[]

doğru bir şey mi yapıyorum, pimpirikli miyim?

adıma kesilmiş biletleri, banka sliplerini, bankadan gönderilmiş herhangi bir şeyi, tüm resmiyet taşıyan belgeleri yırtabildiğim kadar yırtıp da çöpe atıyorum. geçen gün de yenisi gelen kredi kartımı parçası zor bulunacak şekilde kesip de attım çöpe. malum, çöpler karıştırılıyor, durduk yere başıma bela açmasınlar diye uğraşıyorum bu kadar. doğru olanı mı yapıyorum, fazla mı pimpirikliyim acaba bu konuda? benim gibi olan var mı aranızda?




 
aslında doğru yapıyorsunuz.

geçenlerde bu uçak biletlerindeki karekodlardan kişisel bilgilerin ele geçirildiğini okumuştum.
  • livaneli kadir  (11.11.15 15:57:31) 
ben varım. çöpler karıştırılıyor ve karıştıranlar sadece bu işi yapanlar değil.

hatta ben olayı bir adım öteye taşıyıp, o belgeleri slipleri falan ayrı bir çöpe atıyorum diğer çöpleri normal çöpe :)
  • Improbable  (11.11.15 15:59:06) 
livaneli'nin dediği olay:

krebsonsecurity.com

ben çok takmıyorum. iki üç yırtıp atıyorum.
  • eksi sozlukte eksiyen adam  (11.11.15 16:11:25) 
ben de öyle yapıyorum. ne çok ortak noktamız varmış :)


  • ergenpezeveng  (11.11.15 16:18:34) 
rahatsız.

sikime takmam. kredi kartını bile 2 kere kırmam 1 kere ortadan ikiye.
hiçbir bok olmaz zira.
  • Alt4y  (11.11.15 16:22:40 ~ 16:29:22) 
öyleyim ben de. kağıt öğütücülerin elle çalışanlarından almıştım zamanında. market fişlerini bile öğütüyordum, bozuldu sonra.

www.budasepete.com
  • inheritance  (11.11.15 16:54:21) 
Laf sokma babında değil ancak, kredi kartını ortadan kırıp atıyorsanız vay halinize..
Kredi kartlarının tek parça olması çalışması için gerekli değil.
Çip sorunsuzca bir uçta duruyorsa, o kart çalışır..
  • quaker  (11.11.15 17:40:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.