[]

üst katta yaşayan at

yukarı yeni kiracı taşındı, adamlar muhtemelen daha önce hiç apartmanda yaşamamış olsa gerek acayip rahatlar. çoluk çocuk bütün gün tepemizde koşturuyorlar, geçen gün güler yüz ve tatlı dille uyarmaya gittim ama adamlar daha merhaba demeden bağırıp çağırmaya başladı, birbirimze girdik ama az da olsa dikkat ediyorlar şimdi yalnız rahatsız olduğum başka bir konu var, evlerinde halı yok ve sert tabanlı terlikle dolaşıyorlar. onlar yürüdükçe bizde onlarla birlikte dolaşıyoruz resmen, bütün gün tepemizde dıgıdık dıgıdık dolanıyorlar (topuklu ayakkabı gibi ses geliyor).

şimdi tekrar yukarı çıkarsam kan çıkabilir, çıkmazsam da kafa zükmeye devam edecekler. aylardır dayanıyorum ama artık katlanılacak gibi değil. hayır bina da eski, bunlar da halısız zeminde topuklu ayakkabıyla yürüyünce olağan dışı ses geliyor bize. sabah 5'te bunlarla birlikte bende uyanıyorum artık.

şimdi yukarı çıkmadan, daha doğrusu bu hayvanlarla yüz yüze gelmeden nasıl uyarabilirim? az önce aklıma geldi, kağıda not yazıp bina girişine assam nasıl olur?

edit: kağıda da ne yazılır ki? lütfen yerlere halı serin mi diyim, sert tabanlı terlik giymeyin mi diyim ne diyim bilemedim. genel bir duyuruymuş gibi yazmak gerek.

 
Sabahın köründe müziği son ses aç, hoparlörleri tavana doğru yaklaştır.


  • razvan rat  (02.11.15 22:46:25) 
adamı başkalarına teşhir edersen o da seni teşhir edebilir. madem not yazacaksın, doğrudan adamların posta kutusuna at.

onun dışında, ben herkese en üst kattan ev tavsiye ediyorum. bizim her konuda muhafazakar olan halkımıs "ay en üst kat alınır mı, ısınmaz" falan der, hatta anneniz size küser, ama hiçbirini takmayın. yıllardır en üst katta oturuyorum, kafam tertemiz. diğer komşular her gün birbirine giriyor. bahçede silah çeken bile gördüm ("nezih" denilen bir semtte oturuyoruz bu arada)

bugünün meselesi olmasa da, uzun vade için aklınızda bulunsun. en üst kat candır.
  • anamuhalefet  (02.11.15 22:48:34) 
çivi çiviyi söker +1. empati yapmalarını sağlayabilirsin, zor ama başarılı olabilir. ya da başka bi komşu daha fişekle, o da şikayet etsin, o zaman ciddiye alırlar belki.


  • baba jo  (02.11.15 22:49:24) 
@razvan; hem bizimkiler uyanır hemde yan daire rahatsız olur, onlar şeker gibi insan bunu yapamam.

mantıklı ama pratikte uygun değil :/
  • tolga asp  (02.11.15 22:49:59) 
sabah uyanmamak için geceleri uyurken kulak tıkacı takabilirsin. 3m'in turuncu olanları sesi çok iyi kesiyor.

komşuya gelince maalesef bu tip durumların kanunen bir yaptırımı yok. Allah sabır versin.
  • halitkin  (02.11.15 22:54:27) 
öncelikle bi olanak yaratıp sohpet yarat ve sohpet esnasında "ses konusunda özen gösterdiğiniz için teşekkür ederim" de.
duyarlı oldukları gibi onure edecek şeyler söyle. abartmadan tabii.
evde aşure yapıldıysa aşure götürme gibi bi durumu kullanabilirsin.
terliklerin ses yaptığını ya o esnada belirtirsin ya da biraz bekleyip duruma bakarsın. farkında olmayabilirler. baktın değişme yok, terlik konusunu da uygun bi lisanla söylersin.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.11.15 22:57:13) 
hakbfu+1

şimdi buraya bordo klavyeli rambolar doluşacak, onları kafana takma. gerilmenin anlamı yok. kimin ne olduğunu bilemezsin değmez.
  • cokponcik  (02.11.15 23:08:25 ~ 23:09:17) 
Hangi şehre gittiysem ben de aynı sorunu yaşadım ve yaşamaya da devam ediyorum. Görgüsüz her yerde görgüsüz demek ki. Adamların kavgalarına, sevişmelerine, osurmalarına ortak yaşıyorum resmen. 12 katlı apartmanın 11. katında daire buldum, o üzerimdeki 1 kat bile canımdan bezdirdi beni.

Hani bu tarz insanlara "apartmanda yaşamayı bilmiyorsan müstakil eve çık" diyoruz ya, aslında siz biz gibi insanlar apartman kültüründe azınlığı oluşturuyor, bize lazım o müstakil ev. İnşaallah bir gün müstakil evlerimiz olur da rahat ederiz. Pek bir seçenek yok elinizde, bol sabır diliyorum.

Bu da bonus: 9gag.com
  • BuddyGuy  (02.11.15 23:17:22 ~ 23:20:44) 
aynı durumdayım yani halı falan değil de acayip gürültü içindeyim yöneticiye söyledim olmadı, bizzat uyardım olmadı, yine burdan sormuştum polis mi çağırayım diye kimisi aldırış etmez polis dedi vazgeçer gibi oldum. aynen not yazıp asmayı düşündüm ama yırtıp atar keyiflerine bakarlar diye bilemiyorum yani terbiyesiz olunca insanlar yapacaklarını kestiremiyorum, daha da rahatsız edebilirler sizi dikkatli olup yöneticiye bi söylemeyi deneyin isterseniz bide @razvan rat diğer komşuları rahatsız etmiş oluyosun kısasa kısas yapamıyosun böyle durumda maalesef. hmm belki uyarma maksatlı, adeta bi nine gibi aşağıdan bi sopa ile vurabilirsiniz abartmadan:)


  • pamuk helvalar cebe  (02.11.15 23:49:09) 
Süpürge sapıyla tavana vur?

Antik çağlardan kalma ama işe yarıyor.
  • yirmisantim  (02.11.15 23:55:42) 
kasaptan yuzulmemis koyun kellesi al, evde olmadiklari bir gun kapilarina beton civisiyle civile. kaniyla da kapiya 'sessiz olun, son uyari' yaz. gorgu tanigi ve parmak izi birakmadan. sorarlarsa salaga yatarsiniz.


  • icim urperiyor  (03.11.15 04:59:17) 
Kum torbası as tavana. Her vurduğunda üst kat inlesin.


  • arnold schwarzeneger  (03.11.15 09:14:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.