[]

mimarlıkta statik ve mukavemet sınavı için yardım

birincisi ankestre kiriş hesapları nasıl yapılır hiç anlamadım.
ikincisi hooke kanunu hangi malzemeler için geçerlidir?



 
ankastre kiriş için ne hesaplayacaksınız? mesela ankastre konsol bir kiriş ucundaki kuvvet için moment diagramı mı deplasman mı?
hooke kanunu elastik bölgede geçerlidir. yani kuvvet ve deplasman ın tek bir parametre ile birbirine bağlı olduğu kısımda. malzeme aktıkça hooke kanundan uzaklaşılır. başka kanunlar işin içine girer.

  • tukenmez adam  (08.11.15 21:37:03) 
mimarlık 2. sınıf statik ve mukavemet dersi vizesine hazırlanıyorum. aslında ankastre kiriş ile ilgili hiçbir şey anlamadım, derse hiç gitmedim, çok alakasızım. neye çalışabilirim?

çok teşekkür ederim fakat soruyu yanlış yazmışım, hooke kanunu hangi malzemeler için geçerli "değildir" olacaktı.
  • Wilhelm  (08.11.15 21:51:50 ~ 21:52:06) 
aslında ankastrelik bir kiriş türü değil mesnet türüdür. ankastre olan mesnette bütün dönmeler ve ötelenmeler engellenmiştir. yani ankastrelik momenti ortaya çıkar bu mesnette. ankastreliğin ne olduğunu sormak isterseniz.

www.youtube.com

bu şekilde mesnet kullanılması basit mesnete göre sistem davranışlarını çok önemli derecelerde değiştirir.

hooke kanunu lineer-elastik olmayan kuvvet-şekil değiştirme bölgelerinde geçerli değildir. yani plastik malzemelerde.
  • tukenmez adam  (08.11.15 22:08:07) 
sınav sözel mi oluyor anlamadım. ankastre de bir moment bir kesme bir de normal kuvvet oluşur buna göre hesap yapılır. yani A dersek ankastre mesnete Ax Ay ve bir M oluşturup ona göre çözüm yaparız. hook kanunu da tam hatırlamadım ama bi amortisörle mi ne öyle bişeyle simgeleniyodu. verilen cevaplardan çıkarım yaparsak mesela çelik içim geçerli değildir. tabi belli bi yükten sonra. sünek kırılan malzemeler için geçerli değildir diyebiliriz.


  • platoniclover  (08.11.15 22:52:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.