[]

erkekte dar paçayı botun içine sokmak

arkadaşlar oldukça pahalı botlara para verip pantolonun botun üzerini kapatıp kendini göstermesine izin vermiyoruz genel olarak. bahse konu botumuz cat tarzı botlardan ziyade şöyle bir bot jackjones.com

şimdi bazıları okuduğum forum veya sözlüklerde pantolonun paçasını botun içine koymayı inşaat işçisi ne biliyim jokey, köylü işi gibi benzetmelere başvurarak komik bulmuş.

sizin bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir ?

www.google.com.tr

 
Oldukça pahalı botlara kendini göstersin diye mi para veriyorsunuz? Enteresan.


  • m3mphis  (04.11.15 15:56:48) 
ben yapmıyorum yapana da karışmam, şekilcilik diyorum ben.


  • masa penisi  (04.11.15 15:57:29 ~ 15:57:46) 
herkesin komiği kendine. moda insanın kendisine yakışanı giymesidir. istersen tayt giyersin botun içine. kim ne diycek?

ayrıca (bkz: tayt insanın kendine yapışanı giymesidir)
  • loveinaflipbook  (04.11.15 15:57:33) 
evet dostum, işlevsilliğinin yanı sıra aldığın cekette, kazakta, arabada, evde her ne haltta olduğu gibi kendini göstermesi için de para veriyorum.


  • faust__  (04.11.15 15:58:46 ~ 16:01:10) 
komik görüntünün sebebi jokey vs gibi görünmesi değil, hipsterlar gibi "sıra dışı" tarzda takılanların giymesi. komik görüntüye kılıf bulma çabası onlar. bana sorarsan komik değil ama alt ve üst kısımların da benzer tarzda olması lazım. kotu sokarsın ama kumaş olmaz mesela.

bunlardan öte, m3mphis +1.
  • baba jo  (04.11.15 16:01:00) 
fotodaki eleman uzerinden gidersem, sanki evden cikarken giyinme islemini tam bitirmeden cikmis gibi, boyle bi salkim sacak, carpik cuprasik, dokuntu, kelimeyi bulamiyorum.

bir de asagilama amacli koylu isi denmesini cok sig buluyorum.

boyle bi tip beni gicik etmez ama hakkinda sekilci diye bi onyargim olusabilir. yani kendini manken mi saniyor acaba derim belki icimden. demeye de bilirim. banana, kim ne giyerse giysin.
  • jimicik  (04.11.15 16:05:22) 
ayakkabilarima ciddi paralar veriyorum. bir defa olsun birinin gözüne sokasim gelmemisti halbuki. sorun bende mi acaba?

@m3mphis +1

valla ayakkabilarinin icine sokmus birini garipserdim belki, cizme olmadigi sürece, ama bu amacla yapan birine k.cimla gülerdim, söyleyeyim.
  • aynadakiyabanci  (04.11.15 16:06:40) 
olum siz niye bu kadar takıldınız gösteriş kelimesine. ciddi paralar veren biri madem bu kadar gösterişten uzak neden mahalle pazarından yada köşedeki esnaftan almayı tercih etmiyor. insanız lan içimizde var bi kere, gözüne sokun havanızı basın demiyoruz ama biraz farklı giyinmeyi bu kadar kötü yaftalamak düne kadar kulağına kulaklık takıp gezen insanı şimdi yaptığınız gibi paçaları içine sokan adamı hor görmekle aynı. farklı olmak başka gösteriş meraklılığı başka.


  • faust__  (04.11.15 16:13:41) 
@faust_, köse basinda waterproof hatta ve hatta kar altinda kalinca dikislerinden su gecirmeyen ayakkabi bulamiyorum. bulsam utanmam alirim, kalite sorun. yoksa ayakkabiya esek gibi para döken adam olarak tisörtü birkac liraya pazardan almazdim.

sorun tarz degil, öyle gezersin kimse de bir sey demez, komik olursun gülerler, ama karismazlar. marjinal olmak, kulagina tüne actirip kotunun yarisini yirtip tarz diye gezebilirsin. ama kotu niye yirttin kamil dedigimde tarz olsun diye yirttim, ama üsütüyor ya diyen adama da gülerim, botum gözüksün diye sokana da gülerim. böyle güzel duruyor ile, para verdim, herkes görsün demek arasinda fark.

kulakligi kulagina takip müzik dinliyorsa ne ala, ama sürekli boynunda beatsle gezip, müzik dinledigine denk gelmedigim adama saygi duymam, gülerim. ben ve benzer düsünen insanlarin estetik kaygisi, fonsiyonellikten cok daha sonra geliyor.
  • aynadakiyabanci  (04.11.15 16:19:45) 
ya bence aslında olması gereken içine koymak.

botları kışın ayağımızı soğuk, yağmur, kar vs koşullardan koruması için giyiyoruz. botu pantolonun içine koyarsan ne anlamı kaldı:d paçalar ıslanır.

valla işte her şey moda. gün gelir pantolonu bota sokma modası çıkar, bu sefer sokmayanlar komik bulunur. hiç belli olmaz.
  • peggy  (04.11.15 16:37:17) 
@faust__

"arkadaşlar oldukça pahalı botlara para verip pantolonun botun üzerini kapatıp kendini göstermesine izin vermiyoruz genel olarak."

Gösterişe takılma meselesi senin bu cümlenden kaynaklanıyor. O çok pahalı botlara çok para dökme sebebim @aynadakiyabanci ile aynı. Eksi bilmemkaç derecede sıcak tutsun kar, su vesaire almasın. Yoksa herkes nasıl istiyorsa öyle giyebilir o konuda bir problem ya da bir yaftalama yok.

Tekrar @aynadakiyabanci'nin dediği gibi kimi için fonksiyonellik, ergonomi önemlidir kimi için gösteriş. Genelde bu konuda farklı görüşte olan insanların arkadaş oldukları görülmez. Kim nasıl giyerse giysin. Ben öyle bir gösteriş meraklısıyla arkadaşlık kurmam olur biter. Bana yansıması bu olur yani.
  • m3mphis  (04.11.15 16:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.