[]

Büyükada'da Yaşamak

Bu sene okul bitiyor, yükseğe başlayacağım.
Büyükada'ya taşınmayı düşünüyorum.
Hem İstanbul'dan biraz uzakta, hem de kiralar ucuz diye duydum.
İzole olmayı seven biri olarak ayrıca insanlar ile, çevre ile de arama biraz mesafe koymak istiyorum.

Adada olanınız var mı? Tavsiyeleriniz neler?
Bir de, ev kiraları düşük diye duydum ama açıkçası çok bilgim yok.
Bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Kısaca söyleyebileceğiniz her şey çok değerli olabilir benim için.

 
sahibinden'i açıp kiralara baksana desem çok mu ukalaca olacak bilemedim. herhalde onu yapmışsındır. yapmadıysan bi bak.


  • i ve been mistreated  (06.11.15 01:10:16) 
adalı arkadaşlarım vardı. ulaşım sıkıntısı çekiyorlardı. bir de gidip gördüğüm kadarıyla yollar tezek kokusundan geçilmiyor. turistler yüzünden oluşan gereksiz, boğucu kalabalık da cabası. tabii adaların kendine has bir güzelliği de yok değil. eyyorlamam bu kadar.


  • ruhen hastayim ben  (06.11.15 01:19:11 ~ 01:24:43) 
izole olmak ve ulaşımı kolaylaştırmak açısından büyükada değil de kınalı ya da burgaz daha kolay olur. daha az turist, daha az gürültü, daha hızlı ulaşım.

bi arkadaşım bi de üniversite hocam orada oturuyordu. arkadaşım memnundu, hoca da arada istediği vapura yetişmek için dersleri erken bitirirlerdi. adayla ilgili arada sorunlar yaşasalar da genel olarak durumlarından memnundular ve bu yüzlerine de yansıyordu.
  • delarue  (06.11.15 09:33:13) 
büyükadada 4 yıl yaşadım. tek tavsiyem yaşama oralarda. özür dilerim şuan çook işim olduğundan dolayı sadece ikaz edebiliyorum. detaylarını daha sonra anlatmaya çalışacağım.


  • jesues  (06.11.15 09:35:26) 
izole olmayı seviyormuşsun, ne güzel ama yazın haftasonlarında ne yapacaksın?


  • [silinmiş]  (06.11.15 09:48:06) 
Afedersin ama o tezek kokusu çekilmez


  • turkuaz  (06.11.15 09:50:33) 
geç verilen cevap için özür.

4 yıl büyükadada yaşadım ve şunu söyleyebilirim sadece; yaşanmaz.

neden diyeceksin.
1- şehre karışmak istediğinde gece en geç 11de bostancıda olmak zorundasın. arkadaşların saat 10:00 da kadıköy barlar sokağında muhabbetin dibine vurmuşken sen kalkıp gitmek zorunda kalacaksın.
2- inanılmaz bir lodosu vardır, bazen vapur seferleri olmaz adaya mahkum kalırsın. şehre gitmek istediğinde gidemezsin. ancak ve ancak deniz polisinin bostancıya gidişini yakalarsan ve bi tanıdığın varsa deniz polisinden onlarla bostancıya gidebilirsin fakat dönüşünü düşünmek zorundasın.
3- velev ki açsın ve evde yemek yapmak çok zor geldi. dışarı çıkıp birşeyler yiyebilirsin tabii ancak bir hamburgere dışarıda 8 tl verirken adada hamburger bulabilirsen ve yersen 15 tl ödemen gerekecektir.
4-içmek için bir mekana oturduğunda 100 tlden aşağı rakam ödemezsin.
5- faytoncular çok saygısız, çok hayvan insanlar. sürekli atlarla bir yaşam çok da düşünüldüğü gibi keyifli değil. arabalardan daha çok sıkıntı yarattıklarını söyleyebilirim. hatta merkezde faytonların beklediği alana 100 mt'den fazla yaklaşmamanı öneririm.
6- adada kiralar çok yüksek, düşük diyen yalan demiş. ben tereke ev denilen bir evde oturdum. (terekeyi internetten araştırabilirsin ne olduğunu öğrenmek amacıyla) tereke evlerin kirası çok düşük olduğu için kira ödemedim bile sayılır.
7- resmi bir kuruma gittiğinde memur bulamaman çok da zor değil. hatta memur olmasını bırak kapıları kilitli bile bulabilirsin.
8- yazın gelen günübirlikçiler ada hayatını yaşanmasını güç kılar. adanın ağzına edip giderler. her yerde bisikletliler, saçma sapan bir sürü insan toplanır gelir bu yüzden sıkıntılıdır.
9- limana uzak bir yerdeysen ve hastaysan ve sağlık ocağına uzaksan gece geç saatte yokuş aşağı dakikalarca yürümek zorunda kalman apayrı bir sıkıntı.
10- orman içinde sürekli sevişen tipler görmekten gına gelebilir. sevişenler bir nebze sıkıntı yaratmasa bile at ölülerini görmek insanın moralini bozabilir.
daha yazacağım şeyler olursa eklemeye çalışırım. iyi günler dilerim.
  • jesues  (06.11.15 16:04:48) 
adada yaşanmaz. kafan mı güzel. hem buz gibi hem de iletişim. ayrıca dedikleri gibi at boku kokusundan nefes alınmıyor.


  • hayvan herif  (06.11.15 16:24:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.