[]

Futbolculardaki IQ eksikliği

Şu sıralar izlediğim Türkiye ligindeki tüm maçlarda dikkatimi çekiyor.

Normal şekilde faul yapıp itiraz etmeleri demiyorum. adam 30 metreden rakibin üstüne koşuyor, o koşuş bariz faul yapıcam kolla kendini koşuşu. Amacın ne senin mk ya diyesi geliyor insanın.

Bir de adam sakatlanıyor sözde pozisyon icabı yerden kalkmıyor mesela. Top rakipteyken tamam yerden kalkma, zeki sanalım en azından. Ama top kendi takım arkadaşındayken de yerden kalkmıyor. Hakem geliyor, konuşuyor, seke seke kalkıyor. Lan gerizekalı ilgi eksikliğin mi var? Hakem gelip "yavrum neyin var" diyince mutlu mu oluyorsun? Sinir oluyorum arkadaş.

Hadi ilk verdiğim örneğe temel futbol eğitimini eksik almışlar diye yapıyorlar diyelim. İkincinin sebebi ne? Düpedüz gerizekalılık yemin ederim.

Bunların hocaları maçtan sonra demiyor mu, pozisyonları tek tek açıp "söyle bakalım ortasahadaki gerizekalı, senin amacın ne bunu niye yaptın"

Maç izlemeden soğuttu itoğlu itler ya.

 
Besyo okuyorum bizim okulda furbolu spordan, futbolcuyu sporcudan saymazlar gerisini sen düşün.


  • powerpufgirl  (07.11.15 20:55:35) 
Avrupada "respect" ile başlıyorlar, bizde "vur kır parçala bu maçı kazan" ile. Gerisini anlamak çok kolay.


  • etna  (07.11.15 21:26:42) 
cevabı kendin vermişsin aslında. sadece türkiye'de değil dünyada böyle bu. çoğu futbolcunun yaptığı spor hakkında bilgisi "aman 22 kişi topun peşinde koşuyo" diyen birinden daha ileri düzeyde değil. altyapı olsun, teorik eğitim olsun yerlerde. IQ değil de futbol zekası diyelim, çoğu topçuda düşük.

30 metre faul yapıp koşanlar genelde alpay gibi kendini kontrol edemeyen, gerizekalıdan ziyade fazla hırslı oyuncular oluyor. ha bu da bi çeşit gerizekalılık belirtisi ama deli gibi koşup pres ve faul yapan topçuya "iq'su eksik" demek biraz ağır olur bence. pozisyondan pozisyona, oyuncudan oyuncuya değişir bi de bu. futbol izlerken sinirlenecek onca şey var, buna mı sinirlendin? :)

ikincisi de iq eksikliğinden değil işte rakibe kart aldırmak için. numara yapıp sonra hemen ayağa kalkarsan taşak malzemesi olursun. bi kere yere yatınca daha kolay kolay kalkmayacaksın. ki bence hakem kandırılacaksa, bu serserilik yapılacaksa bu daha doğru. eremenko muydu, bi şeyev miydi kimdi, dinamo kiev'in bi maçında çok komik bi hareket yapmıştı teee yıllar önce. yerlerde yuvarlanıyodu bu, top yanından geçince hop kalkıp depara kalktı. şimdi bu durumda, top kendi takımındayken bile yerde yatan adama en azından istikrarlı ve tutarlı olduğu için saygı duyarım ben.

eh işte şu an futbol öyle bir halde ki bunları yazıyoruz. buz hokeyi izle abi buz hokeyi. 2-3 ay önce izlediğim bi maçta şu oldu: adam faul yaptı, pozisyon bariz faul ama rakip de kendini yere attı manyak gibi. normalde faulün 2 dakika cezası var, bu işte sportmenlik dışı davranıştan 5-10 dakika aldırmaya çalıştı.

sonuç? faulü yapan hak ettiği gibi 2 dakika cezası aldı. faule maruz kalan gavat da yere atladığı için aynı cezayı aldı.

son aylarda nadiren futbol izliyorum ben valla, buz hokeyi gibisi yok anasını satiyim.
  • der meister  (07.11.15 21:38:29) 
zekileri iniesta oluyor zaten. yoksa sadece yetenek meselesi değil.


  • erektus  (07.11.15 22:10:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.