[]

Amerika mı? Tayland mı?

Kartta biriken mil puanları acil harcamam gerekiyor.
Yani en azından bilete dönüştürmeliyim.

2 kişiyiz ve ister abd ister tayland olsun, birimizin bileti miller ile bedavaya geliyor.
Amerika bileti taylanda göre ucuz. Ama tayland'da hayat, abd ye göre ucuz.

1500TL ist-n.york-ist
2500TL ist-bangkok-ist.

1500 verip abd ye gitsem, diğer tarafta "ulan aynı puanları 2500lük bilete de harcayabilirdin" diyeceğim ve 2500TL de ikinci bilete vereceğim. iki boklu bir değnek..

3 haftalık tatil planlıyoruz (bir haftası bayram olmak üzere).

Abd için bir - iki iç uçuş ve arizona çölünü convertible mustang ile geçme hayali var.
Tayland'da ise egzotik adalar v.s.

 
tayland bin lira daha pahalıya geliyor anladığım kadarıyla. ama yaşam masrafları-ekstra iç uçuşlar abdde daha fazla olacağı ve 3 hafta kalacağınız için bu bin lirayı rahatlıkla katlayacaksınız orada. tayland diyorum o nedenle.

kısa bir tatil olsaydı abd derdim ama 3 hafta 2 kişilik yaşam masrafı belinizi bükebilir biraz.

bir de bu dönemde taylandın mevsimsel olarak daha ucuz olacağını düşünüyorum, yaz bitti sonuçta ama amerikada o avantaj dahi yok kanımca.

iyi tatiller

ikisinde de bulunmadım, tahmin yürütüyorum. sadece seçim yapacak olsam amerikaya gitmek isterdim.
  • cokponcik  (03.11.15 17:05:39 ~ 17:07:05) 
tayland için 3 hafta çok uzun olduğundan amerika diyorum (yani 3 hafta napıcaksınız orada?)


  • givemesomesubstance  (03.11.15 17:06:06 ~ 17:06:44) 
3 hafta olmasaydi tayland derdim, sikilirsin orada o kdar sure -bence-.

gezeyim goreyim tatili icin: amarika
dinleneyim chill out olayim tatili icin: tayland
  • chaotic good  (03.11.15 17:34:06 ~ 17:37:09) 
tayland derim. 3 hafta belli şeyler için ideal ki ben 1 yıl aralıklarla birer aylık seyahatler bile yetmedi. Elbette sıkılırsanız kamboçya e laos'a da geçebilirsiniz. Egzotik ada konusunda kamboçya adalarını tavsiye ederim.


  • emininsel  (03.11.15 17:34:47) 
tayland'da 3 haftada sıkılırsın diyenler sanırım tayland'ı pattaya ve phuket'ten ibaret sananlar. o kadar güzel bir ülke ki, 1 ay bile az gelir. ayrıca söylendiği üzere arada mesela kamboçya'ya geçip angkor harabelerini görebilirsiniz. veya 3 haftada tayland-laos-kamboçya da yapabilirsiniz, dünyanın 4 bir yanından binlerce gezginin yaptığı gibi.

abd'de geçen o kadar çok film-dizi izledik ki, zaten neyle karşılaşacağımızı tahmin edebiliyoruz. güneydoğu asya'da yeni çok şey öğrenebilirsiniz, kültürel açıdan daha doyururu olur bence. tayland üzerine yaptığım kendi sitemde şu uzun tayland rotasına bakabilirsiniz mesela, 3 haftada yapılabilir. www.taylandgezi.com

bir de, tayland'ın en iyi sezonu aralık-ocak gibi başlıyor, bu sırada abd'de sanırım hava soğuk olacak.
  • gezgin rocker  (03.11.15 17:48:20 ~ 18:54:35) 
soyle dusun, amerika'ya hayat boyu gidebilirsin kolayca; ama tayland farkli. bir de amerika'da her sehirde benzer havayi soluyacaksin, kapitalist kafada her yerde ayni mekanlar ayni konseptler, insani desen ciddi ispanyolca populasyonu var; oysa tayland farkli bir kultur, farkli bir zenginlik. hic gitmedim ama cok arkadasim oldu ve subat ayi thy'nin kampanyasi ile gitmeyi planliyorum :) ancak burda en onemlisi sizin tatilden ne beklediginiz. amerikada dil sebebi ile daha rahat olacaksin ve alisveris olanagi disinda cevrende gordugun seyler daha alisik oldugun seyler olacak. oysa taylanda gittiginde buralarda goremeyecegin guzellikte plajlar, tabiat ve deneyimler edineceksin. en basitinden, belki taylandlilar icin cok siradan ama fil bineceksin :)


  • pietro  (03.11.15 17:48:40 ~ 17:49:35) 
tayland bence de. civardaki ulkelere ucuza ucup ucup gelme sansi da var hem.


  • brkylmz  (03.11.15 18:20:27) 
amerikanın filmlerde gördüğümüz 3-5 eyaletten ibaret olduğunu sananlar da ne kadar fazlaymış. milli parklarını toplasanız bir türkiye çıkar içerisinden çok rahat.


  • givemesomesubstance  (04.11.15 11:45:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.