[]

2 soru birden: Kombi kullanımı ve kombi mi klima mı

Arkadaslar selam, iki sorum var.

1- yahu evde olmadığımız ya da evin hayli güneş aldığı zamanlarda bu kombiyi kapatmak mı daha ekonomik yoksa en düşüğe getirmek mi?
Bi öyle bi böyle söylüyor insanlar. Bi de size danışayım dedim.

Not: kombim alarko, R ayarı yok şimdiden söyleyeyim.

2- kombi mi daha ekonomik klima mı sizce? Klimam arçelik active plasma plus diye bir model.

israfı hiç sevmiyorum. o nedenle beni bi Aydınlatabilirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler şimdiden :)

 
kombi konusunda kapama süresiyle alakalı, havalar daha çok soğumadı zaten. ev de güneş alıyorsa 10-12 saat ya da fazlaysa kapalı duruyorsa sorun olmaz diye düşünüyorum. daha kısaysa kapamaya gerek yok sanki.

not: mak.müh. 4. öğrencisiyim. hani her dediğime de inanmayın. yanlış olabilir.
  • omer haybo  (08.11.15 12:30:06) 
evin yalıtımı iyiyse kapatmayıp en düşükte bırakıp gitmek mantıklı. biz mesela 40'ta bırakıyoruz, geldiğimizde bir daha yükseltme ihtiyacı bile duymuyoruz 40'ta kalıyor ciddi soğuklar gelene kadar. kapatıp açınca daha çok yakıyormuş, hele ki açtıktan sonra direkt yükseğe ayarlayınca zaten soğuk olan sistemi-kaloriferi ısıtmak için daha çok enerji harcıyormuş(demişti kombi takmaya gelen adam). deneyip sonuçları da gördüğüm için önerebilirim dediğim şekli, ama dediğim gibi yalıtımla da alakası var. sabah akşam 40 yanıp akşam eve gelince soğuk varsa bi anlamı kalmaz.

klima yalıtımın olmadığı senaryoda özellikle tek odada takılınıyorsa mantıklı bence, onun dışında tüm evi tek klimayla ısıtmak zor olsa gerek.
  • baba jo  (08.11.15 12:33:14 ~ 12:34:03) 
kapattıktan sonra nasıl açtığına bağlı. kapattın akşam oldu dedi ev buz gibi olmuş kökledin komdiyi sabah yaptığın tasarrufun iki katını yakar zarara geçersin ama evin çok soğumamıştır en düşükte yakarsın tasarruf olur.
ben izmirde yaşıyorum gece yatmadan önce kapatıyorum sabah sıcaksa açmıyorum taa akşam soğuk oldu sanki diyip en düşük sıcaklıkta çalıştıryorum kombi otuzda açılıyor ben 31-32'de yakıyorum. tasarruf oluyor çünkü bütün gün bu sıcaklıkta yakmak yerine sadece 7-8 saat yakıyorum. havalar çok soğuduğunda gündüz 32-33'de yakıp geceleri 40lara çıkıyorum. gündüz yakmasam akşamları 50ler bile zor ısıtır.

  • kuzey li  (08.11.15 12:43:18) 
kombiyi kapatmak sonra tekrar açmak daha çok enerji sarfiyatı yapıyor.
o yüzden güneş aldığında ya da geceleri daha düşük derecelere almak daha mantıklı.

tabi ki kombi, klima sadece bağlı bulunduğu odayı ısıtıyor
ne kadar güçlü olursa olsun diğer odalar çok faydalanamıyor.
  • livaneli kadir  (08.11.15 12:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.