[]

Turkiye'de borsa ( nedir?, ne degildir? )

Universitede Ekonomi okumaya gerek var mi? Yoksa, bilinmesi gereken temel seyler nelerdir? Nerden baslanmasi gerekir? 3-5 bin gibi kucuk paralarla girip hayatini sadece borsadan idame ettirmek mumkun olur mu, daha buyuk paralarla girmek mi gerekir bunun icin?

Ulan issizlik ne zor arkadas, alanin olmayan yerlerden, her yerden medet ummaya basliyorsun bir yerden sonra amk.


 
ekonomi okumaya değil, borsa ve analizler ile ilgili birçok kaynak okuman ve öğrenmen gerekir
sadece temel şeylerin yanında kendini de iyi tanıman lazım, borsa psikolojisi farklı bir olay
sadece yeni başlayansın. hiçbir şey bilmeden nasıl 3-5bin lirayla girip yuzde 20-30 karlarla hayatını geçindirmeyi umabiliyorsun?
paranın büyüklüğü bir yerden sonra önemli temel bilgilere sahip olup akıllı bir şekilde çalışırsan paralar kazanabilirsin.

sen iddaa oyna bence. borsadan daha mantıklı. öyle işsizlikte para kazanılacak bir şey değil bu
  • cokponcik  (04.11.15 21:22:40) 
ekonomi borsa öğretmez. finans ve muhasebe öğretir. borsa okulda pek öğrenilmez gerçi.

mali tablolar analizi öğren, muhasebe öğren, ifrs öğren, dipnot oku, istatistik öğren, teknik analiz öğren. yatırımı çeşitlendirmeyi öğren. hedging öğren. vadeli işlem öğren.

3-5 binle bir yere gelemezsin. hızlı büyümek için tüm paranı bir yere yatırır, elinde nakit bırakmaz, en ufak ters harekette zarar eder çıkarsın.
  • [silinmiş]  (04.11.15 22:33:59) 
ekonomi bilgisiyle borsanın alakası yok. Borsa çok farklı bi olay. Eğer böyle okumayla filan olsa kimse iş güç peşinde koşturmaz. bakıyosun adamlar şirketlerde üst düzey yöneticilik yapıyor ekonomi bildikleri aşikar. peki neden borsa oynamak varken çalışıyo bunu bi düşün. Borsa bi kere kumar işidir bunu unutma. ha zengin adamın şansı daha fazla çünkü çevresi filan daha geniş bazı dedikodular kulağına geliyor vs. ama kendi halinde adam tamamen şansla kazanır. şirkete para basıyosun adamların işi 10 numara olsa bile çıkıp bi yöneticisi 2 laf ediyo hissesi tepe taklak oluyo. bunun bilinçli olup olmadığını bilemezsin. o yüzden derler zaten taşaklı bi adam değilsen camiayı tanımıyorsan borsa tamamen kumardır bence. aksini burada yazan adama da sor burda ne işi varmış o zaman o kadar para kazanılıyorsa :)


  • ergenpezeveng  (04.11.15 23:01:29) 
Kağıdın %10 değer kazanırsa sat. %10 değer kaybederse yine sat.


  • sirmuzzy  (04.11.15 23:44:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.