[]

Kişisel duyurular sizce silinmeli mi?

İspiyonlara bakarken düşüncelere daldım, size de sorayım dedim, sizin düşünceniz ne?

''Avukat, mühendis, kimyager, eczacı, doktor varsa özelden yazsın.''dan tutun,
''Bugün benim doğum günüm!''den devam edin, ''Günüm kötü geçti.''lere kadar geniş tutun çerçeveyi. Kişisel içerikli ve ünlem işaretli duyuruları değerlendirir misiniz benim için? İster hepsini topluca, ister kimisini batırıp kimisini çıkararak.

Hangileri silinmeli, hangileri kalmalı? ''Gençler eğlensin'' sınırı nerede olmalı? Buranın bir sosyalleşme ortamı ve konuşma ihtiyacı içerdiği gerçeğini de göz ardı etmeden mi hareket etmeli, yoksa bu ilanları silerek sitenin düzenini mi korumalı kalp kırmak uğruna?

Edit: Örnekler çoğaltılabilir, en temelleri yazdım. Soruya bugüne kadar duyuruda gördüğünüz tüm KİŞİSEL DUYURU'ları dahil edebilirsiniz. KİŞİSEL SORUları değil.

''Bu şarkı güzelmiş, dinleyin istedim.'', ''Hava soğuk olacakmış.'' veya ''Burada kampanya varmış millet!'' vb duyuruları dahil etmiyorum tabii ki :)

edit 2: Kendi görüşümü de yazayım heves ettim ^.^

Ben avukata ihtiyacım var veya veteriner var mı şeklindeki sorulara kesinlikle içerik eklenmesi gerektiği kanaatindeyim. Az da olsa eklenmeli. Boşanma konusunda danışmak istediğim şeyler var, avukat var mı? diyebilir, kabulümdür; veya özel bir sağlık meselesini açığa yazmak istemeyebilir, anlarım. Ama bu noktada da duyuruda halihazırda anonimsin, hem de istemez isen cevabı aldıktan sonra duyurunu silersin. Özele çağırmak bu noktada bana inanılmaz manasız geliyor. Hem de her allahın günü avukat arayan var burada, düzgünce yazsa bu şekilde kapalı soranlar, belki bir gün sonra soru soracak olan cevabını bulmuş olacak. Hayır yani, biz de öğrenelim, belki 3 gün sonra başımıza gelecek. Özelden yazanın verdiği emekten ve bilgiden biz de faydalanalım?

 
Avukat mühendis doktor özelden gelsin konusu kalsın. Sonuçta konu aynı ama özelden iletişime geçmek istiyor.

Ben "neden uyumadınız?" ve "napıyorsunuz?"lar bitmeli diyorum.
  • nawar  (11.11.15 20:22:08) 
Bence verdigin ornekler ve o tarzdaki duyurulara mudahale edilmemeli.


  • floydian  (11.11.15 20:22:27) 
hepsi kalsın zaten çok hızlı bir akışı yok sitenin.


  • qavqaw  (11.11.15 20:23:31) 
nasılsınız vs ler silinebilir


  • basond  (11.11.15 20:24:00) 
Floydian +1

Flood yapanlar da aslindasilinmemeli bence. Evet sinir bozucular ama cevap yazmayarak toplu tepki verilmeli bence. Diger turlu sansure giriyor gibi geliyor
  • la noix  (11.11.15 20:24:19) 
onlar çok sıkıntı değil de çok rica edeceğim şu duyuru açıp açıp silen troll'lere bir şey yapın. cenkist ve cenkertem midir ne halttır onlar geliyor aklıma mesela ilk olarak. son zamanlarda rastlamadım ama bir ara langurian kardesler mi ne o eleman yapıyordu bunu. troll'lük yaptıkları çok bariz. 2 saat sonra siliyorlar duyuruyu. sonra biz şikayet edince "e bir şey yapmamışlar ki?" oluyor.

"mesaj atın" duyuruları, eğer konu özel değilse silinmeli bence. atıyorum duyuruda detayı paylaşılamayacak bir şey soruyordur, o zaman "mesaj atın" diyebilir duyurucu. bu normal. ama "bi şey sorucam mesaj atın" olayı tamamen saçmalık. bunun olmaması lazım.
  • der meister  (11.11.15 20:25:28) 
kişisel diye bir kategoriye kaydırılabilir o tür duyurular.

sohbet etmeyek isteyen gelsin,
niye uyumadınız,
gününüz nasıl geçti duyuruları da o kategoriye şutlansın.
  • tescillimarka  (11.11.15 20:26:38) 
duyuru olarak açılmasına karşı değilim bu örneklerin ama soru şeklinde açılıp da "x mühendisi varsa soru soracağım" denmesi saçma, çünkü cevap verebiliyoruz zaten o soru altında. soru içermeyen ya da yorum beklemeyen, sadece "içimi döktüm"lü soruların durması da saçma, duyuru olarak yaz yine yazacaksan ya da bi soru ekle, çok zor bi şey değil bu.


  • devilred  (11.11.15 20:27:50) 
Düzen kesinlikle korunmalı. Ol sebepten şimdiye kadar silinen herhangi bir duyuruma ya da mesajıma itirazcı olmadım. Haklı sebeplerdi çünkü :)

Ama avukata bir iş sözleşmesi danışılacaksa, doktora açıktan söylenemeyecek bir şey danışılacaksa da bu tarz duyurular açılabiliyor elbette. Onun sınırı nasıl konulabilir derseniz pek fikrim yok açıkçası.
  • sevgikusunkanadinda  (11.11.15 20:29:21) 
insanların vakitlerini alan troller tespit edilmeli bence. onun haricinde insanlar burada sözlüğe göre rahatlar. (gerçi sözlüğün de suyu çıktı)

trollerin duyuruları ve soruları ara ara silinmeli bence. rahat rahat at koşturamayacaklarını hissetmeleri bakımından.
  • buffy de vampir sayılır  (11.11.15 20:35:25) 
@buffy de vampir sayılır, işte o zaman trollün ağına düşüyoruz bir yerde. Bu tipler ilgiden besleniyorlar, insanları uğraştırmanın verdiği zevkten besleniyorlar (ne halt anladıklarını halen çözemedim ama durum böyle) o yüzden bam güm girişmek en iyisi gibi ama, sınırlar net olmalı ki kimse araya kaynamasın.

Bir önerim de "don't feed the troll" meselesi ama, insanız. İlla ki dayanamayıp yazan birileri çıkıyor :)
  • sevgikusunkanadinda  (11.11.15 20:41:46) 
Bu gönül işleri kategorisi ana sayfanın içine tüküren bi abla vesilesiyle oluşturulmuş ve görünürlüğü kısıtlanmıştı

Boş beleş diye bi kategori oluşturun oraya şutlayın
  • cecilia  (11.11.15 20:42:30) 
Cecilia +1

Diger her turlu oneri sansure giriyor hos degil bence.
  • floydian  (11.11.15 20:51:48) 
duyurunun farkı fikir almanın kişiselliğinin derecesindeki esneklik bana kalırsa. dert yanacak, danışacak kimsesi olmayan da kişisel meselesini burada yazdığı zaman burası iş görmemiş değil, görmüş oluyor. keşke zımni ve boku çıkarmayan ortak bir algı olsa ama bu da gülün dikeni gibi geliyor bana. eğer bunlar problemse bence şu ifşa işi daha büyük bir problem. burası bunun için kullanılmamalıydı bence. troller bile açtıkları/cevap verdikleri konularla başta ilgiliymiş gibi yapıyor. insanlar ifşa için eğleniyoruz, ne olacak diyorlar. eğlenmek bir kriterse o zaman da onu bilmek gerekiyor.

son paragrafınıza katılıyorum ne var ki. biraz olsun bilgi verilmesi lazım.

bir tür soru puanlama sistemi olsa ne var ki yanda gördüğümüz başlıklarda ne tür şeylerin olmasını istediğimizi belirlemede ortak katkımız olur.

edit: son cümle yarım kalmış tamamladım.
  • godoşu beklerken  (11.11.15 20:59:56 ~ 21:02:56) 
nasılsınız +1
napıyorsunuz +1
tek bir kişiye hitap eden, özel mesajdan engellenince açılan duyurular +1 (nickini kaybettiği arkadaşını arayanlar ayrı)

"bi şey sorucam msj" diyen arkadaşları şundan eleştiriyorum:

1- aynı cevabı birden fazla insan verebilir. insanların zamanından gereksiz yere çalıyor.
2- soru şeklinde olursa cevap yazmayanlar, sadece okuyanlar da faydalanabilirler.
3- kimse şahit olmadığı için güvenilir olmuyorlar. koca paragraf yazıp gönderseniz bile adam cevap vermeyebiliyor, ortadan kaybolabiliyor. yazılan kimseye yaramıyor. o kadar özel ilgi isteyen gitsin parasıyla adam tutsun, değil mi?

edit:

4- çok özel, herkese anlatmaya utanılan bir şey olabilir. linç edenlerden korkuyor olabilir. ifşa olmaktan, yasalara aykırı bir iş yapmaktan çekinebilir. ikinci ya da feyk nikleri olmayabilir. o zaman daha üstü kapalı anlatsın diyeceğim ama bu aklına gelmeyebilir. bu durumda bari belirtsin durumunu kısaca. bunları kuralla nasıl düzenleyebilirsiniz bilemiyorum :)

edit2:

troller beslenmesin çok iyi niyetli bir görüş. her zaman trolleri besleyen biri çıkıyor. ona göre troll olmayabiliyor. o an adamın dalga geçtiğini anlayamayabiliyor. trollün troll olduğunu bilecek kadar yakın takipçi olmayabiliyor. bunlar suç değil. ayrıca ben eğlenceli, yaratıcı trolleri seviyorum. zararsız olduklarını düşünüyorum. ama bunun ayrımı nasıl yapılır bilemiyorum. kime göre eğlenceli, yaratıcı? her troll her zaman eğlenceli ve yaratıcı olmayabiliyorlar da. troll'e "kendini tekrar etme sileriz" mi denilecek :)))
  • i ve been mistreated  (11.11.15 21:02:48 ~ 21:30:09) 
@godoşu beklerken : Kişisel sorulara, dert yanmalara boynum kıldan ince. Benim de burayı zaman zaman ağlama duvarı olarak kullanasım geliyor, yalan yok. Sorduğum nokta ''pek dertliyim duyuru, canım sıkılıyor.'' veya ''Bok gibi bir gün geçiriyorum.'' diyerek, soru formatında açmayıp, ! formatında açanlar.

Bunlar bir nevi, özele gelin dertleşelim demek benim gözümde, bu noktada da özelden sorayım doktor varsa'dan pek bir farkı yok gibi geliyor.
  • kaymaktutmayansicaksut  (11.11.15 21:04:35) 
duyuru formatında açılan her tür yarak kürek duyuru silinmeli bence. mesela, birbirine laf sokmalılar, çok kötüyümler, duyuruyu bırakıyorum gibi amaçsız basın açıklamaları, nalbur varsa özelden mesaj atsınlar, ne halt ettiğini çok merak ediyormuşuz gibi yazanlar vs.
siteyi sosyal medya hesabı gibi kullananlar aslında genel olarak, onun dışında gereksiz gördüklerimi de yazdım zaten.

  • rheia  (11.11.15 21:22:18) 
buraya geldiğimin ilk günleri aynı soruyu sordum, kişisel duyuruları açanlar ne amaçla açıyor diye. derdimi sikmeyenler mi kaldı, burası özgür bi platform isteyen istediğini sorar sana ne diyenler mi. çok kırılmıştım o zaman niye böyle yapıyorsunuz ki demiştim, ama içimden :(

kişisel ya da sohbet, ya da iç dökme; adı ne olursa olsun ayrı bir kategori açılsın ve özellikle görmek isteyenler haricinde görünmesin bence. gün benim günüm dert sikiciler, pis özgürlükçüler; gününüzü görüceksiniz!!!
  • baba jo  (11.11.15 21:35:24 ~ 21:36:42) 
avukat arayanlar dendiği gibi açık yazamıyor olabilir, içerik ekleme konusunda katılıyorum.

ama en çok yazanlar arasında cecilia'ya katılıyorum. daha normal bir isimle kategori açılabilir.

kalp kırma konusuna gelince, bence kalp kırılmadıkça bunun önü alınmaz. mesela bugün bu gündeme geldi ve silme kararını aldınız; yarın birinin "naber milli irade?" duyurusu silinince demez mi "e hani serbestti?" diye. bence yapacaksanız bir an önce başlayın. zaten tüm işi anket yapmak, hal hatır sormak olan kullanıcılar var. bunların * duyuruya çok bir katma değer verdiğini de düşünmüyorum. olmasalar da olur yani.

yalnız önemli bir noktaya da dikkat etmek gerek. bu duyurularun aldığı cevaplara dikkat ettiniz mi? ben duyuruya bir şey sorduğumda büyük çoğunlukla tatmin olmuyorum. sorularıma işe yarar cevaplar alamıyorum. bu benim sorduğum sorulardan da kaynaklanabilir ama eminim ben gibi başkaları da vardır. farkettiyseniz en çok cevabı, geri dönüşü bu tarz kişisel duyurular alıyor. demek ki milli irade bunu istiyor? karşı gelebilecek misiniz?
  • ron dennis  (11.11.15 21:54:16 ~ 21:54:38) 
@ron dennis
Cevabınıza çok teşekkür ediyorum; ancak son paragrafına dair aynı açıklamayı yapmam gerekecek sanırım. Sorum cevap alan kişisel SORULARA dair değil, altına cevap yazılamayan kişisel DUYURULAR ile alakalı aslında. Duyuru dendiğinde haklı olarak tüm soruları buna dahil edip o şekilde algılıyoruz hepimiz, ama dediğim gibi kişisel bir şey yazılıp bunun bilinçli olarak soru formatında sorulmaması, bir nevi buranın 'oh içimi döktüm.' platformu olarak kullanılması kast ettiğim.

  • kaymaktutmayansicaksut  (11.11.15 22:35:16) 
"Naber panpalar?" duyuruları uçmalı.


  • arnold schwarzeneger  (12.11.15 08:10:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.