[]

Netbook için Kasmayacak İşletim Sistemi Hangisi

İkinci el bir netbook alıcam. RAM 1GB, İşlemci Atom falan. Aslında bilgisayarım var da dışarı çıkarken alıcam bunu, 1 kg olduğu için taşınması çok rahat. Şimdi bu üzerinde Windows XP ile geliyor ama XP mi kaldı? O yüzden ben buna Win7 atmak istiyorum ama o da kasar mı bilemiyorum.

Sizce ne yapayım?
Win 7 kurayım mı?

Aslında Linux türevleri kasmıyor falan diyorlar ama onlarda da program kurmaktan falan nefret ediyorum. Kullanacağım Programlar:

MS Office
Filezilla
Google Chrome
JpegMini
IrfanView

 
ramini 2GB'a çıkarmayı da düşünebilirsin aslında, Atom ilk çıktığı zamandan beri 2GB'ı destekliyor olması lazım. tam marka model paylaşabilir misin?


  • loveinaflipbook  (09.11.15 07:58:41) 
Win 7 starter ya da home basic kurabilirsin. yine üstte belirtildiği gibi 2 gb ram daha iyi olur.


  • 1adam  (09.11.15 08:20:43) 
Arkadaşlar tam marka model: LGX110
Araştırdığım kadarıyla rami yükseltilemiyor. Öyle de lanet bi şey...

  • straples  (09.11.15 08:51:09) 
bulabiliyorsan bu modeli bulmaya calis. ram'i de arttirabiliyorsun,

www.youtube.com
  • evimin paspasi  (09.11.15 09:07:37) 
ram yükseltemezsin evet
üzerinde gelen işletim sistemi xp home bu cihazın
biraz slax ile denemiştim çok fark yaratmadı
ama mint ile de denemek lazım.
illa windows olsun diyorsanız chrome u unutun derim şimdiden.
  • angelofdeath  (09.11.15 09:21:47) 
Netbook'lar çok sorunlu cihazlar. Ben olsam hiç uğraşmam.


  • theodor  (09.11.15 09:28:15) 
Benzer bir netbookum var. Linux Mint, Windows Xp, Windows 7 denedim; Mint biraz daha performanslı çalışıyor, diğerleri daha zorlanıyor. Ayrıca bu cihazların can çekişme sebebi ramden daha çok atom denen işlemcinin çok az güç tüketeceğim diye neredeyse hiç çalışmaması :D. İnternet için çok hareketli sayfalarda, flashlı sayfalarda, yüksek çözünürlüklü dizi/film falan izleme olaylarında beklediğini hiçbir işletim sistemiyle vermez.


  • Abdurrahman  (09.11.15 09:28:23 ~ 09:29:12) 
windows7 ultimate kurulu asus eeepc 904hd netbook kullanıyorum. chrome, firefox, libre office vs. sıkıntısız. filezilla da öyle. 1gb rami var. youtube'da 360pnin üzerinde video izletemiyor. bilgisayarda 720pyi zor izlersin. ya görüntü bozuk olur ya da ses görüntü senkronu kayar. chrome ile 5-6 tane sekme açarsın ama bir süre sonra sıkıntı başlar. hele resimli animasyonlu sayfalarsa. yanına skype açayım dersen chrome tepkisizleşiyor. utorrent vs güzel çalışıyor.


  • sutlu nescafe  (09.11.15 09:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.