[]

ABD için 1 haftalık Mobile Data

Cumartesiden itibaren 1 hafta süreyle ABD'de olacağım.

Daha önceki yurtdışı gezilerimde hep çok hazırlıklı oluyordum, internete ihtiyaç duymadan offline şekilde gezebiliyordum her yeri. Gerektiğinde de otel/cafe wifi'ı yardımıma koşuyordu.

Bu sefer hiç hazırlanamadım ve mobile data'ya ihtiyacım olacak gibi. Bunu nasıl haleldebilirim?

Hangi hat ve paketi alsam ucuza 1 hafta internetim olur? 1-2 gb yeter gibi duruyor

 
t-mobile'ın paketi uygun oluyordu diğer operatörlerle karşılaştırınca. 1gb'si 20, 3gb'si 30 USD.


  • fakyoras  (11.11.15 10:38:21 ~ 10:38:28) 
ben AT&T kullanıyordum memnundum ancak şöyle bişe farketmiştim eyalete göre arkadaşlarımın kullandığı hat değişiyodu. muhtemelen firmaların kapsama alanı firmaya göre değişiyor ya da çok sağlam altyapı kurmamış oluyolar. neyse bence git markete ordan tek kullanımlık hatlardan al kafan rahat olsun


  • KidLazer  (11.11.15 10:46:06) 
sadece gps için arıyorsan 'here' isminde bir uygulama (ios) var, şehirlerin haritalarını gitmeden yüklüyorsun, offline kullanıyorsun. toplu taşıma özelliği filan da vardı. ben bir kez kullandım, memnundum. bir de tripadvisor'un offline uygulaması var, bu da bayağı işe yarıyor ve point of interest'leri de gösteriyordu.

onun haricinde ben de bir haftalığına prepaid kullanmıştım. ismini veya fiyatını tam hatırlamıyorum ama makuldu fiyatları. bir avm'de gördüğüm ilk bayiye girip almıştım. muhtemelen t-mobile'dı.
  • puc  (11.11.15 11:36:34) 
şehir merkezindeysen hepsi olur ama uzun yola çıkacaksan, dağ-bayır gezeceksen...at&t dışındakilerin çekim gücü rezalet; roaming sıkıntılı. hele ki navigasyon filan kullanacaksan... at&t ise idare eder düzeyde. buna göre al.

not: at&t alacak olursan herhangi bir mağazasına gir; şu cihaz için data amaçlı sim kart istiyorum de, ücretsiz verirler. onu takınca görevliden yardım isteyerek online olarak üye ol, ödemeni yapıp paketini al, aynı gün aktifleşir. mağazaya direkt "ben data paketi istiyorum" dersen sana kontratlardan bahsederler. contract-free -gophone- istiyorum demen lazım onunla da uğraşmayabilirler. kendin sim kartı takarak, mağaza wifi üzerinden hepsini yapabilirsin.

www.att.com
  • 507  (11.11.15 13:14:58 ~ 13:22:22) 
Ana operatorlerden alma, gir bir walmart'a ya da benzeri store'a straight talk al. Amerika'nin neredeyse tamaminda Att altyapisini kullaniyor.


  • chunksia  (11.11.15 15:58:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.