[]

Analık isgormezlik odenegi

30 haziranda bir otelde calismaya basladim. Sonra hamile kaldigimi ogrendim. Su an 15 haftalık gebeyim. Gebeliğin riskli olduğu için aralıklarla 1 ay raporluydum. Şimdi de raporluyum ve doktor yasal izin başlangıcına kadar böyle sürebilir dedi. Bu arada sgk hizmet dökümüne baktım. Günlerim raporluyum olduğum zamanlar dusulmus öyle görünüyor. Bir ay 8 gün bir ay 17 gün vb.
Analık isgormezlik örneği için son 120 gün prim gorunmeliymis.
Soru 1: neden benim Günlerim 30 görünmüyor? Raporlu olduğumda sgk primim yatıyordu. İşten çıkarılmış değilim ki?

Soru 2: bu şekilde doğum iznine kadar raporla devam edersem analık odemesi alamayacak miyim?

Bilgisi olan arkadaşların yardımını rica ediyorum. Zor durumdayim su an.
Teşekkürler. ( mobilden bu kadar yazabildim. Kusurlarım affola)

 
Soru 2: alamazsin

Bildigim kadariyla fiilen calistigin gun sayisi onemli.
  • la noix  (05.11.15 14:13:41) 
1: 2 veya 3 günden fazla raporlu olunca şirket prim ödemiyor. paranı sgk'dan alıyorsun.

2: Geçici iş göremezlik ödeneğinin ödenebilmesi için;
> İstirahatın başladığı tarihte sigortalılık niteliğinin sona ermemesi,
> Doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün kısa vadeli sigorta primi bildirilmiş olması,
> Bu süre içinde işyerinde çalışmamış olması,
> Doğum olayının gerçekleşmiş olması,

kaynak:www.sgk.gov.tr
  • merhum  (05.11.15 14:23:31 ~ 14:25:39) 
@merhum
Sgk ve fikir alabilecegim pek çok sayfaya baktım ama anlamadım.
Mesela " bu sure içinde işyerinde çalışmamış olması" ne demek?
Ayrıca 2015 yılında 90 günden fazla prim odemem var ama hepsi aynı işyerinden değil?
  • balik kraker  (05.11.15 14:31:55) 
16 hafta doğum iznin var ya. o süre boyunca çalışmamaış olmanı kastediyor. istersek sgk'ya telefon açıp durumunu sor bence. 170 numaralı telefondan arayabilirsin.


  • merhum  (05.11.15 14:35:45 ~ 14:36:00) 
analık raporunu aldığınız tarihten geriye dönük son 1 yıl içinde 90 gün sigorta priminiz olursa, ödeme alabilirsiniz. son 120 gün sadece 112 tl tutarındaki bir kereye mahsus verilen emzirme ödeneği için geçerlidir.

aynı işveren olma zorunluluğu yok. 5510 sayılı kanun madde 18/d sorunuzun cevabını içerir. ayrıca sosyal sigorta işlemleri yönetmeliğinde (madde 38 veya 39) bu konuya ilişkin detay vardır.

ama bu kaynaklara ulaşmak istemiyorsanız, ya da ulaşır ve tam çözemem, kanunlar karışık derseniz özel mesaj yollayabilir veya 170 hattını arayabilirsiniz.
  • şapşiko  (05.11.15 16:33:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.