[]

Bu hangi ağaç?

Birbirinden değerli peyzaj mimarları, ziraat muhendisleri, benzin pompacıları;

600m2 arsam var çok ayıptır söylemesi, silivri'de.
ben bunun çevresini 50 adet fidanla çevirmek istiyorum.
5m arayla dikeyim diyorum.
500mt yakınında gölet var ama tesisat ile su çekemiyorum.
Mevcut durumda köylünün ektiği buğday var.

Şimdi bana öyle bir ağaç lazım ki;

1-Sulama derdim olmasın. Ama hiç olmasın.
2-Sivrisinek istilası olmasın.
4-Çok pahalı olmasın.
3-zeytin gibi saçma şekillere girmesin.

Önem sırasına göre yazdım.

Bu ağaç hangi ağaç?

 
çam bence.


  • kibritsuyu  (06.11.15 10:46:25) 
hacı zilyon tane çam çeşidi var. hangisi en az su isteyen.


  • theli  (06.11.15 10:47:54) 
@lonely, "toprak ekenin, su kullananın" olduğuna göre cevizi eliyoruz.


  • theli  (06.11.15 10:59:01) 
  • jimicik  (06.11.15 11:02:06) 
çam çeşitlerinin arasında su ihtiyacı kayda değer bir şekilde fark edeceğiniz sanmıyorum. ha elbet bitkisinden bitkisine fark eder de bununla ilgili ciddi bir fark olabileceğini ve hatta bununla ilgili tespit edilebilir bir çalışma yapılmış olduğunu da sanmıyorum. yine de araştır. mesela karabiber ağacı suyu çok sever. bu bilinir. karabiberin de türleri vardır, beyazı var, bilmemnesi var. ama hepsi hemen hemen aynı ağaç neticede, beyaz meyve vereni şu kadar daha su çeker diyemeyiz. çam da öyle. yanyana diktiğin aynı model ağaçtan kökünü fazla ilerleten bile yanınakinden fazla su isteyebilir yani.

çam diyorum neticede. modeli sana kalmış. kozalak toplayım, kırıp fıstıklarını da yiyeyim dersen fıstık çamı olsun madem.

sivrisinekle de alakası olmaz, fideleri pahalı da değildir (nikah şekeri niyetine bile dağıtılıyor), dümdüz de uzar.
  • kibritsuyu  (06.11.15 11:14:19 ~ 13:12:10) 
İnsanlar bir süre sonra (15-20 sene) kesmek üzere kavak dikerlerdi.


  • SiyamkedisiZorro  (06.11.15 11:48:00) 
Mavi ladin.


  • o kadar da degil aga  (06.11.15 12:46:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.