[]

trafik cezası

ey duyuru ahalisi,

radardan ceza yedim ancak şöyle bir sıkıntı var çamlıca gişelerde ceza yediğim saat 7:14'te samandıra gişelerinde hgs den geçmişim. şimdi buna itiraz edebilir miyim? (111 km ile %30 aşım cezası yedim - saatler tutuyor çok emin olamadım?)

internetten baktım sulh ceza mahkemesine başvurmak gerekiyormuş. ancak gördüğüm dilekçe örnekleri hep geç tebliğ üzerine. böyle bir durumda başvuran varsa bana bir örnek gönderebilir mi?

 
Ceza tutanağı elinize ulaştıktan sonraki 15 gün içinde sulh ceza mahkemesine gideceksiniz, oranın kaleminde (bkz: mahkeme kalemi) size söylerler ne yapacağınızı.


  • grgn  (02.11.15 20:14:02) 
hocam sorununuzu anlayamadım.
haklı olduğunuzu ve ilgili cezanın hukuksuz/haksız olduğu noktaları izah ederseniz sorunu tespit edebiliriz.

şunu iddia edeceksiniz.
bu ceza tutarsızdır/hukuksuzdur.

anladığım kadarıyla hukuksuz değil.(geç tebliğ hukuksuz olduğu iddiasını içeriyor)
tutarsızlığı tespit edelim. eminsek ona göre nasıl savunacağımızı ve dilekçenizi nasıl yazacağınızı konuşuruz.
avukat değilim ama yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

not : 2 kez trafik cezasını mahkemeye verdim. ikisini de kaybettim. ikisinde de haklıydım. hakkımı savunamadım. ama en azından mahkemeye verdim. biraz da olsa tecrübem var.
saygılar.
yeşillendirmenizi bekliyorum.
  • andoreii  (02.11.15 21:49:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.