[]

hepsiburada.com fatura meselesi

şimdi 10 ekimde tarihinde bu adamlardan bir ürün aldım 15 ekim tarihinde elime geçti. alırken faturamı ayrı yollayın diye belirtmişim farkında değilim neyse ürün haliyle sevk irsaliyesi ile geldi.

ürün asus marka bir laptop. usb çalışmaması gibi bir sıkıntı ile karşılaştım ve asus teknik servis ile görüştüğümde 6 ay içinde donanımsal problem yaşadığınızda değişim hakkınız var demekte ancak ıslak imzalı garanti belgesi ile fatura istiyor ve fatura örneğini kabul etmiyor. şimdi üç gündür bu adamlarla muhattap oluyorum. bana diyorlar ki faturanız ayın 10'unda kesilmiş. tamam onun dijitalini yollayın bana diyorum yollayamıyorlar. hala niye kargoda değil diyorum bilemiyoruz diyorlar. 4 hafta oldu. bana söyleyin ben elden alayım yeter ki verin diyorum. adres veremeyiz diyorlar. ilgili departmana bağlayın onlara anlatayım derdimi diyorum. biz onu yapamıyoruz sadece talep alıp onu iletebiliyoruz diyorlar. tabi benim tepem de atıyor.

şimdi ben bu faturaya nasıl ulaşacam amk. bir yardım edin bu adamları nereye şikayet edeyim. ne yapayım. şu an benim için vergisiz satış bir yapan bir kurum burası.

bunu rezalet şeklinde cümleleri ballandırıp ekşisözlükt başlık olarak da açabilirdim sanırım.

 
444 0 189 vergi dairesi iletişim merkezini ara dostum. ürün aldım 1 ay oldu faturasını yollamadılar diye. bi ceza kitlesinler :) faturanı hemen yollarlar ceza yememek için


  • şapşiko  (03.11.15 16:23:24) 
vergi dairesini ara. irsaliye kestiler faturalandırmadılar de.


  • Frederick Co  (03.11.15 16:26:59) 
Aynı olayı ben yaşadım. 3 parça mobilya aldım. Gider göstericem tükkana, en az 50 kere mail attım adamlara (abartısız rakam 9falan) faturamı yollayın vs, yolladık yollıcaz, üretici firma yollıcak vs.
Yok fatura örneğini yolluyorlar yok 3 parçadan sadece birininki geliyor vs
Dava açıcam faturasız ürün satıyorsunuz falan, en son birinin daha mı yolladılar hatırlamıyorum tam kapandı mevzu

Not: Bendeki de gereksiz şekil olmuş, dava açıcam falan. Arkadaşların belirttiği gibi vergi dairesine bildirmek en iyisi
  • asbe  (03.11.15 16:29:07 ~ 16:30:15) 
şimdi eklemek istediğim bir şey var.

resmi işlemlerde kullanılamayan bir fatura örneğini talep edebiliyoruz hepsiburada.com'dan mail ile onu yolluyorlar ama üzerinde de kocaman resmi işlemlerde kullanılamaz ancak garanti işlemlerinde kullanılır diye yazıyor. asus da yönetmelik gereği değişim talebi varsa aslı lazımdır diyor. örneği ile işlem yapılmaz. ben aradığımda faturanın kesildiğini söylüyorlar ama ben de bunun ispatı yok. elime gelmediği sürece faturalandırmamışlardır.
  • jameskeenan  (03.11.15 16:30:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.