[]

Gündelik hayatta kilo vermek için küçük ipuçları

Merhabalar

Haftaiçi hergün 1 saat öğle arasında şirketin spor salonunda 30 dakika kardiyo, 15 dakika da karın vs. çalışıyorum.

Duyduğum kadarıyla sade kahve içmek yararlıymış. Peki spordan önce mi yoksa sonra mı?

Bir de gündelik hayatta sporun dışında yapabileceğim neler bana kilo verdirir?

 
(bkz: high intensity interval training) diyorum. bana aşırı faydası oldu.


  • jangbogo  (02.11.15 21:12:16) 
yediğin şeylerin glisemik indekslerine dikkat et, glisemik indeksi yüksek olan gıdaları asla tüketme. yatmadan önce 3-4 saat kadar bir şey yeme. mümkünse ara öğün yapma. bol su iç.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (02.11.15 21:34:13 ~ 21:34:28) 
dans etmek. ama arada sırada değil, her gün biraz. asansör yerine merdiven kullanmak.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (02.11.15 21:38:20) 
İçinde şeker, glikoz şurubu olan tüm içecekleri hayatından çıkarırsan da çok iyi etmiş olursun. Kola, ambalajlı meyve suyu, ice tea, meyveli soda, gazoz gibi.


  • yirmisantim  (02.11.15 21:55:33) 
şu maddeleri uygulasan kafi: i.hizliresim.com

karatay mutfağı kitabından fotoğrafını çekmiştim.
  • halitkin  (02.11.15 22:14:35) 
Kahveyi antrenmandan yarım saat önce içiyorsun. Sade ve şekersiz kahve. Onun dışında, sporun kilo vermeye çok büyük bir etkisi yok. Kilo vermek büyük oranda beslenme ve hormonların kontrolünde olan bir olay. Dikkat etmen gereken ana nokta bu. 30 dakikalık kardiyonun sendeki kaybı 200 kalorilik bir enerjidir, bu enerjinin yüzde kaçı yağdan yüzde kaçı şekerden onu da bilemiyoruz. Gün içerisinde mümkün olduğunca kan şekerini yükseltmezsen, öğün sayısını iki, maksimum üçle sınırlandırırsan leptin gibi glukagon gibi yağ yakımını gerçekleştiren hormonların, ki bunlar açlık halinde salgılanan hormonlardır, salınımı gerçekleştirir gün içerisinde sürekli yağ yakan bir metabolizman olur.


  • angelus  (02.11.15 22:44:03) 
kahveden çaydan şekeri at. şekeri hatta hayatından at. kola vb içme.

ekmeği tamamen kes. hamurişi yeme.

pilav makarna vb azalt.

kilo egzersizle verilmez, kilo mutfakta verilir şeklinde bir klişeyle de bitireyim entariyi :)
  • eindaclub  (03.11.15 09:18:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.