[]

genç olmak, hissetmek vs.

28 yaşındayım, genç miyim bilmiyorum ama kendimi genç hissetmiyorum...sanki artık yaşlılığa hazırlanıyormuşum gibi geliyor...

oysa içten içe yeniden aşık olmak, ne biliyim barlara gitmek, deli gibi içip sabah etmek felan istiyorum... (örnekler saçma biliyorum ama anladınız siz)

sanki benden geçmiş yapacağım şeyler dışardan "yaşından da utanmıyor" tabirine uygun olur gibi geliyor..

Sizlerde böyle hissediyo musunuz? Yaş cinsiyet belirtirseniz sevinirim...

 
ohoo sen yine iyisin hocam. ben 22 yaşındayım ve aynı şeyleri hissediyorum. olmayınca bi arayış içindesin evet ama istediklerin olduğunda da " ne gerek vardı bunlara ya, emekli gibi gidiyodu diyosun


  • MtKrt  (10.11.15 11:56:37) 
yaş 28, dediğin şeyleri yapıyorum. utanılacak bir durum yok. sadece bazen yorgun hissediyorum ama yaşlı hissetmiyorum.
k

  • peggy  (10.11.15 12:00:17) 
Benden hem geçti, hem geçmedi. Açıkçası 10 yıl önce zevk aldığım şeylerden, şimdi zevk almak istemiyorum. 32 yaşındayım, 22 yaşında yaptığım şeyler saçma ve gülünç geliyor. O o zamanın eğlencesiydi. 10 sene sonra da şu an yaptığım komik gelebilir. Bu değişim açıkçası beni çok mutlu ediyor, çok eğleniyorum.

Şöyle bir baktığımda, yapılan şeylerden çok, içeriği değişti. Örneğin, barlara gitmek için "Utanmıyor" denecek bir yaşta değilsin ama 18 yaşında barda ettiğin muhabbet ile 28 yaşında barda ettiğin muhabbetin içeriği arasında dağlar kadar fark var. Arkadaşlarınla 10 senedir aynı şeyi konuşmuyorsun. Şu an kendinden 10 yaş küçüklerin konuşmalarına kulak misafiri olunca katılmak mı istiyorsun onlara? Ayrıca, bara gidip sabaha kadar içmenin yaşı da yok ki! Keza aşık olmanın da yaşı yok. 70'lik teyzeler, nineler, amcalar, dedeler aşık oluyor, çok da yakışıyor, yüzlerinde güller açıyor. Liseli aşık gibi olmak insana her yaşta yakışan bir şey. İnsanı neşelendiren, güldüren şey her yaşta yakışıyor. Açıkçası düşününce, yaşa yakışmayan bir davranış da bulamıyorum. Sadece onu 10-20 yıl önceki gibi yapmıyorsun, şu yaşındaki ya da hissettiğin yaştaki gibi yapıyorsun.

Tabii bu örneklerden genellemeye gidilmez. Belki zamanında yapamadığın için içinde kalmış olabilir mi? Zamanında çok yaptıysan, şu anda eski zamanları özlüyor, nostalji yapıyor olabilir misin?
  • aychovsky  (10.11.15 12:01:46) 
30 yaşındayım, kendimi bildim bileli sessiz sakin enerjisiz heycansız birisi oldum. enerji dolup taşayım, ortamlara akayım onu da bunu yapayım ordan oraya koşturayım gibi bir beklentim hiç olmadı.

ama son dönemde kendime harika hissettiğimi söylüyorum, ülke kaynaklı sıkıntıları geçersem çok iyi bi hayatım olduğunu söylüyorum ve bunun farkına gerçekten böyle vardım. eskiden her akşam yorgun argın eve gidip tv'nin karşısına yatarken şimdi gidip yemek yedikten sonra yarım saatlik bi yürüyüşle kahve mi içmeye gitsek diyorum. eşim nasılsın dediğinde mükemmel diyorum.

kötü desem, berbat desem ya da yorgunum desem sadece herşey daha da kötüye gidiyor. bu yüzden kendimi 30'dan sonra genç ve çok iyi hissetmeye başladım
  • try again fail again fail better  (10.11.15 12:05:34) 
Dünyaya bir kere geliniyor. Hayatı genel ifadeye göre 'şu evre gençlik evresi', 'bu evre olgunluk evresi' falan diye yaşamamak gerekiyor. İnsanlar bana göre bu evreleri kırmak için para kazanmaya çalışıyor. 28'inde bir adamın işinde gücünde olması gerekiyor değil mi? Ne işi var barda bilmemnerede? Bence yanlış.

Ama bence asıl soru gerçekten istiyor musunuz bunları? İstiyorsanız, yapacak imkanınız varsa bir tane ömrü 'elalem' denen gizli örgütün söylemleri yönünde harcamamak lazım.

Yeniden aşık olma konusuna gelince, bunu gerçekten istiyorsanız o sizi kesin bulur. Bu konuda bir şey yapabileceğinizi sanmıyorum :)

26/Erkek
  • m3mphis  (10.11.15 12:07:04) 
genç sevgili bul. iyi gelir.


  • dafuq  (10.11.15 12:08:02) 
düzenli spor ve seks yapın arkadaşlar yoksa kendinizi yaşlı hissedersiniz ;) (yaş 32)


  • redeath  (10.11.15 12:17:45 ~ 12:43:02) 
32 yaşındayım fiziksel olarak hala 21-22 yaşında gibiyim maşallah.
menüsküs hariç.

ruh halimde o yaşlarda nasılsa hala öyle pek değişme olmadı
Erkek.
  • basond  (10.11.15 12:19:40 ~ 12:19:55) 
ben de tam tersiyim. 32 yaşındayım senelerdir hissettiğim yaş 15-16. hala bir ergen yatıyor içimde alsksk


  • sta  (10.11.15 12:38:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.