[]

trafikte taciz edilmek

günaydın arkadaşlar!

sabah başıma gelen olayı anlatıp sonrasında görüş öneri ve tavsiyeleriniz almak istiyorum.

saat 07,20 suları hadımköy gişelere girmeden oldu olay. bilen bilir gişenin girişi hafif virajlı. neyse ben sol seritteyim yanımda da gürsel turizmle ait bi servis neyse bu abi az bana doğru kaykılınca kısa bir korna bastım sıkıştırmasın diye. abi buna karşılık uzuuun bir korna bastı. yola devam ettik. meğer mevzu bitmemiş. adam gişelerin tam çıkışında önümü kesti araçtan indi. camımı açtım. ne yapıyorsun sen diye bağırmaya başladım. bir şey yapmadım şeridinden çıktın uyarmak için kornaya bastım yok sen şeridinden çıktın bana çarpıyordun. ehliyetini ruhsatını ver bana!! dedi. sen kimsin ki benim ehliyetimi istiyorsun bas git dedim. adam diyor ki içerde kamera var dedim kameran varsa adam gibi git sikayetını yap. yapıcam onu da yapıcam ama sen nerede çalışıyorsun onu söyle diyor. bu arada elini camdan içeri uzatıyor. sonra plakamı çekti. bir de arabasına binerken dua et kadınsın diyor. dedim daha ne yapacaksın. bas git işine polisi çağırtma bana. adam gitti plakasını aldım..

herkesin ufak tefek hataları olur. hadi diyelim ben hatalıyım madem kameran var direk şikayet et dimi? yol kesip el kol yapmak, tehtid etmek nedir? eminim ki erkek olsaydım o araba sadece kornaya basıp gidecekti..

gürsel turizmi aradım. güvenliğe anlattım. mesai saatinde yetkilileri aratacağız dedi. çok korkmuştum epey de ağladım. hala da iyi sayılmam elim ayağım titriyor. adam nerde çalışıyorsun dedi ya plakam zaten şirketin üzerine. firma sahiplerine gelir gelmez anlattım. bilgileri olsun diye. onlar da ilgileneceğiz. emniyete bildiririz dediler.

ben ne yapacağım şimdi hatalıysam da kanıtlanır cezamı öderim sorun bu değil. bu adamın benim ehliyetimi ruhsatımı isteme hakkı var mıydı? araçtan içeri el kol sokması vs?

 
olayda taciz yok. küfür,hakaret,tehdit vs varsa savcılığa bildirebilirsiniz. ama yapabileceğiniz en etkili şeyi yapmışsınız zaten iş yerine söyleyerek.


  • dahili meddah  (10.11.15 07:37:58) 
Şerit ihlalinden ceza mı kestirecekmiş? Ya kusura bakmayın da ona ehliyet verenin ...

Neden diyeceksiniz: Az önce 20-30 dakikalık bir yolculuk ile işe geldim. Herhalde sayısız şerit ihlaline tanık oldum ve bazılarını da ben yapmak zorunda kaldım. İstanbul trafiği bu. Gayet normal. Önünüzü kesmesine izin vermeseydiniz keşke. Neyse ki araçtan inmemişsiniz.
Geçmiş olsun bir trafik magandasıyla yakın temas yaşamışsınız.Ne turizmse şikayet edin hatta size bir ipucu: Hangi firmanın servisini çektiğini bulun o aracın. O firmayı taciz edin. Benim firmamın servisini çeken bir araçsa böyle 3 şikayet gelse o adam bir daha benle çalışamaz. O da buna ders ötesi olur.
  • ozdek  (10.11.15 07:42:50) 
Yapilabilecek en uygun ve mantikli seyi yapmissiniz. Keske cami falan indirip agiz dalasina girmeseymissiniz. Bu tip magandalardan epey korkuyorum ben, sagi soli belli olmuyo malum herkesin belinde de silah :/

Gecmis olsun
  • la noix  (10.11.15 07:54:08) 
gürsel turizm'i arayıp güvenliğe anlatmayın. şirketin merkez ofisine gidip yetkili biriyle görüşün. güvenlik ne yapabilir?


  • [silinmiş]  (10.11.15 08:11:05) 
bi dahakine ne camı aç, ne arabadan in, ne münakaşaya gir. kaç gitsin. adam klasik bir trafik eşkiyası. pas geç uğraşma.


  • roket adam  (10.11.15 08:11:32) 
ayrıca, karakola gidip şikayetçi ol mutlaka. yerinde olsam çok uğraştırırım adamı.

bir kaç hafta oldu. fenerbahçe'den taksiye bindik, kadıköy tarafına dedik, adam tam terse bostancı yönüne gidiyor. iki kere kadıköy yolunu geçti, bildiğim yoldan giderim diyor. bu arada deli gibi sigara içiyor içeride. baktım, olacak gibi değil, kadıköy yolundan epey uzaklaşınca durdurdum. 8 lira yazmış. 10 lira verdim, 2 liram yok, git ara bul 8 lira ver diyor. ben de 2 liramı ver diyorum. peki o zaman bekleyelim dedi. çekti kenara, taksimetre durduğu yerde artıyor. magandalık yapıyor ama yanlış adama denk geldi. polisi arıyorum dedim. gerek yok karakol yakında diyor bu sefer. tamam kardeşim gidelim bakalım sonucu sana mı hayırlı bana mı dedim. uzun uzun gezdik karakolu bulmaya. benim vazgeçeceğimi sanıyor. tamam in taksiden uğraştırma beni, çoluğum çocuğumun rızkı falan, oradan çalışmaya başladı. kabul etmiyorum, karakola gidiyoruz dedim. sonuçta karakola gitmedik ama beni geride durduğu yere götürdü ve 2 liramı da verdi. benim için magandalığının sonucunda zarar etmesi yeterliydi, peşini bıraktım.

haklıysanız hayatta hiç kimseye, magandaya, zorbaya eyvallah demeyin.
  • [silinmiş]  (10.11.15 08:11:57 ~ 08:24:07) 
Hemen emniyete hemen!
Amacı ne? Bunu irdelemek sizin göreviniz değil. Erkek olsaydınız artistlik yapmazdı emin olun.

Amacını kendisi anlatsın, kendisini savunsun. Siz acilen şikayetinizi yapın.

Biraz sakin olmalı, magandalığın lüzmu yok.
  • han20  (10.11.15 08:49:00) 
işte sırf bu durumlarda kullanmak için erkek halimle araç kamerası aldım. öyle hareket yapana kamerayı gösteriyorum pısıyorlar. imkanı olan herkes bir araç kamerası edinmeli. çok ciddi faydasını göreceksiniz.

ben şunu aldım. çokta memnunum. sınırsız ve full hd kayıt yapıyor (gerçek full hd gibi)
odisu.com
  • zam sampiyonu domates  (10.11.15 08:52:55) 
çok geçmiş olsun zenc'cim. erkek olsaydın o angut öyle el kol hareketi yapamazdı kolay kolay. ben de trafikte böyle angutlara karşı sakin olamıyorum ama bu hiç iyi bi şey değil. birdahakine öyle durup bekleme. uymadan yoluna devam et gitsin.


  • widee  (10.11.15 09:46:48) 
Erkek olsaydın bunu kesinlikle yapamazdı o hanzo. Yanlış anlama lütfen ama münakaşaya girmekle hata etmişsin çok var trafikte böyle öküzler keşke basıp gitseydin en fazla bir kaç dakika aklında kalıyor sonra unutuyorsun iş güç stresinden zaten. bak böyle daha kötü olmuş ağlamışsın, sinirlerin yıpranmış, işine odaklanamamışsın değmemiş işte.

birde ehliyet ruhsat isteme hakkı yok, kolluk kuvveti mi bu ? kaza tespit tutanağında maddi hasarlı bir durum olduğunda böyle şeyler karşılıklı olarak veriliyor. Bu herif trafik polisi mi ortada bir şerit ihlali var diye ehliyetini ruhsatını istesin ? Bayan olarak gördüğü için kendince şovunu yapmış. Eğer plakasını aldıysan beyazmasa'ya da bildirebilirsin
  • joehigashi  (10.11.15 10:14:12 ~ 10:17:51) 
bilemedim daha önce başıma böyle bir şey gelmediği için durdum. akıl edemedim yoksa durur muydum hiç :( şimdi gürsele yazılı şikayet dilekçesi yazıyoruz. aracın bağlı olduğu bölge sorumlusunun da numarasını aldık. sonrasında da emniyete gideceğim.

hatalıysam kameranda var direk emniyete bildir beni öyle dayılanıp cezamı kendi kendine vermek neymiş görsün istiyorum. başı ağrısın işte. yoksa ne sahidim var ne bişi tek başımaydım hoş yalnız olmasaydım bu olay olmazdı zaten.
  • zenc  (10.11.15 10:20:46) 
acaba hangi şirketin servisini çekiyor. bizim şirketinse gözüne iyi bi görünürdüm.


  • fanila  (10.11.15 10:24:34) 
başka bir arabanın önünü kesmesi bile bence taciz olarak değerlendirilebilir. şikayet ederse kendi başını yakar gibi.


  • screamshot  (10.11.15 10:52:17) 
oncelikle cok gecmis olsun zenc

arkadaslar burasi turkiye, kamerayi gosteriyorum pirsiyorlar yazmislar... vakti zamaninda cok hakkimi aramaya calistim; polise gittim, calistigi kuruma sikayet ettim, silah ceken oldu polise gittik silahin cinsi nedir diye sordular bana, sonra da bu silah degildir kuru sikidir filan aranizda halledin denildi filan filan.

cok resmi kurumlardan geri donus yapildi sadece, onun disinda hic bir sey olmadi.

o yuzden bu ruh hastasi manyaklar her seyi yapabilirler, istediginiz kadar hakli olun ya da ispatiniz oldun; hic bir sey caninizdan onemli degil!!! o yuzden ne kornaya basin ne selektor yapin, sikistirsalar bile bunu yapinca yanlis anliyorlar cunku... kaskonuz vardir filan, caninizdan onemli degik...
  • kamyonsans  (10.11.15 11:36:55) 
geçmiş olsun. böyle bir şey tekrar yaşarsan cam açma, kaçamıyorsan gerekirse kapıları kilitle polis gelene kadar bekle.


  • r_u_h  (10.11.15 12:20:45) 
şikayet et. 'dua et kadınsın' ifadesi tehdit sayılabilir.bir daha benzer şey olursa müziğin sesini iyice aç, eşlik etmeye başla,durma yoluna devam et. kudursun ... gerizekalı.


  • domates yiyom  (10.11.15 17:07:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.