normally depress or discourage anyone else.
tank.urbanup.com

verb: meaning to fail
tank.urbanup.com

tank.urbanup.com
  • masa penisi  (11.11.15 22:11:21) 
tanking diye bir şey var mesela nbade nhlde falan. draftte yüksek sıra almak için kasten yeniliyorlar falan.

bu yüzden bana da baltalamak gibi geldi.
  • ron dennis  (11.11.15 22:13:07) 
direktörlüğü almak için senin teklifinin başarısız olmasını sağlamadım (yani direktörlük için senin teklifini feda etmedim) -- gibi bir manası olabilir.


  • horuseth  (11.11.15 22:47:59) 
disfori ve horuseth +1

tank yerine "collapse" yerleştirin netleşir. tanking fiilinin hiçbir pozitif anlamı yok, tamamen negatif. "(su vb.) tankın dibini boylamak" anlamında kullanılıyor; kaybetmek, yenilmek.
  • 507  (12.11.15 10:04:50 ~ 10:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.