[]

İletişimciler - İknacılar bir toplanın hele (bana araba aldırıyoruz)

Şimdi arkadaşlar,

Bir adet araba sahibi olmak için can atan bir üniversite 3. sınıf öğrencisiyim ama iki sene okula geç başladım yaşım olması gerekenden 2 yaş büyük.

Gelecek idealleri olan birisi olarak ufak çaplı bir iş kurma başlangıcındayım bundan sonraki koşuşturmamı daha mobil olmak amacıyla otomobille devam ettirmek istiyorum. Birim zamanda daha çok iş yapabilmek gayesi de var.

Aynı zamanda gezmeyi etmeyi seven birisiyim ama artık özel arabamla gezmek istiyorum.


Gelelim probleme; 25 kilo fazlam var.

Arabayı bana annem alacak, kendim almak isterim fakat birikmişim yok. Mecburen kısa vadede o alacak.

Ancak annemin şartı: "kilo verirsen araba alırım".

Ben de kilo vermek istiyorum fakat arabaya da hemen sahip olmak istiyorum. İş yaparken mobil olmam için gerekli bir unsur.

Zengin bir aile değiliz annemin bana araba alması sıradan bir olay değil bizim için önemli bir olay. Anladınız siz.

Soru: Nasıl bir iletişim ve ikna süreci yürütmeliyim ki ben istenilen kiloyu vermeden önce kısa vadede bu arabaya sahip olabileyim?

Şimdiden teşekkür ederim.

 
kilo verebileceğini inandır annene, böyle bir şart koştuğuna göre büyük ihtimalle inanmıyor. ilk başta biraz ver, bak anne oluyor, söz devam edicem vermeye ama işi de büyütmek istiyorum de.

bunlardan bağımsız, kilo vermek çok umrunda gibi gelmedi bana. o yüzden bence bu işe araba için girişme, gerçekten iste; annen de anlar bence o zaman.
  • baba jo  (08.11.15 20:33:40) 
Dostum emin ol araç kullanmaya başladıktan sonra çok daha fazla kilo alacaksın. 1 senede gayet atletik vucudum varken göbekli bi herif oldum zira bakkala bile arabayla gitmeye başladım aq. o yüzden annen haklı. kilo ver spora başla, sonra al arabayı.


  • roket adam  (08.11.15 20:56:48) 
Spor salonuna yazıldığını ve bir program çerçevesinde x ayda 25 kilo vereceğini söyle...


  • 2 tostos turan  (08.11.15 21:55:01) 
sen kilo vermeden (vereceğini söyleyip ikna edeceksin sonra sallamayacaksın belli ki yazdıklarından bariz belli) annene araba aldıracaksın ve maddi durumu bu olaya sıradan değil şeklinde yorumluyorsun.

üzüldüm annene, umarım sana hiç araba almaz.

cevap: programa yazıl her gün gözünün önünde tartıl ve kilo verdiğini görsün.
  • basond  (08.11.15 22:00:45) 
Basond a katılıyorum. Diyetisyene annenle beraber git ve beraber yürüyüşe çıkın (arabayla sahile,ormana gidersiniz) o böyle ikna olur. Ne o ne sen kaybedersin böylece.


  • anarsika  (09.11.15 00:07:01) 
bana pek inandırıcı gelmedi açıkçası "birim zamanda çok iş yapma" olayı:) sen iş yapmaya başla, eve geldiğinde terlediğin belli olsun, annen çalıştığını görünce alır zaten.

kadın diyeceğini demiş, ikna her türlü edilir ama bence sağlıklı olanı çabalaman. tabi anneni mutlu etmek istiyorsan.
  • calligrapher  (09.11.15 00:17:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.