[]

Gitmek ya da kalmak

Ülkenin içinde bulunduğu durum ve gidişat yıllardan beri herkesi olmasa bile belli bir kesimi ciddi anlamda korkutuyor. Benzer kaygıları olan biri olarak bu konuda uyarlanmış bir senaryoda sizlerden fikir, öneri istiyorum.

Ön bilgi: Burada yazılan bilgiler, kişiler ve değerler varsayımdır.

İzmir'de yaşadığınızı düşünün hanenize net olarak giren maaş eşiniz ile birlikte 15 bin civarında, eviniz arabanız ve bankada da 100 binden biraz fazla bir birikiminiz var. Yabancı diliniz gayet iyi (akıcı bir şekilde konuşabiliyorsunuz), yaşlar 29-30 ve bir şekilde Amerika'da yaşayabilmeniz için gerekli vatandaşlık hakkına sahip oldunuz.

Bu durumda iki senaryo var;

İlkinde hiç riske girmeyip Türkiye'de kurulu düzeninizi bozmadan yaşamaya devam edersiniz ve belki tatil amaçlı yurt dışına çıkarsınız.

ya da

Herşeyi arkanızda bırakarak, birikimlerinize güvenerek ve risk alarak Amerika'ya yerleşirsiniz. Fakat eşlerden birinin mevcut mesleğini orada idame ettirmesi mümkün değil, bir şekilde başka bir iş bulması gerek.

Bu gibi bir durumda siz olsanız ne yapardınız?

Not: Özellikle İstanbul'u seçmedim çünkü bu bazı şeyleri değiştirebiliyor. Ek olarak eşler ailelerine bağlı olarak yetişmiş.

Edit: Duyuruyu bir süre silmeyi düşünmüyorum, gelen cevaplar onaylanmış diye düşünerek cevaplamamazlık yapmayın cevap yazmak isteyen olursa lütfen yazsın. Ayrıca insanları düşüncelerinden dolayı yaftalamak hoş bir şey değildir.

 
amarikaya gitme, dogu avrupaya git.
kalma ama yani git bi yere :D

  • chaotic good  (06.11.15 21:02:48) 
Kafasında gitmek konusu tereddütlü olan biri gitmemeli. Üstelik Türkiye'nin en yaşanası şehrinde çok çok iyi paraya sahipsiniz. Gitmek kolay bir şey değil. Kesin olarak istemek gerekiyor.


  • sen git ben geliyorum  (06.11.15 21:18:02) 
kritik noktaniz aile bence. maalesef uzakta kalacaksiniz ve her istediginiz zaman gormeniz zor gibi. goze alabilirmisiniz belki de yilda maksimum 10 gun gorebilmeyi? goze aliyorsaniz gidin. diger saydiginiz seyler bence hic bir engel teskil etmiyor.


  • jack n brooks  (06.11.15 21:18:29) 
Tabii ki ilk seçenek abi, o işler kolay değil öyle. Bi bitmediniz geyiğiniz ya, her seçim sonucu bir yerlere gidiyorsunuz. Oturun oturduğunuz yerde, bundan daha kötüsü olmaz merak etmeyin. Ülke falan bölünmez yani. Hadi bu dediğim sizi kesmedi, o zaman şunu diyeyim: Gideceğiniz yer de size meraklı değil. Üçüncü dünya ülkesinden biri gelsin de burda besleyelim demiyor kimse. Vatandaşlığı aldınız diyelim, nasıl iş bulacaksınız? İşi buldunuz diyelim, geliriniz buradaki gibi olacak mı? Sonuçta orada her şey için deneyimsizsiniz. Hadi gelişmiş ülke olduğu için az para bile alsanız alım gücünüz buradan yüksek oldu diyelim, bu ülkede mutlaka sevdiğiniz şeyler de var. Onları nasıl bulacaksınız orada? İnsan ilişkileriniz, sevdikleriniz, sevdiğiniz mekan ve manzaralar, mutfak, daha gider bu liste...

Oturun abi allasen, maceracılık yapmayın. Yaz tatilinizde gidersiniz. Hatta Almanya'ya gidin de bana da çikilat getirin.
  • grgn  (06.11.15 21:21:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.