[]

size bir şey katmayan işten ayrılmak

günaydın,
yeni mezunum,mezun olmadan staj yaptığım yerde tam zamanlı olarak işe başladım.7 ay filan oluyor.dünyanın sayılı firmalarından biri.maddi şartlar ve şirket ortamı gayet iyi.fazla mesai yok,haftada 4 gün ofise gidiyorum ancak sorun şu ki şu an yaptığım iş tamamıyle excel ameleliği,öğrenciyken gitmek istediğim kariyer yolumla pek alakası yok.şirkette farklı pozisyona geçmem de zor çünkü şu an yaptığım iş dışında diğer pozisyonlar tecrübe gerektiriyor(İK nın politikası dışarıdan almak,içeriden yetiştirmiyorlar).

yani bilemiyorum Altan,iş hayatına girince de kariyer vs gereksiz göründü gözüme,insan ne için yaşar sonuçta ? ama bir taraftan da mahalle baskısı üstümde.arkadaşlar süpersonik pozisyonlarda ,title lar havada uçuyor filan.çok çalışıyorlar belki benim 3 4 katım ama halinden memnun,5 yıllık kalkınma planını yapmış şimdiden,of içim şişti ne yapayım ben ya kalayım mı burada parama rahatıma bakıp,yoksa pılımı pırtımı toplayıp iş mi arayayım ?

derdini seveyim diyenlere evet ben de seveyim,işte bunlar hep ceo olacaksınız siz gazlamaları :(

 
Eger issizlik senin icin olumcul bir mesele degilse hemen ayril ki yerine baskasi gelsin.

Onun harici isten ayrilma, is degistir. Is ara. Bulunca cik.
  • stevie  (04.11.15 10:13:14) 
sana daha yeni çocuk gözüyle bakıyorlar o yüzden sorumluluk vermiyorlar bence, normal şartlarda mezun olduysan yaşın da genç, aceleye gerek yok. amirine sor, ya böyle böyle hedeflerim var daha fazla sorumluluk almak istiyordum ben, hep böyle mi gidecek minvalinde. ama direkt sorma, herkesin hoşuna gitmeyebilir, benden iyi mi bileceksin adamlarına mesela. laf arasında geçsin konu, ya da gelecek planlarından bahset bir şekilde kariyer hedefin üzerine. ilişkiniz iyiyse ve samimiyse direkt sor tabii, ileri dönük planları vardır belki. ayrıca genelde bahsettiğin tarzdaki büyük firmalar vasıfsız eleman çalıştırmak istemezler, sadece excel yazsın diye birine para vermezler.


  • baba jo  (04.11.15 10:20:40) 
pılını pırtını toplama, ama yine de alttan alttan yeni iş bak.

iyi bir fırsat olursa o zaman otur düşün.

ha bir de rahat mı battı diye soruyor bir arkadaş.
  • skbn  (04.11.15 10:24:29) 
7 ay kisa bir sure; sakin...


  • e haliyle  (04.11.15 10:26:42) 
rahat mı battı diyen arkadaş benim.
boşver sen o yeni mezun gazına gelip uyduruk title paylaşanlara, rahat iş iyidir. sen yine de kendini geliştir, iyi iş bulursan çık, ama gaza gelip rahat işi bırakma.

  • dafuq  (04.11.15 10:42:58) 
patronlar zaten kendine bişey kat diye değil şirkete bişeyler kat diye para veriyor. bu bir. 7 ayda "dersini almış da yapıyor ezber" moduna mı girdin yiğidim aslanım sakin ol. bu da iki.


  • kakao  (04.11.15 11:01:31) 
7 ay olmuş hele dur bir soluklan yiğenim diyen duyuruculara ufak bir açıklama yapayım;şirket büyük bir şirket olduğu için excel,SAP gibi bilimum sistem ameleliklerini yaptıracakları elemanları bile boğaziçi,itü,odtü vs vs mezunlarından seçiyor.işe girerken pozisyonu bir tık farklı anlatıyorlar.ne bileyim bütçe yönetimi de göreceksin,pazarlama planı oluşturulurken de dahil olacaksın gibi.biraz da isme,paraya kanıp geliyor insanlar.değil 7 ay,2 sene geçirip hala aynı durumda olanlar var ekipte.yoksa ben de 7 ayda gel buyur koltuğuma otur demesini beklemiyorum yöneticimin :) ama 2 yıl boyunca da her gün aynı işi yaptığınızı resmen kendinizi nadas a bıraktığınızı düşünün.içimde bir şeyleri kaçırıyorum hissi oluşuyor.


  • elçiye zeval olmaz  (04.11.15 11:35:12) 
Firma sap danışmanlık firması mı? Görüşmeye gideceğim de kıllandım şimdi


  • yedinumara  (04.11.15 14:06:07) 
@yedinumara ahaha yok değil :D


  • elçiye zeval olmaz  (04.11.15 16:11:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.