[]

Motosiklet bukadarmi tehlikeli

Spor bir model almak istiyorum. 250 cc baslangic icin.

eksisozluk.com

bu basliga baktim, hata sansin yok olursune getiriyor herkes. Bu kadarmi tehlikeli? Sonucta kurallara uyduktan sonra, yaris yapmadiktan sonra ne gibi bir tehlikesi var?

Turkiye'de degil yurtdisinda kullanicam. Turkiyede biliyorum motor surene neler yapildigini.

 
yurt dışında elbette türkiyeye göre daha güvenli kullanılabilir ama zor bence. 80 km/h'ı geçtiğin zaman düştüğünde ölüm riskin çok yüksek. ben de ikiteker sevenlerden olduğum için tercihimi bisikletten yana kullanacağım seneye. hem daha eğlenceli geliyor bana bisiklet kullanmak


  • yamuklu sucurta  (02.11.15 21:50:30 ~ 21:51:14) 
o kadar da değil bence. ben de senin gibi düşünüyordum altın elbiseli adam bu algımı kırdı hatta bir çok kişinin bu konudaki algısını kırdı.

botunu, montunu, eldivenini, kaskını giyip dalmadığın ve kurallara uyduğun sürece güvenli bir şekilde sürersin. hele yurt dışında kullanacaksan oralarda (avrupa'yı kast ettiğini düşünüyorum) daha güvenlidir eminim. ha tabii ki ekstrem durumlar olabiliyor ama ona bakılırsa her araçta bu durumlar mevcut. otomobille giderken karşındaki şoför hatalı sollama yapınca sen ne yapabilirsin ki? motosikletle kaza anında sakatlık ve ölüm riski daha fazla tabii ki. bunu da azaltmak için ekipman, dikkat ve tecrübe gerekiyor.

aynı şey değil ama aylarca minibüs caddesinde bisiklet kullandım ve hep dikkatliydim başıma bir şey gelmedi.

son olarak mutlaka yamaha olsun honda olsun gis akademi olsun bir şekilde eğitim al. çok iyi kullandığını düşünsen de o eğitimi al derim.
  • halitkin  (02.11.15 22:02:41 ~ 22:05:02) 
motor ekipman kullandığınızda tehlikeli değil asla. ancak türkiyedeki şoförlerin geneli potansiyel katil olduğu için ülkemizde kullanmak akıl karı değil. özellikle uzun kırmızı ışık kuyruklarında sizin yandan geçip gitmenizi hazmedemiyor bizim insanımız. hadi diyelim hazmetsinler diye ortaladınız bekliyorsunuz bu sefer de korna yiyorsunuz. sıkıştırmalar, dizi araç yerine koymamalar cabası. siz ne kadar dikkatli kullanırsanız kullanın manyağın birisi yüzünden yerde yuvarlanmanız çok olası.


  • etsiz cig kofte olmaz  (02.11.15 22:27:51) 
dünya şampiyonu da olsan 15 tane sürüş sertifikan dahi olsa hatta motoru sürüyor olmasan bile durduğun yerde kaza anında ölme riski çok yüksek motosikletin. bu yüzden tehlikeli. bu yüzden güzel. bu yüzden cazibeli. o hissettiğin rüzgar, salgılattığı adrenalin ve sonucunda attığın stres başka bir enstrümanda mevcut değil. bu yüzden öyle 250'lilik alayım sokağa çıkayım aleti değil motorlar. otomatik araba değil yani alayım çıkayım trafiğe. eğitim şart. kurallara uymanız önemli değil. bir anlık hata zaten bunların hepsi. viraja kötü girseniz arabayla toparlarsınız direksiyon elinizde toparlamasınız ne olur en kötü kaldırıma çıkarsınız yandaki arabaya vurursunuz bir şekilde halledersiniz ama motorda her yer açık darbeyi direk vücut yiyor.

ha tüm bunların sonunda alırsanız 250'lilik almayın 150-200 arası alın. şehir içi 70'i geçmeyin. ilk kurallar bu kadar.
  • herospower  (03.11.15 01:28:13) 
O kadar tehlikeli. Kaskını vs takıp kurallara uyduğun sürece güvenle falan süremezsin. Önündeki araba şehirler arası yolda dönüşün yasak olduğu laps diye durur, ona çarpıp karşı şeride uçarsın üzerinden minibüs geçer (benim tanıdığım birinin başına geldi), şahinli kekonun biri emniyet şeridinde sıkıştırır bariyere çarpar uçarsın (bunu da sözlükte okumuştum).

Motorsiklet kullanacaksan çok çok çok ve çok dikkatli olmalısın, emniyet için gerekli ekipmanın en ufağına kadar ve kalitelisinden almalısın. 500 liraya da kask var 3000 liraya da. Özel sürüş eğitimlerini de almayı şiddetle tavsiye ediyorlar. Yoldaki çok minik ayrıntılara dikkat etmelisin, örneğin şerit çizgilerinin çok kaygan olması gibi. Yani benim gibi aklı bi karış havada, sürekli düşüncelere dalan biriysen akıl işi değil.
  • r_u_h  (03.11.15 01:45:56 ~ 02:34:51) 
meslek nedeniyle cok motosiklet kazasi görüyorum ve yavas bile cok fark etmiyor neden dersen mesela bi kamyon kamyonet gibi yuzeyi duzgun olmayan araclarlarla bi kazaya girsen vok rahat vucudunun bi bolgesini taktirip organlarini sacabilir ya da kan kaybindan olebilirsin boyle durumlarda koruma elbiseleri de bi ise yaramiyor. cok inanılmaz kaza sekilleri oluyor. keske sadece dengeni kaybedip metrelerce suruklense(heralde o zaman bisey olmazdi) ama oyle olmuyor inan bana


  • baba131  (03.11.15 02:26:24) 
param olsa araba kullanirim. motosikleti keyif icin ara sira kullanirim. 150cc kullanicisi olarak soyluyorum bunu. ekipman falan da bi yere kadar, 150 160 ile giderken asfalta akitilan yag sonucu vs. arka tekeri yanibasinda gorunce ekipmanin pek bi etkisi kalmiyor. cesedin yakisikli olur sadece. kucuk cc ve uygun sartlarda cok zevkli, buyuk cc ve yagisli havalarda yogun trafikte cok sakat.


  • icim urperiyor  (03.11.15 05:05:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.