[]

data aktarimi sorunsali

Simdi bir önceki duyurumda macbookumda problem oldugunu yazmistim. Aldigim yere götürecegim fakat datalari yedeklemem gerekiyor. Evde bir tane 4 tb harici harddisk var ama windows icin formatlanmis ve mac deki datalari buna atamiyorum, icinde de 550gb data var. Yani bunu macos icin formatlayamiyorum cünkü icindeki datalari yedekleyebilecegim bir yer yok.
Benim backup ini almak istedigim mac deki data 100 gb. Ne yapabilirim? Yeni bir harici hd alip ona aktarmaktan baska cözüm var mi? :((



 
4tblık diskin 120gb'lık kısmını macos okuyacak şekilde ayır. sonra atarsın oraya. ancak bu ayırma işi uzun sürebilir ayrıca tüm verilerin de gidebilir. risk var yani.


  • sutlu nescafe  (04.11.15 20:50:15) 
İçinde veri olan diskleri bölmeyin. Ben böldüm, bir sorun olmadı ama garantisi yok. Tepedeki arkadaş de demiş zaten.

Mac dışında bir bilgisayar bul, mümkünse çok eski olmasın. Ethernet portlarından öpüştür bilgisayarları. 1 gigabit'e yakın hızla al gülüm ver gülüm yap. Pc'den de hariciye aktar.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (04.11.15 20:53:33) 
ya evet o diskteki verileri riske atamam. zaten cok iyi anlamiyorum bu islerden yanlis bir sey yapmayayim.

@gunde 3 litre kola icen adam baska bir pc var. ethernet portlarindan nasi öpüstürcez? :/
  • kucukharfler  (04.11.15 21:14:58) 
Modeminin modelini söylersen eğer daha pratik bir yol söyleyebilirim. Modemin/routerın da gigabit porta sahipse Mac'i ve Pc'yi aynı ağa bağla kablolu olarak, ağ üzerinden veri aktar. Yok eski 100/300 mbitlerdense yine aynısını yapabilirsin ama 3-10 kat daha uzun sürer. Sürmesin diyorsan da ethernet kablosunu alcaksın bir ucunu Mac'e bir ucunu Pc'ye takacaksın. Sonrası da Google amca.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (04.11.15 21:24:58) 
kanka ubuntu veya kali linux indir live olarak usbye yaz.
bilgisayarı bu usb ile bootla (başlat)
linuxta ne takarsan tak gelir
geç oldu ama inşallah başlamamışındır
  • patr  (05.11.15 00:47:40) 
@patr bir harddisk daha buldum. Daha önce saçmalamıştı o harddisk ama şimdi mac ile çalıştı. Once o harddisk e sonra pc ye aktarıcam dataları. Emin olduktan sonra silicem. Bilgi için teşekkürler yine de ;)
Su an mac de time machine backup yapiyor. Sonra bilgisayari simdiki haline nasil getirecek bu time machine bilmiyorum ama bakicaz :) cok asina degilim mac de herseye acikcasi

  • kucukharfler  (05.11.15 01:14:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.