[]

mailde cc eklemece

mail yazarken birilerini cc'ye ekliyoruz ya hani, o ne oluyor tam olarak?




 
carbon copy oluyor. yani diyor ki gönderen "bu mail seni tam ilgilendirmiyor ama bilmende de fayda var". bir çeşit gözdağı oluyor bazen de, "bak sana bu maili attığımı cümle alem görüyor, ona göre adımını at" diyor o zaman da.


  • devilred  (11.11.15 00:05:51) 
iş yeri şeyleri işte.

kendi denginle yazışıyorsun üstleri de cc'ye koyuyorsan, "iş şu aşamada haberiniz olsun" demiş oluyorsun.

üstlerden biri seni cc'ye koyduysa "böyle bir iş yürüyor seni de ilgilendiriyor haberin olsun" diyor o sana bu sefer.

genel amacı iş akışı hakkında ilgili kişileri "updated" tutmak.
  • tescillimarka  (11.11.15 00:09:16) 
güzelmiş. peki neden maili 5 kişiye aynı şekilde göndermek yerine cc atıyoruz? ne farkı var pratikte?


  • reavelyn  (11.11.15 00:09:29) 
ilk cevabımda da dediğim gibi bizi tam olarak ilgilendirmeyen, sadece haberimizin olmasını istedikleri konularda cc oluyoruz.


  • devilred  (11.11.15 00:10:45) 
abi iyi de, normal şekilde gönderse yine haberin olacak mevzudan. gerekliliği gene anlamadım.kurumsal bi şirkette çalışmam lazım sanırım.


  • reavelyn  (11.11.15 00:11:59) 
doğrudan mail göndermek "al bu işi sen yap" demek, cc'ye eklemek ise "bizim böyle bir işimiz var, siz de bilin" demek. bu kadar işte.


  • devilred  (11.11.15 00:13:47) 
Mail kimi ilgilendiriyorsa onu to'ya koymak gerekiyor. CC'dekiler, konuyla ikinci dereceden bağıntılı, bilgi verilmesi gereken kişiller. Mesela, x kişisinin bir işi yapması gerekiyorsa ve bu işi x'in yapması gerektiğini onun üstlerine veya departmandan diğer kişilere de haber vermen gerekiyorsa; x'i to'ya, diğerlerini cc'ye koyman gerekir.


  • agluna  (11.11.15 00:15:05) 
doğrudan gönderdiğinde "bu işin muhatabı sensin" diyorsun. cc olarak koyunca "bilgin olsun" diyorsun. fark bu.

şimdi aklımda kalmadı ama doğrudan muhatap olarak eklenenler mailin devamındaki tüm konuşmalara dahil olurken cc'dekiler sadece ilk maili görüyor diye de hatırlıyorum. emin değilim düzeltirler.
  • tescillimarka  (11.11.15 00:17:11) 
ha bu arada, bütün mail programlarınızı reply all'a ayarlayın, reply all yapmayı unutmayın. ÖZEL bir şey yoksa yalnızca REPLY yapmayın.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (11.11.15 00:51:46) 
"merhaba ayşe" diye mail atılıyorsa konudan haberdar olmasını istediğiniz ahmet mehmet ve fatmanın da o mail'de alıcıda olması saçma olacağı için


  • MadAboutYou  (11.11.15 01:06:35 ~ 01:06:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.