[]

dslr için lens ne kadar önemli?

Yeni başlayacağım fotoğraf konusunda yeniyim. Şunu merak ediyorum, 18-55 kit lens neden kötüdür? Ben fotoğraftan ziyade aklımdaki bir proje için video çekmeye alıyorum makineyi, yaklaşık 2 karışlık bir mesafeden çekeceğim bu videoları. Bu konuda 18-55 bana yeterli gelmez mi?




 
Lens çoğu zaman gövdeden daha önemlidir. 18-55 giriş seviyesi için gayet yeterli aslında. Ancak çok güzel fotoğraflar çekemezsin/zorlanırsın. İhtiyacının ne olduğunu bilemiyorsan, kit lensle başlayıp daha sonra ihtiyacını görüp ona göre farklı lenslere yönelebilirsin.

Projene gelince iki karış mesafeden 55mm genişlik dar gelebilir. Satın almadan önce deneme şansın yok mu? Teknoloji marketlerde istediğin kadrajı ayarlayabiliyor musun? Bir dene benece.
  • zombi  (04.11.15 13:50:31 ~ 13:50:52) 
2 karislik mesafede 18 mm yetebilir. Croplu makine alacagini varsayiyorum 18 olur sana 27 mm.

50 mm gozun gordugu acidir buna gore hesap edersek 18 kurtarir.

Cok dar acili lensler daha cok asansor, tuvalet gibi kucuk alanlarda tum alani cekmek icin kullanilir.

Ha korkum su odaklama mesafesi. Lensin 18 mmde bir objeye kac cmye kadar odaklama yapabilecegi onemli. Iki karis kabaca 25 cm desek 18mmde 25 cm makro cekim yapma imkani olmali o da lensin teknik ozelliklerinde yazar zaten. Internet uzerinden teknik ozelliklere bakabilirsin. Benim fikrim buyuk ihtimal odaklar.
  • halitkin  (04.11.15 14:23:51) 
çok önemlidir. iki karışlık mesafeden ne çekeceğinize bağlı olarak yetebilir de yetmeyebilir de. sonuçta lenslerin görüş açıları var.


  • argent dawn  (04.11.15 14:29:37) 
dslr digital single lens reflex demektir. yani bu makinenin en büyük özelliği lenslerinin değişebilmesi. lensini değiştirmeyecekseniz bence almak mantıksızlık
hobiden ziyade özellikle anı fotoğrafı çekme amacıyla makine alanlarda gereksiz bir dslr sevdası gözlemliyorum. bu makinelerin üzerindeki kit lensi ile yaptığı işin çok daha iyisini yapan kompakt makineler var.
video için de aynı şey geçerli. 18-55in diyafram değeri f/4-5,6
üzerindeki sabit lensi 18-55den çok daha iyi sonuç veren kompakt makineler var.
alacağınız makine full frame olsa sensörü için alıyorsunuz diyeceğim, o da değil
  • asbe  (04.11.15 15:17:12) 
Peki şöyle bir şey yapsam: Canon 600d düşünüyorum sadece body olarak, yanına 1.8 50mm alsam ihtiyacımı karşılar mı? 25 cm uzaklıktan ufak model arabalarla video çekmeyi planlıyorum.


  • ssiradanbirigibi  (05.11.15 15:02:34) 
50mm 1.8 de işinize yaramaz. minimum netlik mesafesi 45cm dir o lensin


  • asbe  (05.11.15 15:13:01) 
Hmm 45cm'den de çekebilirim aslında. Sonuç olarak daha kaliteli bir iş çıkartır galiba kit lense göre değil mi?


  • ssiradanbirigibi  (05.11.15 18:19:19) 
50mm sana olmaz. Prime lenstir o. Süper net bir görüntü alırsın ama kadraj ayarı yok. Kadrajı ayarlamak için makineyi hareket ettirmen gerekiyor.

50mm için portre lensi dersler hatta. Portre veya vesikalık çektiğini düşündüğün, konun o kareye sığacaksa olur.
  • zombi  (06.11.15 10:10:18 ~ 10:11:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.