[]

Doğum Kontrol Hapları

Kız arkadaşım ilişki yaşasa da yaşamasa da bu hapları düzenli olarak kullanıyor. Geçen bana yaklaşık 4-5 yıldır kullandığını söyledi sebebi de doğurganlığını bitirmek istemesi. Yani bu dünyaya çocuk getirmek istemiyor. Bu algısını nasıl değiştiririm bilmiyorum onu başka soru başlığında sorarım ama size sağlık açısından başka sorum olacak:

- bunun uzun vadede yan etkileri olur mu?
- 10 sene daha kullanırsa doğurganlığının kesin olmayacağını söyledi, doğru mu bu?
- bu ilaçları kullanmasına rağmen 0,00001% ihtimal de olsa gebe kalma ihtimali olmaz mı?

Teşekkürler,

edit: kız arkadaşım yabancı. dolayısıyla çok farklı bir kafada, bizim kültürümüze ters olabilir ama benim de saygı duymaktan başka çarem yok şimdilik. çocuk sevgisi yok değil. hatta kendisi evlat edinmeyi, doğurmaya tercih ediyor.

 
"sebebi de doğurganlığını bitirmek istemesi."
dogurmasin o zaten o beyinle...

  • chaotic good  (08.11.15 23:56:04) 
bence de kiz arkadasinin cogalmamasi hepimizin hayrina olur. bir daha hamile kalmamak icin ondan cok daha etkili ve 10 yilda harcayacagin haplarin maliyetinin cok cok dah azina elde edilebilecek yontemler var.

magara soguk muymus sor.
  • bohr atom modeli  (08.11.15 23:57:55 ~ 23:58:04) 
yüzde 100 koruma sağlamaz hap, yani hamile kalma ihtimali var
kesin çözüm istiyorsa yumurtalıklarını aldırsın.

  • cekilmis gayfe  (09.11.15 00:00:00) 
O haplar çok uzun süreli kullanımlarda hormonel bazlı sorunlara yol açabiliyor ama doğurganlığı sonlandıracağını sanmam.

Doğurganlığını bitirmek istemesi size veya başkalarına niye dert oluyor anlamadım ayrıca.
  • selamun aleykum kitty  (09.11.15 00:02:15) 
Polikistik over sendromu var ama ilaç kullanımını havalı bir hale getirmeye çalışıyor gibi geldi bana:D İlişkisi olmadığı halde, binbir çeşit yan etkisi olan ilacı kullanmak ne. İstemiyorsa yapmaz çocuk. Zorla mıymış ki?


  • i-pek  (09.11.15 00:25:55 ~ 00:27:04) 
Doğum kontrol hapı uzun süre kullanınca doğurganlığı bitirmez, hatta aksine bırakınca, düzenli kullanmadığı kısa dönemlerde hemen hamile kalan örnekler var. Düşüncesi çok saçma, çocuk istemiyorsa yumurtalıklarını aldırsın yada en kötü tüplerini bağlatsın. Çeşitli yan etkileri de var bunların, kimi hastalıkların (örn; pcos) semptomlarını gidermede kullanıldığı halde 5 yıldan fazla kullanılması tavsiye edilmiyor. Bence bi jinekologla görüşüp farklı bir yöntem kullanması mantıklı olur.


  • hala mi ceren yahu  (09.11.15 00:26:42) 
o kadar süre kullandıysa ve başka bi şekilde korunmuyorsa şimdiye doğurması lazımdı. bence seni kekliyo.


  • ergenpezeveng  (09.11.15 00:43:14) 
@i-pek

aslında aksine bu yaşına kadar hiçbir ilaç - antibiyotik kullanmamış. hepsinin placebo etkisi olduğunu düşünüyor (multivitamin bile içmiyor öyle diyim). ama sadece bu ilacı kullanıyor evet. şu an benle ilişkisi var ve zaten kullanması gerekiyor şimdilik.

@hala mı ceren yahu yumurtalık aldırma, bağlatma olaylarına hiç girmiyim. ben istemiyorum çünkü öyle bir şey yapmasını. daha ilişkimiz yeni 10 gün falan oldu başlayalı ama 1 bucuk aydır tanıyorum kendisini. belki ikna ederim ileride bilmiyorum.

@ergenpezeveng yok be abi cüzdanından hiç düşürmüyor. neden keklesin ki?
  • elektr10  (09.11.15 01:03:52) 
ben uzun süre kullanımda ilacın etkisi azalıyor sanıyordum ama öyle değilmiş sanırım. haptan hapa fark ediyor ve işin içine başka etmenler de giriyormuş.


  • ergenpezeveng  (09.11.15 01:25:41) 
"aslında aksine bu yaşına kadar hiçbir ilaç - antibiyotik kullanmamış. hepsinin placebo etkisi olduğunu düşünüyor (multivitamin bile içmiyor öyle diyim)"
abi bunu iddia edip sonra doğum kontrol hapı kullanmayı nasıl rasyonalize ediyor kendi içinde? Bir ilaç bile işe yarıyorsa hepsinin işe yarama ihtimali var, birinin yaradığını da doğum kontrol hapı kullanarak kabul ediyor zaten.
Söyledikleri mantıklı değil, maalesef 10 yıl kullanarak doğurganlığının olmayacağını iddia etmesi de temelsiz.
  • montreal  (09.11.15 01:54:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.