[]

Kirtasiye isi

selam,

yurtdisinda yasayan zengin bir adamim diyelim. surekli turkiye'ye gitme imkanim yok ama istanbul'da merkezi yerde bir kirtasiye acicam, bir de adam calistiracam. basinda o duracak yani. tum operasyon ondan sorumlu. maasli calisacak, kardan pay falan yok.

bu adamin hic para kacirmayacagini (fis kesmeyip falan), belgelerde sahtecilik yapmayacagini, kisaca her isin puruzsuz olmasini nasil saglarim?

teknoloji, audit, maliyeci vs. herseyi kullanmak serbest. kendinizin veya patronunuzun kullandigi bir yontemi paylasirsaniz super olur.

tesekkurler

edit: stok kontrolunu barkod-bazinda bir sekilde yerlestirdim diyelim. adam eksik cikanlar icin diyemez mi "bu ay 60 dolmakalem calmislar" diye. bu durumda naparim? adami kovsam da goturmustur goturecegini. hukuki olarak kendimi nasil korurum yani?

 
sağlayamazsın.

burası türkiye, adam seni her türlü tek ayak üstünde uyutur. başında durmadığın işin elinde patlamaması mucize.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (05.11.15 15:53:12) 
o iş çok zor. mal sayımı yaptırabilirsin diyecem ama fotokopiden falan geçirir en kötü. aldığın kişinin vicdanına kalmış biraz da aslında. iyi para verirsen tenezzül etmez.


  • cekilmis gayfe  (05.11.15 15:53:41) 
iyi maaş çözüm değil, cumhuriyet baş savcısının tıraş bıçağı çalarken yakalandığını biliyorum ben. adam sana günde 1 tl geçirmekle bile mutlu olabilir. Bence yapacağın en doğru adım çalışacak kişiyi referanslarından sorgulamak, verilecek sorumluluğu anlatıp durumun önemini hatırlatıp tekrardan dürüstlüğünü değerlendirmelerini istemek olabilir. Bu adımdan sonra iyi maaş, destekçisi olur adamın yoldan çıkmaması için.


  • okumayi sevmeyen okur  (05.11.15 16:04:50) 
hic teknolojiyle (kamera, stok denetim sistemi, ileri maliye teknikleri) falan kurtaramaz miyim?

sonucta o kadar restaurant isletmecisi falan var? suruyle restaurantlari var, hepsinin basinda duramazlar. bu adamlar nasil yapiyor?
  • gerard  (05.11.15 16:08:50) 
Elektronik güvenlik + dış denetimlerle çok rahat halledersin. Yeter ki paran olsun, gidip KPMG'den mali denetçi bile istersin yani :) Ama bu tarz konularda zaten ufak bi miktar herkesin yemesine göz yumulur, sıfıra sıfır yürümez işletmeler yani. Sana totalde yeterli kar getirdiği sürece bırak yiyen yesin modu hakimdir türk şirketlerinde.


  • roket adam  (05.11.15 16:13:06 ~ 16:13:44) 
stok durumunu takip eden programlar ile bir şekilde kontrol sağlanabilir mi? çıkışı yapılan ürünün barkodu okutulur ve siz sistemden ne satıldı, ne getirisi olacak görürsünüz?


  • givemesomesubstance  (05.11.15 16:16:14) 
çalıştırdığınız adam kendi parasıyla toptancıdan bir koli kalem alıp tezgaha koyup satıp karını yerse, size de "kalem satmıyo abi" derse ne yapacaksınız? kalemlerin yarısını böyle satsa dükkanın ağzına sıçar.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (10.11.15 11:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.