[]

Nereye varir sizce bu is?

Ne halt oldugu belli olmayan bi iliski mevzusunu anlaticam sizlere. Yaklasik 7 senedir birbirini taniyan 3 senedirde takilan(!) artik 30lar civarinda olan iki insaniz. Bu 3 senelik surecte bi tarafin sevgilisi olsa bile iliski bittikten sonra hep birbirine geri donuldu. Sehirlerarasi ara ara gidildi gelindi falan. Ama iliski kesinlikle yok hatta fuckbuddy den bi tik ileri sacma bi haldeydi. Heleki adam kesinlikle umursamaz bi goruntu ciziyordu. Son bi senedir ayni sehirdeyiz ortalama 2haftada bir gorusuyoruz. Bu arada karakterleri tanitmak gerekirse iki tane gotu kalkik egosu tavan keciden bahsediyoruz. Ve bu ego savasi cok ciddi bir aekilde suruyor. Heleki buraya geldigimden beri bende onun eskiden yaptigi gibi umursamaz bir moda girdigimden beri ciddi anlamda savasiyoruz.
Before after yapacak olursak. Onceden disari dogru duzgun cikmazdik yan yanayken sacma sapan konular disinda pek bisi konusmazdik sadece geyik olurdu konusmalar. Birbirinin gozunun icine bakmakmis vs imis yoktu nerdeyse gece yattigimizda herkes yatagin bi kosesine kacardi. Yanimda oyun vs oynardi kisaca umursamazdi.
After bolumune gelirsek: her bulusmada illaki disari yemege cikiyoruz. Sokakta el ele olmasada ya kol kola ya sarilarak gidiyoruz. Mekanda gs mac yayini bile olsa(fanatiktir) bir saniye bile gozunu kacirmiyor artik. Arkadas ortamina sokuyor. Ailesi isi cevresi kendisi hakkinda devamli birseyler anlatiyor. Ilk maasimi islatma disinda hesap odemeye izin vermiyor. Iki ayri koltukta konusmadan film izlenen aksamlar yerini en alakasiz filme bile yorum yapip kahkaha atarak el ele yada sarmas dolas modda gecmeye başladı. Fb whatsapp vs bir seyi saklama geregi gormuyor. Ayri koselerde yatilan geceler bitti simdi azcik uzak kalsam kendine cekiyor sabah kadar sarilip uyuyor. Adamin sevismesi bile degisti :p.

Ha bu arada her bulusmada illaki kim sevgiliyle ugrasacak aman onun derdi bitermi evlenilirmi muhabbeti yapilip sonrada cocuk da iyi aslinda yea, yakinda evlenme zamani da gelip catar seklinde muhabbete donuyor.

Sevdigim ufacik birsey bile gozunden kacmiyor ve mutlaka yapmaya ya da bulundurmaya calisiyor.

Bunlarin disinda devamli olarak bir kiskandirmaya calisma durumu var bu blofu de gorup iyi eglenceler o zaman falan diye gulunce deliren ve delirdigini belli etmemeye calisan bi tip. Cocuklar gibi devamli sinirlendirmeye laf sokmaya calisiyor onun istedigi bekledigi tepkinin tam aksini verdigimden onda da napacagini bilemeyip sacmalamaya basliyor. Dogru duzgun sosyal medya kullanmayan adam ev isyerinde bile check in yapmaya basladi. Benimkileride deli gibi takip ediyor. Ornegin arkadaslarla aksam disari ciktigimda gece eve donup online oldugumu gormeden kesinlikle yatmiyor. Farkli saatlerde defalarca denedim. Gece gormediyse ertesi gunu bir sekilde laf sokuyor. Daha da uzar gider bu boyle

Simdi asil mevzuya gelirsek beraberken birbirinin cigerini bilen cift halindeyken ayri olunan zamanlarda onemli birseyler olmadigi surece iletisim neredeyse sifir sadece bi kac mesaj olursa oluyor. Senelerdir sacma sapan giden bu sey nereye gidiyor anlayabilmis degilim. Ha bu arada sadece seks icindir demeyin bosuna. Seks icin olsa bu kadar sure boyle sacma biseyi goturcek birisi degil. Tip falanda yerinde benim gibi ugrasmasi gereken bi deli yerine bi yerden hatunu cok rahat dusurur. Bu herif napmaya calisiyor anlayan varsa bana da bi soylermi ben bi anlam veremiyorum. Ve kendimi kaptirmak istemiyorum iyice

 
bir erkek olarak söyleyeyim: adam sana aşık olmuş.

henüz kendine itiraf edemiyor anladığım kadarıyla, yaptığı tutarsız evlilik, ilişki geleceği vs. konulardan dolayı. sana ifade edesiye ohoo. muhtemelen deli olduğun için falan aşık olmuş hatta herhalde, çok sık bakış açısının değiştiği yaşlardayız, adamın kafada muhtemelen bir anda "lan bu bebek terlik iyimiş aslında, dur ben bi yarın falan yine arayayım" gibi bir ampul yandı ve gerisini kendisi de alamıyor.

keyfin yerindeyse bu şekilde devam et derim, fakat sen de boş değilsin çok belli yazdıklarından :) tutarsız bir hareketi olduğunda al karşına olm bak sen bana aşık mısın literatürde senin yaptığın her şeyi aşık adamlar yapıyor falan diyip topu karşıya atabilirsin. şahsen en sevdiğim şeydir bu tip gönül işlerinde topu karşıya atmak nihoha. şaka bir yana ya keyfini çıkar ya da kendini kaptırmak için bir şey bekliyorsan "seviyorsan git konuş bence".

çok basit bu işin nereye gittiğini anlamak (bence), karşındaki kişi sen gül diye mutlu ol diye çırpınmaya başlamışsa tebrikler artık kimyasallar (hormon) devreye girmiş, beyni çıkarıp çekmeceye koyabilirsiniz.
  • sosyal muhendis  (07.11.15 04:50:06) 
@sosyal muhendis dedigin gibi geliyo bana da ama bu herif kendine itiraf edene kadar napicaz peki:) ego savasi cok fazla aramizda ha ben keyif aliyorum bu durumdan da o baskin olamadigindan kafayi yiyo biraz da sanirim. Alttan aldigim donemde agzima sictigindan boyle davranmaya basladim. Off iyice liseli muhabbetine donduk


  • bebek terlik  (07.11.15 05:21:07) 
adam zamanla asik olmus olabilir (mumkun mu boyle bisi bilmiyorum)
"ulan yasimiz geciyor, elimizin altinda da bu kiz var kacirmayalim" diye dusunuyor olablir.
yine yasimiz geciyor diyip bu zamana kadar tanidigi kadinlardan en makul olani sensin diye dusunuyor olabilir.
  • chaotic good  (07.11.15 05:21:26) 
@chaotic good: olunuyor valla, alışıyorsun iyice sonra kafa bir anda farklı çalışmaya başlayabiliyor. tecrübe + gözlemle sabit :)

@bebek terlik: valla elindekini kaybetmek pahasına karşına alıp konuşabilirsin, ben böyle durumlarda aşırı net olmayı seviyorum ve tercih ediyorum. geriyor beni olacak mı olmayacak mı nolacak falan durumları. hoş siz zaten sevgilisiniz farkında değilsiniz (ya da arkadaş değil).

bir de 7 sene demişsin tahmini 32 yaşında olduğunu varsayalım. üniversiteden yeni mezun olduğunuz dönemde falan tanıştınız diye yorumluyorum. valla ben 26'yım ve kendime hayret ediyorum farklı dönemlerde geçirdiğim karakter değişikliklerine. bundaki asıl etken tabi hayatın değişmesi yaştan ziyade. 7 senede de hayatınızı değiştirecek bir sürü insan tanımışsınızdır, iş değiştirmişsinizdir, belki yüksek lisans falan yapmışsınızdır, farklı ilişkiler yaşamışsınızdır (hem ailesel arkadaşlık falan hem de duygusal).

liseli falan demişsin de bu yaşlarda valla daha zor bence, toplumsal bir kazık kadar olma baskısı adamı acayip baskı halini alıyor (benim kız arkadaşım 28 ve aman yarabbi diyorum bu durumla ilgili).

özetle seviyosan git konuş derim ya, düşündüğüne değmez. ya birlikte olun tadını çıkarın ya da yollarınızı ayırın kendi yolunuzda keyfinize bakın. 30 küsür demişsin şöyle tadı çıkarılacak 20 sene falan var, bu kadar düşündüğüne değmez.
  • sosyal muhendis  (07.11.15 05:30:52) 
Yas tahmini dogru adam 32 ben 27. Bi dahaki gorusmede bi raki sofrasi fln hazirlayalim bari anca acilir sanirim :d vodka fln kesmiyo bzmkini.

Ya bi dönem bu 3senenin baslari ben bu herife bildigin asiktim hatta seviyosan git konus bence olayini yaptim. Adam gayet net siktiri cekti. Bi kac ay sonra pasa pasa ankaraya geldi. O zamandan beri de ben siklemiyo modda takiliyorum dedigin gibi arada sevgililer oldu vs sonra kurkcu dukkani misali donup durduk. O red fena koymustu acikcasi. Bi daha ayni adamdan kaldiramam sanirim
  • bebek terlik  (07.11.15 05:39:45) 
ya bişey dicem de yaş mevzusunu keşke baştan söyleseymişsin :)

yani şu çok net ki 20-25 yaş ilişkisinde paylaşılacak (çok özel durumlar hariç) tek şey bence vücutlar. sizin de öyle olmuş zaten. birinizin canı çıkıyor iş güç falan ötekiniz üniversite abi yea kafasındayken zor yani bi ilişki olması (kendimden biliyorum, benden küçük o zamanki kız arkadaşımı ben mezun olup çalışmaya başladıktan sonra çekememeye başlamıştım).

şimdi şimdi daha yeni siz bir şeyler paylaşır olmuşsunuz, zaten anlattıklarından da bariz bu çıkıyor. adam 20 yaşındaki bebek terlik'leyken yatakta oyun oynayacak kadar umursamazken 27 yaşındaki bebek terlik'in gülümsemesi bile kıymetli. gelin dürüst olalım, ikiniz de farklı bambaşka insanlar oldunuz, bu gerçek.

kaldıramam demişsin ama o açıdan düşünme bence, ikiniz de farklı insanlarsınız artık. ne adamın karşısına geçip bak seviyosan söyle diyen adam o eski bebek terlik, ne de karşındaki bir siklemeyen bir kalkıp ankara'ya gelen adam eski adam. 3 senede bile bir sürü şey değişiyor. şöyle düşün, adamın aşık olduğu bugünkü sensin. muhtemelen senin aşık olduğun da olgunluğu oturmuş olan hali. belki dünyanın en mutlu çifti olacaksınız belki de midlife crisis dönemi birbirinizi bıçaklayacak hale geleceksiniz. bunlar tahmin edilebilir şeyler değil.

ilişki dediğin son derece pragmatist şekilde mutlu olmak için yaşanan bişey. eğer mutlu olacağını düşünüyorsan yapıştır gitsin. hele hele karşındakinin mutluluğuyla da mutlu olacağını biliyorsan, durduğun kabahat.

bu kadar yazdım başıma bişey gelmesin yarın öbür gün, "yatırım tavsiyesi değildir" :)
  • sosyal muhendis  (07.11.15 05:48:08) 
@acemi yine boyle evlilik cinsellik vs konularinin gectigi konusmadan bir kesit 'lan bakire kariyi napicam bu saatten sonra bi de ona ogretmekle mi ugrascam gitsin kendisine bulsun bi saftirik benden uzak olsun valla tekmeyle kovalarim oyle hatunu'


  • bebek terlik  (07.11.15 05:50:05) 
@sosyal muhendis. Abi valla gece gece cok iyi geldin yani :) icimi rahatlattin bildigin ya


  • bebek terlik  (07.11.15 05:54:07) 
@bebek terlik hahah ne demek, ben çok sevindim içinin rahatladığına. umarım mutlu olursunuz günün sonunda. mutluluğu aramak da bulmak da zor, ucundan gördün mü yapışmak lazım :)

ben de konuşacak birilerini aranıyordum kafa dağıtmaya iyi oldu. yine bekleriz efem.

dertlere deva beyefendi, ailenizin sosyal muhendis'i
  • sosyal muhendis  (07.11.15 05:58:40) 
bu bir ego meselesi, adamın amacı sen değilsin, seni aşık köpek etmek. sen baskın ve sosyal olmaya başladığın için senden hoşlandı, umut ışığı gördü, bu beni çekip çevirir lan kadın olmuş bu falan dedi. sen sevmeye ve elinde olmadan pasif olmaya, mallamaya başladığın anda soğuyacak.

ego savaşı/reddedilme yaşanan ilişkilerin sonu çok açık ve net bu oluyor malesef. adam sana değil, egosunu iplememene, kabul etmemene aşık. ilüzyon oluyor bunlar genelde. zaten uyumlu/aşık bi çift olsanız bu kadar zaman gerekmez bi şeyi anlamak için.

yaş 30u bulunca bile bunlar değişmiyor, aksine insan aşık olmakta çok daha fazla zorlanıyor, hatta aşk diye bir şey kalmıyor amına koyayım. bi kere sana teklif edip reddedilmiş bir 30 küsür bir adam tekrar aşık olmaz, hele egosu varsa öyle bir şeyin imkanı bile yok. en azından erkek olarak, "birine sonradan aşık olamayan" benim düşüncem bu yönde.
  • calligrapher  (07.11.15 06:06:04) 
@acemi dedigini anladim sanirim da senin dedigin moda girmesi icin oncelikle bi statuyu belirleyip sonra ayrilmak sonra tekrar birlesmek gerekmio mu :d yani 'sevgili' muessessine dahil olmadan bunlari dusunmek? Ki ayni zaman dilimi icinde onun da yedigi naneleri bilioz. Ha ben istanbula geldigimden beri en azindan baska biri yok. Kendisi kiskandirmak icin olduunu iddia etsede sonra disarda oldugu zaman dilimlerinin aciklamasini kafasi iyiyken bulbul gibi yapiyo


  • bebek terlik  (07.11.15 06:06:10) 
@calligtapher adama acilan ve reddedilen bendim o deil


  • bebek terlik  (07.11.15 06:08:33) 
pardon sabah altıda götümle okuyorum. o zaman mekanizma farklı işleyecek tabi biraz:)

ben hala adamın aşık olmadığını düşünüyorum. bu yaşta aşk falan yok bi kere onu kafadan unutalım. ama sosyal mühendisin dediği gibi "sen hayırdır hacı senin bu yaptıklarını aşıklar falan yapıyor malladın iyice?" diyerek bastır derim. dökülürse dökülür dökülmezse zaten senin olmamıştasdkasd.
  • calligrapher  (07.11.15 06:14:01) 
ya aşk mevzusunu ilk dillendiren olarak konuya yeniden el atma ihtiyacı hissettim :)

aşktan kastım öyle çok acayip şeyler değil, birinin mutlu olması seni mutlu ediyorsa, üstüne cinsel çekim falan da varsa, heyecanlanıyorsanız aranızdaki bir şeyler için, karşınızdakini mutlu etmek için falan aşktır işte bu bence.

öyle midede kelebekler falan aramayın onlar için illegal şeyler kullanmak gerekiyor sanırımsdljghk
  • sosyal muhendis  (07.11.15 06:24:01) 
@calligrapher @ugpoiuy. Saolun yorumlar icin. Asik olsun bana vs gibi deilim bende sadece ne oldugunu anlamak istiyorum. Lise yada uni deki o ask cicek böcek modunda deilim. Ama kafamin ayni calistigi ve guvenebildigim biriyle nereye varacagini merak ediyorum. Kafa karisikligindan hoslanmiyorum. Tavirlari degismeden once olayimiz netti en azindan


  • bebek terlik  (07.11.15 06:29:34) 
Yazının finalinde kendimi kaptırmak istemiyorum demen çok trajikomik olmuş. Daha nereye kaptıracaksın arkadaş?

Evlenecekseniz evlenin yoksa daha da zamanınızı çalmayın birbirinizin. Çocuğunuz evlenemeden kalp yetmezliğinden gitmeyin sonra..
  • ucurulmamak umidiyle  (07.11.15 09:55:38) 
valla bebekcim, yazdığın herşey 'bu adam bana aşık' manasında.
gerçekten öyle olup olmadığını sormadan bilemezsin.

  • manuel mandalina  (07.11.15 10:01:47) 
Adam cok buyuk ihtimal asik degil. Sonra uzulme.


  • floydian  (07.11.15 10:11:15) 
İlişkiye isim konulmasını mı istiyorsun sen acaba? Yani adam sana açılsın, desin "sen benim kız arakadaşımsın, sevgilimsin" gibi bir arzun mu var? Ben de yerinde olsam öyle isterdim herhalde.

Adamdaki sahiplenme arzusunu (varsa) ortaya çıkarmanın tek yolu başka insanlarla da görüşmen. Yatman filan gerekmiyor tabi ki, ama yemeğe çık, yabancıların "dating" dediği mevzuya gir. Adamın da ne gözüne sok bunu, ne de adamdan sakla. Atıyorum, "günün nasıl geçti" dediği zaman "biriyle buluştum, şöyle biriydi" filan gibi dürüst bir şekilde anlat.

Adam seviyorsa, aşıksa seni başkalarıyla paylaşamayacağını düşünüyorum ve haliyle sana açılacak, ilişkinize isim koymak isteyen o olacak.

İşte bunlar hep Mr. Big & Carrie.
  • whimsical  (07.11.15 12:42:13) 
Bu tarz uzun soluklu ama bir türlü rayına oturmayan ilişkilerin sonu çok da gök kuşakları, unicornlar ve mutlulukla bitmiyor ne yazık ki. Siz de takdir edersiniz ki çok sağlıklı bir şeyler yaşamıyorsunuz. Ha istediğiniz tam da buysa bir şey diyemem, ama bence bu "ilişkinin" vadesi tamamen dolmuş ve her ikiniz de birbirinizden daha "iyi görünümlü", "kariyerli", "zeki", "komik" her neyse onu bulamadığınız için birbirinize dönmüşsünüz. içinizden birinizin karşına kafa karıştırıcı bir fırsat çıksa koşa koşa gider ve tüm iletişim olanaklarını bir saatte siler. Bence kendimi kaptırmak istemiyorum gibi pasif bir bir tavır takınmak yerine "ben hayatımda ne istiyorum" diye sorun kendinize. Cevabı size yolunuzu gösterecektir.


  • postneo  (07.11.15 21:01:09) 
ne oldu o iş ya merak ettim :) sonucu bize de söylesene :D


  • biyik  (08.11.15 01:11:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.