[]

Hızlı bonfile marine nasıl yapılır

malesef 1 gün bekleyecek takatim yok. şimdi gidip kasaptan bonfile alıp döküm tavada mühürleyip indirecem mideye. Çok fazla vaktim yok ama yine de lezzet veren 1 saatte bi etki edecek marinasyon tavsiyeniz var mı aceba?




 
ben kekik, kimyon, kişniş attığım zeytinyağına yatırıyorum. buzdolabına koyuyorum. 1 saat sonra da mühürleyerek pişirip yiyorum. iyi de oluyor. tamamen acemiyim.


  • hushhush  (09.11.15 14:37:13) 
bonfile alma, antrikot al. her yüzüne zeytinyağı dök. yine her iki yüzüne de deniz tuzu ve çekilmiş karabiber ek. bu şekilde bir saat beklet.

çok kızmış döküm tavada her yüzünü en fazla 3-4 dakika arası mühürle. eti pişirdikten sonra 3-4 dakika daha beklet ve ye.

bu.

et iyiyse marinasyona ihtiyacın da yok tuz, karabiber ve zeytinyağından başka.
  • mermize  (09.11.15 14:40:26 ~ 14:41:02) 
@mermize
Malesef güzel antrikot bulma şansım pek olmuyor :( genelde aldıklarım çok sert çıkıyor 1 saatlik bir marinasyonla da yumuşatmam imkansız gibi. Beklemek istemediğimden bonfile tercih ettim kısmen yumuşak olacak diye. Kaya tuzu mu deniz tuzu mu tavsiye edersin bu arada ?

  • sabor  (09.11.15 14:47:15) 
Ben de salça olayım bari, ya benim merak ettiğim zeytinyagıyla marinasyon sonrası zeytinyagı tadı kalmıyor mu ette? O tat etin tadını değiştirmişti ben denediğimde. Bir de 3-4 dakika tutunca sulandı et. Mühürlemek için yapıyoruz ama mühürlerken sulanıyor.


  • kucukharfler  (09.11.15 14:52:53) 
çok az sirke ve zeytinyağı ile karışık baharat, pişirme öncesine kadar tuz koyma, tuzu önce koyarsan suyunu salar.


  • kyha  (09.11.15 14:53:52) 
etinizi pişirmeden önce tuz atmanızı tavsiye etmem, pişerken fazla sulandırıp kurutacaktır.

istediğiniz kalınlıkta kestirdikten sonra üzerine buz dolabı poşeti koyup avuç içinizle hafifçe ezin.siz yapamıyorsanız kasaptan yapmasını rica edin. sonra zeytinyağına yatırıp 1 saat kadar bekletin. yağ daha içeriye nüfus edip eti yumuşatacaktır.

piştikten sonra kekik az karabiber ve tuz atın.
  • dahili meddah  (09.11.15 14:54:45) 
1 adet orta boy soğan, 3 yemek kaşığı zeytin yağı, etin üzerine çıkacak kadar süt.


  • sos fistik olsun mu  (09.11.15 15:45:12) 
bütün yazılanları okudum. kyha'ya katılıyorum.

en son tavaya atmadan önce tuzlamak mantıklı. yine sert oluyor diyorsanız çok hızlı mühürleyip, biraz da önceden ısınmış fırına sürebilirsiniz.

2şer dakikalık mühürleme sonrası, 180 derecede 5-6 dakika iyi olabilir.
  • starborn  (09.11.15 16:20:21) 
Birisi de dememis bonfileyi neden marine ediyorsun diye. Bonfile zaten yumusaktir, pisirmeden once oda sicaklginda beklet 15-20 dakika. Sonra muhurle iki yuzunu. Damak tadina gore pisir.


  • durali  (09.11.15 16:43:57) 
zeytinyağı, çok az sikre, tane karabiber çektim üstüne, çok az limon sıktım. etlere hafi masaj yapıp streçledim. 1bucuk saat civarında bu şekilde kalacak. sonra gömecem mideye. et güzele benziyordu, sonuçları burdan bildiricem. Bir arkadaş bahsetmiş bonfile yumuşak diye evet katılıyorum ama etin lezzetsiz olma ihtimali de var her bonfile güzel olmuyor malesef. vaktim olsaydı bir kaç güzel sos hazırlayacaktım ama uğraşasım yok. Bu arada güzel bir antrikot tüm bonfileleri döver :)


  • sabor  (09.11.15 16:49:05) 
ee sonuc ne oldu ? ya unuttun pişirmeyi hala marine oluyor ya da cok hosuna gitti bizimle paylaşmak istemiyorsun sonucu :)


  • durali  (10.11.15 10:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.