[]

Hastalık mıdır nedir bu?

Kendimde şöyle bir şey farkettim:

Kendime ait ve sevdiğim alanlar/kişilerle, sevmediğim ve içinde bulunmaktan hoşnut olmadığım alanlar/kişileri çok keskin çizgilerle ayırmaya alışıyorum.

*herkesi annemle babamla tanıştırmam, çok çok samimi arkadaşım olması lazım anca..

*mesela; hoşlanmadığım insanları evime kesinlikle davet etmemek bir yana, mahalleme bile mümkünse gelmesinler istiyorum. iş yerinde davet verilecek, tutup bizim alt sokaktaki yerle anlaşıyorlar sanki koca istanbul da başka yer yokmuş gibi, buralara gelmesinler sevdiğim yerlerde dolaşmasınlar istiyorum.

*aynı şekilde çok sevdiğim bir mekan varsa sevdiklerimi hemen götürürüm anlatırım, tavsiye ederim. sevmediğim insanlara konusu geçince bile hayatta "gidin çokgzel" vs demem orası bana ve "iyi" insanlara saklı kalsın isterim. sevdiğim bayıldığım film ve şarkı vb şeyler için de bu böyle.

*en basiti: sevdiğim bir defterim iş yerinde, o an masama gidemeyecektim defteri almak için, yan masadaki kızdan uzatmasını istemedim mesela dokunmasın lan o cadı, canım defterime..

bir de bunu spesifik 2-3 kişiye özel yapmıyorum bayaa bayaa genelliyorum. sevdiklerimle canımı paylaşırım normalde kinci de değilim affedebilen de biriyim.

ama böyle dedikoducu arkadan iş karıştıran,bana ya da başkasına birkaç yanlışını gördüğüm sevmediğim tipler benden ve sevdiğim her şeyden uzak olsunlar istiyorum. Bu durum bana içten içe zarar da veriyor mu, çok yoruyor mu bilmiyorum.

Size de oluyor mu böyle, normal midir, bir hastalık mıdır nedir?

 
Bunun hastalık olup olmadığını kabaca şöyle anlayabilirsin: hayatının normal akışına etki ediyor mu, hayatını zorlaştırıyor mu? Cevap evet ise bi uzmana danış derim. Bu arada Okb'yi bi incele.


  • manuel mandalina  (03.11.15 23:01:02) 
Takıntı haline gelmemesi lazım, gelirse sıkıntı. Rahat ol akışına bırak


  • razvan rat  (03.11.15 23:23:41) 
bence defter olayının dışında bir sıkıntı yok, diğer durumlar bende de var. örnek vermek gerekirse birinci dereceden yakın olduklarım annem babam kardeşlerim akrabalarım vs. hangi şirket de çalıştığımı, adresinin ne olduğunu, kaç kişi çalıştığımızı, iş arkadaşlarımın kim olduğu gibi işe ait herhangi bir detay bilmez sadece yaptığım işi bilir. aynı şekilde iş yerinde çok samimi olduğum(5-6 yıl) arkadaşlar da iş dışındaki hayatımı bilmez araya bir duvar örmüş durumdayım, gün içerisinde veya gün bitiminde yaşadıklarımın da her iki tarafa etki etmemesine özen gösteririm.


  • nyist_  (04.11.15 00:22:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.