[]

rakcilar gelin hele

Rakci derken pink floyd camel genesisten tut iron maidena oradan adini hic bilmedigim ve dinlemedigim death metal dinleyicilerine sesleniyorum. Eminem sever misiniz?

Ben saydigim gruplari cok seven biri olarak(tabii daha saymadigim nicesi var) baya eminemciyim ayni zamanda. Sizde de var mi boyle bi durum? Eminem nasil boyle kulaga hitap edebiliyor?


 
rakciyi rakici okudum, pink floyd iron maiden ne alaka lan dedim ahaha.

rap hic sevmem, dinlemem.
eminemin sarkilarini da pek sevmem, kotu demiyorum ama bana gore degil.
  • chaotic good  (07.11.15 20:43:03) 
rakıcı olarak geldim eminemin güzel şarkıları var.


  • new day new life  (07.11.15 20:46:23) 
nickinden utan :((((( üye olurken onu denemiştim de kullanılıyor demişti be içimde sızıdır o nick benim


  • yamuklu sucurta  (07.11.15 20:47:52 ~ 20:48:14) 
floydian alamayip yamuklu sucurta diye s.kko bi nick nasil aldin kardes? bu nasil bir kalite cakilmasidir ya asjdakdhjs

monster var riyanna ile bak o sarkisi guzel bi.
  • chaotic good  (07.11.15 20:49:37) 
ben de rakıcı olarak geldim alla alla :)


  • burya  (07.11.15 20:56:02) 
@chaotic yazarlara mesaj atmaya utanıyorum bazen sen ne diyosun :(((


  • yamuklu sucurta  (07.11.15 20:56:30) 
aynen.


  • uzdeniz  (07.11.15 21:11:03) 
bir kaç parçasını severim, hatta skrillex'in de bir kaç parçasını severim. bazı pop parçalarını da severim yukarıdaki listeye blues ve modern jazz da ekliyorum


  • selam  (07.11.15 21:18:06) 
eskiden severdim. artık kafa kaldırmıyor.


  • lesmiserables  (07.11.15 21:24:12) 
nö. allah şaşırtmasın mümin kardeşim..


  • shotgunwoman  (07.11.15 23:10:09) 
Severim ayrıca rap, blues, elektronik vs vs hiç gocunmam. Metalciyim ve çeşitten utanma gereği duymuyorum, tşqqrlr.


  • selamun aleykum kitty  (07.11.15 23:26:33) 
repe ısınamadım hiçbir zaman.


  • devilred  (07.11.15 23:30:37) 
eminem'i özellikle dinlemem ama lose yourself, slim shady, stan falan listelerde çıkınca istasyon/kanal değiştirmezdim, severek dinlerdim.

eminem ünlü olmadan birkaç yıl evvel ünlü bir kelt destanını rap'leştirmiş herhalde breton bölgesinden manau adlı bir fransız grubu vardı ve parçalarının ismi la tribu de dana (the dana tribe/dynasty artık bu tarz bir şey oluyor herhalde) idi.

eminem'deki özellikle rock'a has agresyon bu parçanın icrasında da aynen vardı. ben o zaman bu soruyu kendime manau ile ilgili sorduğumdan ve böyle bir alaka kurduğumdan verdim bu örneği. yoksa severek dinlediğim rap parçası çok az.ya reggae esintili oluyor ya başka bir şey.

eminem'in beatleri yavaş ve groove mu deniyor ne haltsa melankolik küçük melodiler var müziğinde.

bu rap'e değil rock'a has bir şey. ve bence bu siyahlar bunu tercih etmediğinden böyle. manau da beyaz, eminem de beyaz, hatta rege yaparak informer'ı söyleyen hapisteki snow da.

eminem tepkiyi kullanıyor. white trash zenci ghettosuna girmiş gibi düşün. duman'ın arabeski keşfetmesi gibi. peki asıl arabeskçiler ne yapıyorlar? dejenere oldular, kendilerini geliştirmediler, müzikal departman olarak arabeski bence çürüttüler. çok anladığımdan değil tamamen sosyolojik bağlamda ve kişisel müzik algıma da göre konuşuyorum.

gangsta, machismo hype'tır algısı ve kültürü ile çok karılı, kaslı, ne oldumcuk, kendi çöplüğünüm kralı abdurrahman çelebi'ye dönüşerek amerkan kültürüne entegre oldu bana kalırsa zenciler. artık müzik itici gücünü, motivasyonunu eski sosyal etkileşim ve bir şeyler söyleme ihtiyacından almıyor. devşirilmiş ve asimile olmuş durumda asimilasyondan kastım etnikçi salak bir yaklaşım değil, tepkisel dönüşüm ve toplumda yer bulma şekli.

bilmiyorum. öteki yanda white trash ve öfke her zaman baki kaldı. orada bir konum değişimi yok. hatta abd'de artan şekilde kötüleşen sosyal adaletsizlik bunu azdırmış olabilir.

serdar turgut, görüşlerini hiç sevmesem de, daha slim shady çıktığında eminem hakkında onikiden vuran bir öngörüde bulunmuştu. bu çocuk çok ileri gidecek, bir bam teline bastı, içimizdeki slim shady'yi çıkarıp anlattı mealinde bir köşe yazısıydı. katılıyorum, yani sarı çizmeli mehmet ağa bilinçsizliğin bilinciyle sahneye çıktı ve rastlantısal kusuyor. bir bok anlatması da değil olay, insan o kadar hızlı söyleyip scat yapabilen bir herifin her zaman ne dediğini en azından ilk anda anlayamıyor ama anlatışındaki sahicilik, motivasyon hani "raw"luğu anında hissediyorsun, enerjisini sana verimle aktarıyor, o sahicilik kendisine uyan yine sahici bir ritm buluyor vs.

keny arkana var, cezayirli, la rage diye parçası var, dinlersen demek istediğimi belki biraz anlatmış olurum. bu bahsettiğim parçalarda bence böyle bir ortak payda var. ama eminem bilinçsiz ve random bu yüzden. "ben"i anlatırken veriyor öfkeyi. başkalarını değil. düşüncem bu.

bahsi geçen parçalar (çok güzeller, ben hala dinlerim):

manau - la tribu de dana
www.youtube.com

keny arkana, la rage:
www.youtube.com
  • godoşu beklerken  (07.11.15 23:35:11 ~ 23:41:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.