[]

dişi kedi 15 günde bir kızgınlık dönemine girer mi?

tecrübeli dişi kedi sahiplerinin bilgilerine ihtiyacım var. benim sabırsız kızım daha 5 aylık olduğu gün kızgınlık dönemine girdi, 15 ekimde. 3 gün evde mırıl mırıl gezmeler, ayaklara sürtünmeler, sevmeye kalkışınca götü kaldırmalar, ilgi bulamayınca bağırmalar derken 3-4 gün böyle sürüp sonra normale döndü. daha yeni 15 gün geçmişken dün yine aynı şeyleri yapmaya başladı. sevgisinden boğulacağız artık evde. ayaklarımızın dibine serilip göbek açmalar, sevdirmek için delirmeler, ufak inlemeler derken biz de gerildik daha yeni atlatmamış mıydık diye. neyse ki var gücüyle bağırıp komşuları rahatsız etme gibi bi durum olmadı şimdiye kadar, umarım olmaz da.

ilk defa yaşadığım şeyler bunlar, inanılmaz cahilim. merak ettiğim şey kızgınlık dönemi uzun bi süreçtir de 15 gün öncesi başlangıç arada sönme safhası bu da bitiş safhası gibi bişey mi, yoksa bu kız böyle kısa aralıklarla habire kızışacak mı? veterinerimiz 9-10 aylık olmadan kısırlaştırma taraftarı değil, mecburen beklemek zorundayız. canının yanmadığını biliyorum ama bazen öyle sesler çıkarıyor ki sanki ağrısı sızısı var da ağlıyomuş gibi geliyor. bolca sevip oynatarak ilgisini dağıtmaya çalışmaktan başka yapabileceğimiz bişey var mı?

cevap veren arkadaşlara şimdiden teşekkürler

 
dişim kedim senede belirgin 4-5 kere kızgınlık dönemine giriyor. şu sıralar biraz hafif bir şekilde atlatıyor ama bazen çok ağır geçiyor, hap vermek zorunda kalıyoruz.

15 günde bir girmez, bir yanlışlık var.
  • kimlanbu  (03.11.15 09:55:19) 
15 günde 1 girer. bizimki de girdiği zaman öyle giriyor. ilk giriyor sonra 10-15 gün sonra bi daha sonra bi kaç ay olmuyor sonra bikaç ay sonra yine başlıyor. kısırlaştırmak lazım.


  • sta  (03.11.15 10:02:25) 
tıpkısının aynısı bizimkinde de mevcut. üstelik 4,5 aylıkken başladı. tam 15 gün arayla 2 seans yaşadı, ikisi de 3'er gün sürdü. önümüzdeki haftasonu yenisi olacak mı diye beklemedeyim.


  • zakk  (03.11.15 11:46:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.