[]

Spor programı nasıl edinebilirim? (spor yapanlar sorum özellikle size)

selamlar,
yaşadığım yerde pek çok aletin bulunduğu bir spor salonu var, oldukça donanımlı. burayı kullanmak istiyorum ama nasıl bir program uygulayacağımı bilmiyorum. çok olmasa da zayıfım ve biraz kalıp sahibi olmak, biraz da gün içerisinde dinç olmak için spor yapmak istiyorum. programı nasıl edinmemi önerirsiniz?

not: salonda hoca yok.

 
orda hocalar vardır ?

not: ingilizcen var mı?
  • okuyucu olmak da iyi be  (07.11.15 22:30:45 ~ 22:47:00) 
StrongLifts 5x5 isimli programı araştırmanı öneririm.


  • angelus  (07.11.15 23:07:00) 
Bodyforumtr'de baslangic programlarina goz atin. Bir iki ay alistirma/hazirlik programi yaptiktan, hareketlerin dogru formlarini dusuk agirlikla oturttuktan sonra savas cebeci'nin bulking 1 programina bakabilirsiniz. Beslenme programi da var, ona da elden geldigince uyarsaniz iyi sonuc alirsiniz.

Agir kaldiricam diye sakatlamayin kendinizi sakin.

Salonda cok az zaman gecirdim, evde yapmak isterseniz cok az bir ekipman yatirimi yapabilecekseniz, kendi uyguladigim ev fitness programlari hakkinda ayrintili bilgi verebilirim.

Bunlarda beslenmeyle ilgili dokumanlar da var. Salona git gel, goygoy suresini de dus ve dinlenme icin kullanirsiniz.

Salonda hareketin dogru yapilisini gostetecek birini bulamayabilirsiniz ama evde bir youtube aramasi ve biraz pratige bakar.
  • crescendo  (07.11.15 23:25:31) 
@okuyucu olmak da iyi be halihazırda hazırlık öğrencisiyim.


  • phoenixboy  (07.11.15 23:49:54) 
salondaki hocaların çoğu işini ciddiye almayan her gelene aynı saçma programları veren zibidiler zaten.

söylendiği gibi bodyforumtr yi hatim et, arnold reyizin de yazıları duruyorsa hala baya bişey öğrenirsin başlangıç için.

ingilizcen varsa yabancı forumları da iyice tara.
  • giderbey  (08.11.15 10:49:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.