[]

Arkadaş ortamında lafınızı kesenlere nasıl tepki veriyorsunuz?

Dünyanın en sakin insanıyım, etrafımdakilerle tatsız münakaşalara girmeyi sevmem. Ama dün beni sinirlendiren bişey oldu. 4 arkadaş oturup bişeyler içiyor, muhabbet ediyoruz. Konu da biraz derin; arkadaşlardan biri, ayrı olan anne-babasının önceki akşam yaşadıkları diyalogdan, bunu kendisinin nasıl etkilediğinden bahsediyor. Ben tam yorum yapmak için başladım, masadakilerden biri çat diye bir cümle söyledi konu hakkında. Sustum. Lafı bitince tekrar söze başladım, bu kez de çat diye lafımı bölüp telefonundan alakasız komik bir resim gösterdi hepimize. Biraz sinirlendim ama bişey demedim, başka bir arkadaş da uyardı zaten "Dur çocuk lafını söylesin" diye.

Böyle durumlarda ne yapıyorsunuz? Bu elemanı severim ama bunun gibi yersiz, saygısız çıkışları oluyor zaman zaman. Böyle bir durumda ne tepki vermem lazım? O sözümü kesip bişey söylerken ben daha da yüksek sesle onun sözünü mü keseyim? "Bir dakka izin ver lafımı bitireyim" diyerek mi böleyim? Yoksa alakasız sakin bir anda "Böyle böyle yapıyorsun, saygısızca oluyor, lütfen dikkat et" diye uyarayım mı? Onun herhangi bir lafını benzer şekilde bölerek empati yapmasını sağlamak da aklımdan geçiyor ama ortamı tatsızlaştırmak istemiyorum.


 
En basta susmuyorum.


  • floydian  (10.11.15 17:35:03) 
son dediğni yaparak ortamı tatsızlaştır.


  • her gece aç  (10.11.15 17:37:10) 
Samimiyseniz "olum bi dur bişi anlatıyoruz lan" de, hafif sitemkar hafif esprili


  • buff  (10.11.15 17:45:17) 
eskiden ben de onun sözünü keser ya da "SUSAR MISIN YAA BİŞEY KONUŞUYORUZ BURDA" derdim. artık lafa devam etmiyorum. 2. kere deniyorum, yine sözüm kesilirse kesinlikle devam etmiyorum. trip falan değil de "amaaan ne yorucam kendimi" durumu benimki


  • la noix  (10.11.15 19:05:13) 
Konu ciddiymis gigir olsa neyse de. -lafımı bir daha kesme. Diyip devam et


  • durgunfoton  (10.11.15 22:05:20) 
"canım bi saniye büyükler konuşuyor" ya da "hafız bi konuşturmadın amk".
saygı problemi olanları birinci cümle gibi eziklerim ki bir daha ne o ne de ortamdaki diğerleri aynısını yapamasın.

  • o kadar da degil aga  (10.11.15 22:24:39) 
sen sus bitirince kaldığın yerden devam et genç bakış programında mıyız amk satranç mı oynuyoz?


  • kaledekiyalnizlik  (10.11.15 22:34:00) 
buff +1

"olum bi dur bişi anlatıyoruz lan"
"1 dk bitirmedim"
"lafını unutma"

gibi bir şeyler diyebilirsin. empati yaptırmaya çalışma ya da daha sonra uyarma, bir işe yaramaz.
  • air  (10.11.15 22:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.