[]

en işe yarar 2. yabancı dil arapça

diye düşünüp aldım ama zor ya baya hoca da sıkıcı işliyor kitapta hiç resim falan yok arap kültürü de ilgimi çekmiyor açıkçası ama ülkemizde arapçadan geçme kelimeler falan var en azından onları falan doğru kullanırım diye avutuyorum kendimi. tavsiyeniz nedir devam edeyim mi sevmeye sevmeye. herkes ispanyolca çok zevkli diyor da nerde kullanacam bu dili yani zevkli olsa bile. almanca var da o da ingilizcenin aynısı gibi geliyor alfabesi latin olsa hiç durmadan rusça ilk seviye alırdım bi dal ama şansıma arapçaya devam etmek veya 2. yabancı dil öğrenmemek dışında yol yok gibi.




 
Kirili iki saatte öğrenmiştim telaffuz da zaten zamanla oluyor bence rusça al en azından eğlenceli


  • yahveyire  (04.11.15 18:07:46) 
Kim inandiriyor sizi su arapca cok faydali yalanina ya.


  • floydian  (04.11.15 18:23:59) 
yerlileri gibi konuşabilirsen, biraz ayakkabı boyasıyla suriyelilerin faydalandığı imkanlardan faydalanabilirsin. onun dışında yapabileceğin en kral iş, ya tercümanlık ya da otelde resepsiyonistlik.


  • cetoxim  (04.11.15 18:31:47) 
mesleğinle alakalı değilse (otel çalışanı, mühendis, mimar vs) hiç gerek yok. durduk yere kasma.

onun yerine başka dillere yönelebilirsin.
  • air  (04.11.15 18:46:11) 
anlamadim, almancanin ingilizceye benzemesi ogrenmemek icin bir sebep mi? kaldi ki benzemedigi pek cok nokta da var. ben almanca ya da ispanyolcaya oynardim.


  • hopeless  (04.11.15 18:56:52) 
almanca arapçadan kat kat daha zor, en temizi burdakileri dinleme. hele ki ingilizcen varsa buna güvenip sakın sakın almancaya yanaşma. bir dile merakın yoksa o dili öğrenmen 2-3 kat zorlaşır o yüzden işime yarar diye değil ben bunu severek öğrenebilir miyim diye düşün.


  • masa penisi  (04.11.15 19:05:22 ~ 19:10:30) 
bm'nin bir araştırmasını okumuştum yıllar önce notos'ta. ispanyolcaya son bir yılda çevrilen kitap sayısı arapçaya son bin yılda (yüz değil bin!) kitap sayısından daha fazlaymış. e islam dünyasında da en fazla telif eser üreten ülke türkiye imiş. yani adamlar ne üretiyorlar ne de üretilmişleri çeviriyorlar. dil öğrenirken bu tür verilere de dikkat edin. üretkenlik konusunda mesela ispanyolca çok zengin. diyelim yabancı bir dilden bir kitabı ispanyolca konuşulan bir memleket çevirmiyorsa bir başkası çeviriyor. ayrıca ispanyolca dünyada ingilizceden sonra en yaygın dildir.


  • microfiction  (04.11.15 23:47:19) 
dili sevmedigin surece ogrenemiyorsun, arapca kulagina hos gelmiyorsa hic bulasma. arapca ogrenmek icin sarki dinleyeyim, kitap okuyayim dersen bulamazsin. pratik yapacak adam bulamazsin her seyden ote, sana modern standard arabic ogretecekler ama her arap kendi arapcasini konusuyor olacak.

ruscayi seviyorsan gercekten rusca al, kirili iki gunde ogrenir, uc haftada normal hizda okursun.
  • katir cobani  (05.11.15 17:37:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.