[]

site aidatları

selam,

ev bakıyorum, ev kirası öder gibi site aidatı ödeniyor, 600 tl aidat neye gidiyor olabilir? elektrik, su, doğalgaz dahil tamam da, 600 tl nedir be?

(istanbul)

 
Bahçe düzenlemesi
Havuz ve diğer site fasilitelerinin bakımı
Sitede çalışanlar
Asansör vs bakımı

Aklıma ilk gelen gider kalemleri bunlar oldu, daha fazla da vardır muhtemelen.
  • fakyoras  (10.11.15 13:08:25 ~ 13:08:57) 
elektrik 100 su 50 doğalgaz ortalama 150 desek 300 ediyor

100 kapıcı-alışverişe giden apartman görevlisi desek 400 ediyor

kalan güvenlik site servisi havuz bakımı fitness salonu bakımı içinde daire başına 200 alıyorlar gibi bir hesap çıktı.

çok bence de
  • basond  (10.11.15 13:08:29) 
o adiatlar genelde elektrik su dahil olmaz.

Ev biraz lüks ise havuz temizlik vs dir.

Bazı sitelerde ısıtma dahil oluyor hala eski tip merkezi ısıtma kullandıkları için.

Elektrik ve su dahilse zaten oradan ev almayın. Yasal problemleri var demektir.
  • halilibo  (10.11.15 13:08:40) 
Site'de güvenlik görevlileri (çoğunlukla 2 vardiya) bahçıvan ve bahçe bakım malzemeleri, elektrik (site içi aydınlatma) buna ilaveten havuz vs. varsa evim var diye sevinmeyin, 1.500 TL'ye kadar çıktığını gördüm. Normal apartmanlarda bile 250 TL, sadece kapıcı için toplanıyor.


  • SiyamkedisiZorro  (10.11.15 13:22:20) 
evin kendi elektriği suyu dahil olmadan da 600 lira aidatı olabiliyor :/ -çılgın şeyler bunlar
sitenin elektriği, suyu, güvenliği, personeli, asansörü, tüm donatı ve tesinin bakımı, kamera sistemi varsa onun sürdürülmesi (mesela), havuzu, bahçesi, duvarı, peyzajı...
tüm bunları toplamak değil çarpsam da nasıl o rakamlara ulaşıyorlar bilmiyorum ama böyle
  • niye ama  (10.11.15 13:46:44) 
elektrik, su, dogalfaz hiçbiri dahil değil onlara. 500 falan ödüyoruz biz hiçbiri yok içinde. gucenlik, bahce, havuz, site servisi, site calısanları vs..


  • t joe  (10.11.15 13:54:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.