[]

İsrail-Filistin mi İspanya mı?

Gezmek için sizce hangisini tercih etmeliyim.

israil ve dolayısıyla filistin mi? hem dini mekanları görmek, filistini görmek hem de israili görmek. ama tabi siyasi durumlar ne ondan emin olamıyorum. gidipte gezememek var.

ya da ispanya mı? belki portekiz veya fas'a da gidilebilir. belki diyorum. daha önce avrupaya gittim ama ispanyaya gitmedim.

tabi olayların maddi kısmı da var? bence ispanya daha tuzlu olur sizce?

 
Boşver İsrail'i Filistin'i bence. İspanya'ya da Portekiz'e de gittim. Lizbon daha temiz, daha tenha bir İstanbul gibi. Yemekleri leziz. Tavsiye ederim, güzel yerler de öneririm ama bütçe rahatsa hiç düşünmeden İspanya'ya git derim. İspanya'da pahalı olan şey müzeler. Bizim paramızla üç katına tekabül ettiği için yoruyor ama her müzeye gitmem, ayarlarım bütçeme göre diyorsan, bu saydığın ülkelerden İspanya'dan yana kullanıyorum oyumu. Barselona için de güzel tavsiyeler verebilirim.


  • pandispanya  (08.11.15 19:21:50) 
İspanya tabi ki.


  • eloharp  (08.11.15 19:26:47) 
ispanya'da bir şey yok panpa. geçen aylarda 2 hafta lisbon'daydım, yetmedi tekrar gidesim var. barcelona'ya 2 kez gittim, güzeldir hoştur ama gereksiz, lisbon varken.

ocak'ta da israil-filistin-lübnan gezisi yapıcam, baya heyecanlıyım.
bombasti.co
  • VickVickyVale  (08.11.15 19:34:38) 
ispanya + fas.
lübnan da olabilir

  • yuto  (08.11.15 19:36:00) 
ispanya'da çok şey var panpa, hem avrupa hem latin hem arap hem de bunların birleşimiyle oluşmuş ara kültürleri görmek kesinlikle basit bir tecrübe değil. portekiz'e de geçersin tam olur işte, sakın es geçme ispanya'yı.


  • baba jo  (08.11.15 19:49:24) 
dear god'a hitaben:

rica ediyorum bilmiyosanız götünüzden uydurmayın abi. 2012'te ticari amaçlı gittim israile. hiçbir zorluk çekmedim. girişteki pasaport kontrolden çıkışa kadar. ha o aralar sağolsun başbakanımız van minıtslarla atarlandığı için çıkış işleminde türklere ekstra işlem uyguluyorlardı neden geldin hediye alıp verdin mi kimi ziyaret ettin gibi. öte yandan iş yaptığımız kişi "bizim türkleri bırak filistinlerle bile sorunumuz yok onlarca arap dostumuz var hatta dün biri eşiyle evimde yemektelerdi. bunlar siyasi konular bizim aramızda düşmanlık yok filistinin bombalanışını izleyip keyif alanlara biz bile söyleyecek söz bulamıyoruz" demişti. otelden çıkıp taksiye bindiğimde sormuştu yarım yamalak ingilizcesiyle. türkiyeden geldim dedim. "oo ibrahim tatlıses ibrahim tatlıses (kafasını göstererek) iyi iyi?" diye adamın durumunu bile sormuştu.

hatta bak dellendim hazetmiyolar lafına örneğin kralını vereyim. Metalicone firmasına gittim 2 saat erken. kapıda fabrika sahiplerinden biri karşıladı ayağıma kadar gelip onlarca kez özür diledi kusura bakmayın hazırlayamadık 2 saat sonra bekliyoduk diye. nolduğunu anlayamadan bi baktım 2 israil bayrağı arasına türk bayrağı çekiyolardı meğer onun için özür diliyomuş. şimdi hazetmiyor diyenler gitsin taksime israil bayrağı çeksin bakalım kaç yerinden ifal ediyolar. bilmiyosanız üretmeyin hayal kurmayın insanları yanlış yönlendiriyosunuz. adamın 4 yaşındaki oğlu ingilizce konuşuyodu benle eğitimde takla attırırlar bize kimin medeni olduğunu siyaseti bi kenara bırakıp tartışalım bence..

öte yandan israile girersen filistini de içeren bazı arap ülkelerine giremezsin. aynı şekilde 8 10 arap ülkesinden birine girdiysen de israile giremezsin nette bulabilirsin listeyi. israil çok küçük bi yer. ben yerusaleme gitmek istedim fırsat bulamadım ama anladığım kadarıyla tek görülesi yer de oraymış. tel aviv açıkcası bana ankaradan pek farklı gelmedi. çok bi cezbedici yanı yoktu yani.

o yüzden illa ispanyaysa diğer seçenek ispanyaya git derim.
  • KidLazer  (08.11.15 20:00:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.