[]

En sevdiğiniz film sorusu ama değil

En sevdiğiniz filmi belirleyen kriterleriniz neler?

En sevdiğiniz filmin ne olduğunu yazıp, kriterleri onun üzerinden belirtebilirsiniz de. Öğrenmek istediğim, o filmi diğerlerinden ayırıp özel yapan, size ait nedenler.


 
kendine ait tarzinin olmasi ya da isyan belirten herhangi bir yani olmasi.


  • bohr atom modeli  (03.11.15 01:13:56) 
hababam sınıfı.

kriter; kaç kere izledim hala gülüyorum, hiç sıkılmıyorum. bir de bazı esprili sahneler klasikleşmiş bile olsa hiç sıkmıyor.

hep conconlu imdb filmleri mi yazıcaz?
  • cokponcik  (03.11.15 01:14:45 ~ 01:23:57) 
tüm ertem eğilmez filmleri.

kriter: o samimi havası ve sahip olduğu geniş kadrolar.

amerikan filmlerinde ise çarpıcı konuyu iyi oyunculukla süslemektir benim için kriter. dikkat edin iyi oyuncu demiyorum, iyi oyunculuk.
  • dirty pussy and cock  (03.11.15 01:32:55 ~ 02:35:20) 
En sevdiğim film sanırım The Pulp Fiction. Niye en sevdiğim film sorusuna verecek net bir yanıtım yok. Çok zevk aldım izlerken. Diyaloglar, karakterler vs. hoşuma gitti. İzlerken daha çok güldüğüm, heyecanlandığım, duygulandığım, ağladığım bir sürü film var ama onları en iyiye koyamıyorum.


  • i was made for you  (03.11.15 01:36:14) 
en sevdiğim filmler genelde o kadar iyi çekilmiş oluyor ki beni gerçeklikten koparıp izlediğim sahnenin duygusuna, psikolojisine çekmiş oluyor. eğer bunu sadece bir kaç sekans değil tüm film boyunca sağlayabilirso o işte en sevdiğim filmler kategorisine giriyor.


  • herospower  (03.11.15 01:38:27) 
En sevdiğim (10 tam puan verdiğim) 7 tane film var:

1. Fight Club: Çekimleri çok çok iyi, Edward Norton'ın bu filmdeki oyunculuğundan daha iyi bir performans bence yok, twist'i birçok filmden daha iyi, izlerken mükemmel hissettiriyor.

2. A Clockwork Orange: Yarı absürt kurgunun bu kadar iyi yansıtıldığı bir film daha hatırlamıyorum.

3. Birdman: Çekim tekniği muhakkak ki başka filmlerde de vardır ama ben ilk bu filmde gördüm ve hayran bir şaşkınlıkla takip ettim bunu. Ayrıca içinde birçok küçük çok zekice ayrıntı var.

4. 12 Angry Men: Tek bir odada geçen, sadece 12 adamın konuşmasından geçen ama bu denli etkileyici olabilen bir film olarak fark yaratıyor.

5. High Fidelity: Sıradan görünebilse de diyaloglar mükemmel. İzlerken insanı mükemmel hissettiriyor.

6. Blade Runner: Aslında en sevdiğim film sayılmaz ama bilim-kurgu konulu olan en sevdiğim film olduğu için 10 puan.

7. Amelie: Mutluluk veriyor. Birçok güzel ayrıntısı var.

Hepsini hesaba katacak olursak: Ya çok etkileyici/sıradışı bir çekim tekniği olacak, ya izlerken insanı sürekli olarak şaşırtıp mutlu edecek onlarca ayrıntıya sahip olacak, ya da türünde en iyisi olacak.
  • long live rock n roll  (03.11.15 01:53:54) 
son dönemde whiplash'ı çok çok sevdim, hayatımda ilk kez bir filmi sinemada 4 ya da 5 kez izledim. sürükleyiciydi, hırslarından uzun süre önce vazgeçmiş biri olarak beni o çocuğun azmi çok etkiledi. kendimden bir şey buldum yani.

genel anlamda da sevdiğim bir film düşünürsem aklıma the wall geliyor. onda da kendimden çok şey bulduğum için sanırım ama whiplash'tekinin tam tersi.

sanırım filmin seyirciyi hayat hakkında biraz sarsması gerekiyor.
  • rivulet  (03.11.15 02:09:58 ~ 02:18:28) 
beni en çok etkileyen filmler ucu açık olanlar. bu tür filmler izlerken düşündürtüyor insanı, daha çok içine çekiyor. film bittiğinde yönetmen gözüne soka soka bak şu yüzden böyle oldu demiyor, seyirciye bırakıyor bir kısmını, kafa yorman gerekiyor hatta farklı kişiler farklı-mantıklı anlamlar çıkartabiliyor.

belki de bu tarzda ciddi anlamda oturup izlediğim ilk film olduğu için "lost highway".

ikinci etken soundtrack. şarkıların çok iyi olması tek başına yeterli değil, filmle uyuşması lazım aynı zamanda. bunun da en sevdiğim örneği "blade runner".
  • aksimetre  (03.11.15 02:16:21 ~ 02:22:28) 
Orijinal planet of the apes serisi.

Ayaklar bas oldu. Insanlik sicti. Dunya mahvoldu. Felaket. Distopya. Post apokaliptik. Bu aklima gelen keywordlerin bence en iyis temsilcisi olmasi. Bu tarz seyler cok severim cok onemlidir.
  • floydian  (03.11.15 02:20:37) 
Dersu uzala cunku dogaya asigim ve dogayi ve ona saygisi sevgisi sonsuz olan bir adami anlatan daha iyi bir film izlemedim.


  • halitkin  (03.11.15 02:25:55) 
sinemada estetik, kurgu, olay örgüsü, çekim, senaryo, oyunculuk, yönetmenlik gibi pek çok açıdan çarpıcı olması. tümüyle yepyeni, vurucu güzellikte olması.

la jetee
ordet
gummo
la haine
the naked island
the man with the movie camera
onibaba
2001: a space odyssey
voshojdenie

gibi filmler bence bu kriterlerin tümüne veya birkaçına uyan, nazarımda en iyi filmler.
  • lesmiserables  (03.11.15 03:32:45 ~ 06:05:45) 
Benim için bir filmi sevilmeye değer yapan şeyler;

1- Gerçek olması, yani hayatın içinden konulara yer vermesi. Zenginlik-fakirlik, güzellik-çirkinlik, hak-haksızlık gibi. Gazap Üzümleri, Picnic vb.

2-Etkileyici karakterlere sahip olması. Mesela, Paradine Case.

3-Ya güzel duygular ya da güzel düşünceler yaratması. The Road Home, Utancından Yıkılan Budha vb.

4-Bir fikri olması. V for Vendetta, Melekler ve Şeytanlar, Şeytanın Avukatı vb.
  • harvey  (03.11.15 11:18:23) 
En iyi film değil sorduğum, en sevdiğiniz film. Bazılarınız karıştırıyor. Çok kötü bir film de en sevdiğiniz film olabilir. ^_^


  • whimsical  (03.11.15 13:30:27 ~ 13:30:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.