[]

sigarayi azaltarak birakmak vs. bi anda kesmek

Hangisi daha etkili sizce? Acil cevap lazim gonlum azaltarak birakmadan yana.




 
kahvaltıdan sonra çay-sigara keyfi, akşam işten geldikten sonra yemeği yiyip kahve-sigara keyfinden mahrum kalacaksın ama tabi sen bilirsin.


  • ayna bugusu  (06.11.15 20:52:45) 
İki türlü de bırakamadım. Yalnız azaltarak bırakmak, bir anda bırakmaktan çok daha zor. Bırakacaksan bir anda bırakacaksın.
En fazla 15 gün içmedim. Sonra 'ya günde 1 tane içeyim bari' diye tekrar başladım, ilk günlerde gerçekten de günde 2'nin üstünde içmedim ama zamanla eski halini aldı yine.
Ama nikotini vücuttan tamamen temizlemeden, yani azaltarak bırakabileceğini sanmıyorum.
  • büyük engizisyoncu  (06.11.15 20:53:51) 
Ben simdi bi tane icsem de sonra siksam disimi 15 gun?


  • floydian  (06.11.15 20:57:10) 
Kut diye birakacaksin panpa ama bunu hazir olduğunda yapman lazim.


  • fraise  (06.11.15 20:59:25) 
ben bir anda kestim çünkü içtikçe içesin gelen bir şey sigara.


  • baba jo  (06.11.15 21:00:48) 
bir anda. öbür türlüsü benim için işkence mi oluyor, yalan mı emin değilim. böyle en azından birkaç ay başarılı olmuştum. şimdi yine allah bunun belasını versin diyeceğim anı bekliyorum çünkü o anlar küt diye kesmeye yarıyor.


  • godoşu beklerken  (06.11.15 21:05:47 ~ 21:06:13) 
ha, bir şey daha:

beynin eski kimyasallarını yerine artık nikotin yapıştığı için eskisi gibi salgılamaz olmuş durumda. bunun normale dönmesi zaman alan bir şey ve bu nedenle bir süre depresif geçiyor ve yine aynı nedenle azaltarak sıfıra indirmek bir anda bırakmaya neredeyse eşdeğer oluyor. çünkü o arada insanlar o deprivasyonu başka mutluluk verici şeylerle dengelemeye çalışıyorlar. kas hareketi yani motor nöronların sinyal fişekleme ezberlerini kırmak da daha fazla zaman alıyor. daha büyük stres. bence o yüzden yerine bir şey koy. ama yiyecekten ziyade el hareketi sağlayan bir şey. el ve ağız. su iç mesela ve elini masaya falan tıklat, enstrümana başla ne bileyim.
  • godoşu beklerken  (06.11.15 21:12:03) 
ben efsane bırakma yolunu buldum. haftanın başında hayvan gibi üşüttüm nezle grip soğuk algınlığı sinüzit hangisiyse artık. burunlar tıkalı, çekilmez bi boğaz ağrısı mecbur içemedim bir kaç gün. hala nefes alamadığım için temiz temiz rahat rahat nefes almanın ne kadar güzel bir şey olduğunu farkettim. dedim fırsat bu fırsat sigarayı bırakıyorum. iyileşince bugünleri unutup tekrar başlarsam çok pis göt olacağım o ayrı.
atletle balkonda oturun efenim bi yarım saat. hasta olunca ister istemez bırakıyorsunuz.

  • babamasoliimbananickaldirsin  (06.11.15 21:34:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.