[]

Mhp ye çok mu yükleniliyor?

Chp ile koalisyona yanaşmadı vs diye kızılıyor ama cumhurbaşkanı chp ye koalisyon kurma yetkisi vermedi ki. MHP kabul etse bile kurulamayacaktı koalisyon anladığım kadarıyla.

Not: gündemi çok iyi takip edemedim.
Not2: mhp li değilim.

 
mhp'ye kızgınlık yürüttüğü "hayır" siyasetinden dolayı.
her şeye hayır dedi, uzlaşmadı, 7 haziran gecesinden itibaren uzlaşmaz tavrını koydu.

bunun sonucunda 1 kasım'da oyları akp'ye kaydı.
yani tek başına iktidara bilmeden de olsa destek oldu.
  • livaneli kadir  (03.11.15 11:30:45) 
sadece chp yetmiyordu, hdp'nin de destek vermesi gerekiyordu o yüzden hayır dedi bahçeli bildiğim kadarıyla. yani cb görevi verse de hdp'siz hükümet kuramazlardı. hdp'nin içinde olduğu bi koalisyona girseydi de ilk seçimde barajın dibini görürdü zaten


  • animalman  (03.11.15 11:34:21) 
MHP herkese hayır dediği için RTE'nin CHP'ye görev vermemesi yönünde elini güçlendirdi. MHP, "Biz CHP'yle anlaştık, HDP'nin açıktan desteğini de kabul ediyoruz" deseydi RTE bu baskıya karşın görev vermek zorunda kalırdı.

Ben MHP'li olsam bunların iktidar olma gibi bir hedefi yok ne diye vereyim diye düşünürdüm. nitekim böyle de oldu.
  • merhum  (03.11.15 11:38:02) 
az bile yükleniliyor.


  • uuth  (03.11.15 11:40:25) 
7 Haziran'da daha sandıklar sayılmadan erken seçim istemişti Bahçeli:
www.youtube.com

Şu kısa ve güzel yazıyı okuyun: blog.radikal.com.tr
  • ertalpius  (03.11.15 11:54:06) 
Cumhurbaşkanının görev verip vermemesi önemsizdir. Yapılan siyasette devlet bahçeli evet deseydi, meclis başkanlığında destek verseydi halk tarafından olumlu görünecekti, cumhurbaşkanı görevi vermediği takdirde de hep beraber yüklenip bunun siyasetini yapabileceklerdi, bu durumda da oy kaybetmeyecekti. Bunun yerine hayır hayır diye tutturdu sonuç olarak akp bile mhp'nin hayır tutumuna karşı siyaset yaptı kendini olumlu gösterdi.
Hayır politikasında seçmen neden akp'ye kaçtı diye sorarsanız, seçmen "biz buna vermeye devam etsek hazirandan sonraki tavrını korumaya devam edecek ve aynı süreci tekrar yaşayacağız, veririm akp'ye oyumu yoluma bakarım" dedi.

İmza: Bu seçimde de mhp'ye oy vermiş bir seçmen.
  • atom karincanin torunu  (03.11.15 11:55:22) 
MHP ye kendi seçmeni yüklendi zaten. 5 ayda MV sayısını yarıya indirdi. Baraj altında dahi kalabilirdi (Bence kalmalıydı)
MHP, AKP ile aynı kulvarda sayılır, AKP seçmeninin alternatif partisi. CHP AKP den oy alamaz (bence almasın da zaten) CHP nin alacağı maksimum oy %30dur (Bu oran da bence gayet yeterli ve başarılı)
Bahçeli 7 haziran gecesi "yeniden seçimse seçim, hodri meydan" diye bağırıyordu. 1 Kasımda muhalefet ve MHP için en büyük başarı ve hedef 7 hazirandaki aynı sonucun çıkmasıydı. Seçmende de böyle, millet ay keşke %40-41 alsa AKP diyordu
E aga almışlardı işte 7 haziranda, ne yapacaksanız yapsaydınız

Bahçeli 40 yapar diye diye 40 Mv yaptı sonunda :)

Ankarada 102 kişi hayatını kaybetti, Kılıçdaroğlu durum değerlendirmesi için Bahçeli'den randevu istedi, ona bile hayır dedi adam

Fakat Türkiye'de de seçmen hep muhalefetin yanlışlarını cezalandırıyor, ne hikmetse :)
  • asbe  (03.11.15 11:59:42) 
meclis başkanlığında bari hayır demeseydi bu kadar tepki almayacaktı.


  • lunaluna  (03.11.15 12:01:56) 
bir de çıkıp hiç utanmadan tuzakları bozduk barajı aştık diye açıklama yaptı ya, ne kadar vizyonsuz bir lider olduğunu bir kere daha kanıtladı bahçeli.


  • battal gemalmaz  (03.11.15 12:06:01) 
çok ayıp ediyorlar. Mehape gibi yüce bir partiye eğer ki halk fırsat vermiş olsaydı asdafgdh
Az bile yapıyorlar

  • Frederick Co  (03.11.15 12:46:38) 
1 kasım seçim sonuçlarının ve seçimin gerçek mimarı bu şahsiyettir. şimdi şahsına yönelik söylemek istediğim çok şey var emmeee işte efendi adamız


  • gündüz m  (03.11.15 13:12:32) 
MHP bu senaryonun bir figüranı sadece. Ne emir veriliyorsa onu yerine getiriyor. Ne çelişkili açıklamalar yaptıklarını ve kararlar aldıklarını gördük MHP'nin politikalarına ters düşen.. Hem de son 1 sene içinde...

Konuyla alakasız ama yine de söylemek istiyorum. Dalga konusu olmaz umarım..
-Amerika koalisyon hükümetleri ile uğraşmaktan çok sıkıldığı için iki partili hükümet (iktidar-muhalefet) çıkardı 2000lerde.
-Kurulacak hükümete Yazıcıoğlu'nun katılmasını istediler, Ben kimsenin boyunduruğu altına girmem dedi, tam güçleneceği zamanda indirdiler.
-Bi kaç sene önce yine düzgün bir adam (Numan) çıktı. Ya bunlara katılırsın ya da seni bitiririz dediler, katılmayı seçti.
-Türkeş (kendi partisinden ayrıldı???)

ve daha neler göreceğiz bana göre.
  • plastic_angel  (03.11.15 13:40:53) 
benim gözümde akp neyse mhp de o.

akp gerçekten çok kötü bi pozisyondaydı ve şuan çok daha farklı bi dünyada yaşıyo olabilirdik ama %250 oy olarak tekrar başa geçtilerse bilin ki bu partinin yüzünden başka kimsenin suçu değil.
  • Kykeon  (03.11.15 13:42:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.