[]

50 kuruş, 1 lira 2 lira gibi ücretlere en çok ihtiyaç olunan an hangisidir?

hani böyle 50 kuruştan ne olacak dersin, 1 liradan ne olacak dersin ya. ama bi an gelir lan dersin sıçtık.

mesela dolmuş şoförüne 200 lira uzatınca aldığın o bakış. gibi. böyle absürt örnekler geliyor mu aklınıza?


 
dinlenme tesisinde tuvalete girerken.


  • contavolta  (10.11.15 14:12:44) 
askerde cepteki parayla rezil olabiliyorsun. yemin töreninde bir sürü 10 kuruş 25 kuruş istemiştim evden.

bundan yıllar yıllar önce iett için bilet satılırken incirli durağında 75 kuruşum vardı ( miktarlar farazi). duraktaki biletçi 90 kuruş dedi halbuki halk otobüsü 75 kuruşmuş. sokakta kalmş evden birini çağırmıştım ağlayarak. yaş 11-12
  • euphrat  (10.11.15 14:13:42) 
kütüphanede gece yarısı otomattan kahve,su almak istediğinde ve otomat kağıt para kabul etmediğinde...


  • ambrosia  (10.11.15 14:17:40) 
sabah açlığını simit ya da poğaçayla gidermek istediğin anlarda.


  • Improbable  (10.11.15 14:27:39) 
yanında hiç nakit para yokken, sadece banka kartında 50 kuruş varken 25 kuruşluk topkek (seneler önce) için kart çektirdiğinde.


  • inheritance  (10.11.15 14:46:36) 
okuldaki otomatlar +1
hele bi de son bozuk paranizdir ama makinanin duzenegi bozulur paraniz yanar ahh ahh.
avrupa'da ise 1 ve 2 cent'ler. fiyatlar hep kusuratli olunca ihtiyaci hissediliyor yoksa butun para verdigin zaman bir suru bozuk paran oluyor, surekli yaninda tasimasi da agirlik. yere dusunce tenezzul etmiyorlar ama kasada 1 kurus eksik ciksin kabul etmiyor, boyle de tezatlik var
  • jedilance  (10.11.15 14:51:20) 
üzerinde tam bozukluk vardir, gece gec bir vakitte eve dönüyorsundur. terin, yorgunlugun üzerine, sisen bogazin, bir yudum su arayisiyla etrafa baktirir.

uzaklarda bir isik, otomatin isigi, karanlikta bir sinekmissin gibi kendine ceker seni.

cepleri yoklarsin, tam gereken bozukluk vardir yaninda. kimse yoktur, sessizlik yirtilir attigin her bozukluk makine tarafindan yutulurken.

5 daha. bir 10luk vardir onu da atarsin. cebindeki son para, tamamlayacak ve sana su aldiracak olan para, attigin 5lik asagi düser. bir hata oldu diye düsünür, tekrar atarsin. birkac saniyelik umudun metale carpan bozuklukla tekrar kaybolur.

makine o bozuklugu kabul etmemektedir bir sekilde. o umutsuzluk ani, cebini, cantani her yerini dibine kadar arayip baska bir bozukluk bulamama anidir. rejecte basar, parani geri alirsin.

1,5 saatlik eve dönüs yolculugunda yutkundukca, cebindeki bozukluklari singirdatirsin.
  • aynadakiyabanci  (10.11.15 15:01:05) 
50 lira küsür (80 90 kuruş falan) tutan alışverişte cebinde sadece 100'lük olduğunda


  • yuto  (10.11.15 20:27:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.