[]

Sıfır araba önerisi - Jetta alternatifleri

Merhaba,

Babam araba almak istiyor. Jetta 1.2 Comfortline'ı gözüne kestirmiş. Donanımı filan iyi göründü gözüme ama ben anlamam, uzun uzun araştırmaya da vaktim yok.

Jetta'nın kötü bir ünü var mı herhangi bir konuda? Örneğin TSI ile ilgili iyi ve kötü şeyler okudum, içime kurt düştü. 60 yaşında adam, sürekli araba al sat işiyle filan da uğraşamaz.

Onun yerine önereceğiniz başka araba var mı?

 
hiçbir şey yazmamışsınız ki.

bütçe nedir,
araba ne amaçla kullanılacak,
ayda ortalama ne kadar yol gidecek,
sıfır mı ikinci el mi,
vs vs.
  • tescillimarka  (10.11.15 23:20:55) 
jetta diyince aklıme hep şu foto gelir;

c1.staticflickr.com
  • icim urperiyor  (10.11.15 23:23:15) 
Jetta deyince, ona yakın (sınıf ve fiyat olarak) öneriler gelir diye düşündüm. İkinci el değil, sıfır. Genelde şehir içi, evden işe giderken filan, ara sıra da tatile giderken kullanacak. Yılda 10 bin km civarında.


  • fadetoreality  (10.11.15 23:43:47) 
Passat


  • kakao  (11.11.15 00:19:35) 
Skoda octavia


  • sutlu nescafe  (11.11.15 07:06:22) 
bu kadar skandalın üzerine hala vw diyorsanız, kimsenin öneride bulunmamasına şaşırmayın.

golf öneriyorum. hem tok kapı sesi falan.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (11.11.15 08:31:35) 
bütçeyi bilmiyorum ama ford focus'u ısrarla öneririm.


  • etna  (11.11.15 10:11:36) 
focus kesinlikle. inanın çok sever, en az 5yıl satmayı düşünmez.


  • Absinthe75c  (11.11.15 10:14:18) 
Babanız güzel bir tercih yapmış. Jetta'nın söyleyebileceğim tek kötü yanı genelde şirketler kullanıyor. 1.2 TSİ motor (beklentiye bağlı olarak) kötü bir motor değil. Şehir içinde/ dışında gayet yeterli olacaktır. Hatırladığım kadarıyla da sakin kullanımda şehir içi 6-7 litre yakıyordu 100 km de. Comfortline donanım da dolu sayılır.
Alternatifler birazda sizin kullanımınıza ve beklentinize göre değişiyor. Ama yakın fiyat skasında ve aynı sınıfta Skoda Octavia (aynı platformu kullanıyor Jetta ile) ve Ford Focus var. Bagaj çok önemli değil derseniz de Golf veya HB Focusta olabilir.
Başka sorularınız olursa da cevaplamaya çalışırım. Şimdiden hayırlı olsun
  • bir3iki7  (11.11.15 11:02:21) 
geçen sene jetta'nın en boş versiyonunun fiyatı octavia'nın optimal versiyonuyla(çok boş değil ama çok dolu da değil) aynı fiyataydı. 1.6dsg dizel için bu söylediğim. büyük ihtimalle diğer motor seçeneklerinde de aynı durum mevcuttur.


  • sutlu nescafe  (11.11.15 11:18:42) 
Bu kadar skandalın üstüne ben de Volkswagen'dan soğudum, ama zaten Jetta iyidir güzeldir demiyorum, skandallar yüzünden almasın mı, alternatifleri nelerdir, onu soruyorum. Yoksa arabadan anlamam.


  • fadetoreality  (19.11.15 22:19:27) 
@fadetoreality; pardon, hemen bildiklerimi yazıyorum:

- ford focus; gayet başarılı, kendi segmentinde her kasası tutulmuş bir araç. yenileri de gayet güzel.
- renault megane: artık sadece hb olanları satılmasına rağmen yakıttaki başarısı ile öne çıkıyor.
- citröen c4: fiyat/performans canavarı; özellik bakımından diğerlerine 1 sayfa fark atar. dolu, dopdolu bir araba isteyenler için (p.s. sürücü koltuğunun yanında soğutucu bölme var).
- opel astra sedan: alman sevenler için.
- toyota corolla: uzun süre kullanayım, başım ağrımasın diyenler için.

bonus: alfa romeo gulietta: sürüş zevkine düşkünler için.

p.s. markanın gözümde olan sevimsizliğini sana yansıtmışım, kusuruma bakma.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (23.11.15 10:51:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.