[]

is bulamama

Oncelikle su issizlik donemimde tum kahrimi ceken duyuru halkina sukranlarimi sunuyorum.

Sonralikla bu isler nasil bulunuyor? Kariyer sitelerinde birsuru ilana basvuruyorum dogru duzgun cvme bile bakmiyorlar. Mesela bi arkadasim ayni sekilde is bulamiyordu ama en azindan cv goruntulenmesi cok yuksekti, mulakatlara falan cagiriliyordu, olunca oluyor yani. Epeyce dusunduk bende niye boyle oluyor diye ama bir sey bulamadik ki on yazi falan da gonderiyorum. Bu yuzden Ik cilarin kullandigi arayuzu merak ediyorum yani tamam filtreliyolar peki ya sonra o kalan cvler tek tek aciliyor mu? Mesela internette soyle bisey okudum adamin calistigi yerde patronu cv incelemeden fotograftan eliyomus. Kariyer sitelerinde de boyle cv acmadan fotograf gorunur mu mesela. (Cvde fotograf olmasini etik bulmadigim icin koydugum fotograf vesikaliktan cekilmis eski bir fotograf)

Bonus olarak kariyer siteleri disinda is bulma yontemleri neler?

 
Önyazı demişsin gerçi ama...

Ben önyazı yazmıyordum ve CV'min son 90 gün içindeki görüntülenme sayısı 14-15 oluyordu en fazla. Ön yazı yazmaya başladım ve başvurularımı İstanbul'daki şirketlere yaptım(çağırırlarsa giderim diye). Bu şekilde görüntülenme sayısı 60'ı buldu.

Şu an işsizim.

Geçen gün de şunu gördüm ama okuyamayınca kaydettim. Belki faydası olur cevapların:

www.eksiduyuru.com
  • otonom  (02.11.15 19:24:57 ~ 19:28:25) 
Tecrübe var mı dostum?


  • enkolaykullaniciadi  (02.11.15 19:27:01) 
@otonom evet o da benim sorumdu tavsiyeleri denedim ama degisen bisey yok..

@enkolay hayir yok sadece iki stajim var ama yeni mezun arayen yerlere basvurularimda da ayni sorun var cvme baktiramiyorum bi turlu. artik kendimi yetersiz hissetmeye basladim. Napicam bilmiyorum..
  • yorke  (02.11.15 19:30:30) 
Genelde IK'cilar anahtar kelimeleri aratirlar. Hatta cogu buyuk sirkette gonderilen cv'leri direkt bilgisayar okur, aranan kelimeler cikmazsa cope gider. sektorunde neyin arandigini bilmen lazim ve cv'yi buna gore kurgulamalisin.

Fotograftan eleyen adam seni ise alsa da o isten hayir gelmez. amk ben onun.
  • fortisvita  (02.11.15 19:32:22) 
Tavsiyem (ben öyle yaptım) kariyer sitelerini siktir et. Şirketleri ara ik departmanı ile görüş mail adreslerini işte. CV ini gönder. İnan bu çok daha etkili bir yöntem. Dönüş oranı çok artacaktır. Olumlu olumsuz ğer türlü artar.


  • zugas  (02.11.15 19:33:12) 
@fortisvita aynen yapiyorum fakat yine de olmuyo nerde yanlis yapiyorum bi bulsam.

@zugas bir de onu deniyim. kac aydir kariyer sitelerine bel baglamis durumdayim
  • yorke  (02.11.15 19:42:14) 
bunu her sorana linkedin e baktın mı diyorum da orası da artık kariyer sitesi. ama şu var ordan ik cılara ulaşman bir nebze daha kolay.

bir de eş dost tanıdık hakikaten faydalı. çekinme söyle iş arıyorum ben diye.
  • asm  (02.11.15 19:46:42) 
Ben de o durumdayım. Cv'im görüntüleniyor ama geri dönen yok.


  • geçerkenugradım  (02.11.15 20:02:28) 
iş güvenliği sertifikası almak istiyordun, aldın mı? oradan belki bir şeyler çıkar. askere git gel bence. kafanı topla


  • glamdr1ng  (02.11.15 20:32:01) 
@glamdr1ng işe girerim gidip derslerine girecek vaktim olmaz diye hep erteledim. şimdi ne iş var elimde ne sertifika.


  • yorke  (02.11.15 20:47:32) 
hangi bölümden mezunsun? belki yardımımız dokunur.


  • justinho26  (02.11.15 21:29:20) 
askerliği aradan çıkar yapmadıysan çok faydası olur


  • limoncello  (02.11.15 21:31:42) 
Ben de senin askerlik yapmış versiyonun olarak aynı dertten muzdaribim. Duyuruyu silme, sinerji oluşturalım. :)


  • yirmisantim  (02.11.15 21:47:13) 
endüstri mühendisliği mezunuyum. bir de beş çocuk babası gibi streslendiğimden midir nedir askerlik falan yok arkadaşlar dişi kişiyim.


  • yorke  (02.11.15 21:49:38) 
merhaba, öncelikle kolay gelsin. yeni mezun iş arama süreci biraz zor, ilk deneyimden sonra her şey daha kolay olacak emin olun :) bizlerin kullandığı ekranda bir çok filtre var. işe alımcıların deneyim kriteri koyması durumunda (genelde deneyimli kişiler arandığından çoğu ilan için bu yapılıyor) cvniz zaten aramalarında görünmez. ilanlara çok sayıda başvuru geliyor. makine mühendisi arıyorsun işletme mezunu başvuruyor, lisans mezunu diyorsun lise mezunu başvuruyor. o yüzden filtre kullanmak şart. fotoğraftan cv eleyen iş yerinden hayır gelmez şeklinde bir yorum olmuş :) bunu yapanlar var tabi, ik yapmasa bile birim yöneticileri yapabilir. cvde fotoğraf olmasını etik bulmuyorsanız hiç eklemeyin. bence cvde fotoğraf bulunmasının bir zararı yok, düzgün kurumsal duruşa uygun bir fotoğraf faydalı olacaktır. önyazıyı mutlaka pozisyona özel yazın. pazarlama ilanına daha önce finans için yazdığınız bir önyazı ile başvurmayın. cvnizde bir staj, erasmus, proje deneyimi var mı? yoksa şansınız diğer yeni mezunlara göre daha az olur. cvnizde stajlarınıza dair temel sorumlulukları detaylıca madde madde yazın. baştan savma bir cvniz olmasın. bildiğiniz paket program varsa mutlaka belirtin. linkedin'den ilgili şirketin iklarını eklemek bir yöntem. mesajınızda kibarca niyetinizi yazabilirsiniz, geri dönüş yapacaklardır. çok fazla işe alım danışmanlık firması var, onların danışmanlarını linkedinden ekleyip özgeçmişinizi paylaşabilirsiniz. bazı şirketler stajyer pozisyonlarında yeni mezunları alabiliyor, bir süre iş öğrenirsiniz belki sonra kadroya geçersiniz. bir de evet tanıdıklar işe girmenizi sağlamaz belki ama, o pozisyona başvuran yüzlerce cv arasından öne geçmenizi sağlayabilir. son olarak bugün yeni mezun ilanları yayınlayan bir siteden haberdar oldum, belki ilgileneceğiniz bir şey çıkar. www.toptalent.co


  • unusual  (02.11.15 23:21:56) 
peki unsual öz geçmişimiz iletilmiş ancak üstünden günler geçmesine görüntülenmesi flitrede elendiğinden mi, yoksa firma tercihi mi?


  • geçerkenugradım  (04.11.15 14:23:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.