[]

yeni başlayan geniş için motosiklet

Merhabalar,
Ehliyetimi daha yeni aldım(a2). 24 yaşında 177 boyunda 110 kg bir gencim(dana). Çok fazla param yok tam bir öğrenci işi, benimle günlük okula git-gel 35 km yol yapabilecek(arabayla 12 dakikada katediyorum gidişimi) çok masraf çıkarmayacak bir motosiklet aramaktayım. Güzergahımda şehirlerarası yol kısmı da var o yüzden scooter, hava soğutmalı motorlar çok yeterli olmayacaktır diye düşünüyorum. Bir de mümkünse yokuşlu yollara gelebilen ve maks 200 cc olan bir motor tavsiyesi istiyorum.



 
scooter olur neden olmasın, hava soğutmalı motora da yazın sıcağında bile 17-20 kmde bişey olmaz. Bunu kendini kısıtlama diye söyledim yoksa scooter al demeyeceğim. Bence cbf 150 çok iyi olur.
uzun yıllar 125 cc scooterla senin kadar olmasa da bir dana olarak gezdim. Şimdi vitesteyim, vites çok güzel sen de gelsene.

  • okumayi sevmeyen okur  (05.11.15 19:02:58 ~ 19:13:34) 
50cc mobiletler dahil tüm motosikletler size trafikte ihtiyacınız olan hızı ve gücü fazlasıyla sağlar. Hava soğutmasıdır beygir gücüdür bunlar hep yarının kaygıları. Yarın da sizden binlerce kilometre uzakta. Sizi zorlamayacak, dik oturuşlu, 250cc veya altı bir modelle başlayın.


  • 386 dx  (05.11.15 19:10:09) 
Niyetim mümkün mertebe her dönem kullanmak. 200 cc maksimum ve hava soğutmalı olmaması tek kriterim. Nedeni ise uzun yolda şişmesi tıkanması ile uğraşıcam diye hacamat edebilirler beni şehirlerarası yolda. 200cc olmasıda acemi olmamdan ötürü. Lakin dediğiniz gibi 50cc tabii ki de yeterli olur eğer ki Türkiye yollarında kullanmayacak olsa idim.


  • mutcai  (05.11.15 20:04:06) 
fiyat araligi vermeniz lazim. gecen biri uygun yollu ogrenci isi soruyordu butcesi 30.000 lira. benimki 3000 etmiyor mesela. velhasil, ekipman haric motora vereceginiz maks parayi soylerseniz daha iyi olur.

hava sogutmali olmamasi niye kriter onu anlamadim. 4 zamanli bakimli motor sismez kolay kolay. 2 zamanlilardan kalma o sisme muhabbeti. ekstra sogutma duzenegi ekstra bakim ve ekstra ariza riski demek. hava sogutmali isinizi gorur. zongshen uretimi mondiallere bakabilirsiniz z one 180 gibi. veya cbf.
  • icim urperiyor  (05.11.15 20:26:05) 
ekipman hariç maksimum bütçem en fazla zorlasam 4500 tl diyebilirim. Mesela chopper tarzı hiç kullanmadım ama regal raptor 150 cc dikkatimi çekti. Nasıldır acaba ?


  • mutcai  (05.11.15 21:30:34) 
Hava soğutmalı Honda CBF250 ile yaz sıcağında haftalarca gezdim, bir sorun yaşamadım. İyi bir model alır ve çok ekstrem şartlarda kullanmazsanız bir sorun yaşamazsınız. Arıza ihtimali daha düşük, bakımı daha rahat.


  • 386 dx  (06.11.15 19:09:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.