[]

ekolojik temizlik deliliği

astım hastası ve alerjik bünye sahibi bir kişi olarak her temizlik seansı benim fenalaşıp eşimin bana kaşık kaşık yoğurt yedirmesiyle bitiyor çünkü kadın anamın genleri çamaşır suyu değmeyen yerin temizlenmediği hususunda direniyor. maske takarak yapıyor olsam bile ciddi şekilde tıkanıp nefes alamıyorum. hem kendime, hem de doğaya bu kimyasallarla bu kadar zarar verdiğim yeter diyerek ekolojik temizlik peşine düştüm.

domol kullanmayı çok istedim ancak yakınımda rossman yok ve online alışveriş seçeneği de mevcut olmadığı için diğer seçeneklere yöneldim öncelikle loc ve beyaz sirke edindim. sirkeyi spreyli şişede sulandırıp mutfak tezgahı, lavabo vs temizliğinde kullanacağım. yüzey temizliği için loc düşünüyorum. camlar için de beyaz sirke çok iyi diye duydum. hatta çamaşır yumuşatıcısı ve bulaşık parlatıcısı olarak da beyaz sirkeye abanmayı düşünüyorum ancak tedarik sıkıntısı çok. aylardır arıyorum bi yerde bulduğum son 4 şişeyi aldım o da ne kadar süre idare eder bilemiyorum. migros, a101, carrefour nerede bulduysam talan ettim, mahalle arası yerel bi markette bulabildim sadece. karbonat, limon tuzu, sirke üçlüsüyle halletmeye çalışacağım çoğu yeri.

hadi diğer yerleri bi şekilde hallettik diyelim ama tuvalet için frosch'un limonlu tuvalet temizleyicisi falan yetmez gibi geliyo bana. o çamaşır suyu genzimi yakmadıkça o mikroplar ölmez fikri zihnime çakılmış. tamam temizlendi diyip içim rahat ayrılamıyorum çünkü normalde çamaşır suyu, asprin ve cifle ayrı ayrı temizleyen bi ruh hastasıyım. okb'ye ramak kalmış gibi hissediyorum artık.

internette araştırdığımda evde karbonat, limon tuzu ve su karıştırarak yapılan tabletleri atıp köpürünce sifonu çekerek temizleyebilirsiniz demişler ama o da sadece iç kısmını temizleyecek üst kısımlara kadar köpük ulaşmayacak sonuçta. direkt sifonun içine atsam orda köpürtüp sifonu çeksem diye düşündüm ama iç aksam plastik, erirse falan kaş yapayım derken göz çıkartmaktan korkuyorum.

bazı sitelerde de boraks kullanarak evde deterjan vs yapmayı anlatmış ancak karbonat gibi bulaşıklarda kalıntı kalsa bile zararı dokunur mu, vücuda zararı var mı gibi soruların cevabını bilen varsa onlardan da yanıt bekliyorum.

sizler ev temizliğinde neler kullanıyorsunuz? frosch ve domol'un kullanıp memnun kaldığınız/kalmadığınız ürünlerini de söylerseniz alışveriş listesi yaparken ona göre eleme yapabilirim.

mesela frosch deterjanlarını ve badem sütlü yumuşatıcısını merak ediyorum ancak pek yoruma da rastlamadım. kullanan varsa yorumları duymaktan memnun olurum.

şimdiden teşekkürler

 
şunlara bir bakın derim, komşumuz kullanıyordu memnun sanırım:

www.ekoorganik.com
  • peggy  (03.11.15 15:12:53 ~ 15:13:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.