[]

Güncellendi :) Marslı hakkında. Spoiler içerir.

Selam sevgili uzaylılar,
Filmde anlamadığım 2 nokta var.

1- Filmin başında mürettebat, watney'in yaralandığı sahnede, nerden nereye gidiyorlardı?

2- Watney, uzay aracının(şu tekerlekli olan) üzerini delip balon gibi bir şeyle kapatmıştı. Bunu ne için yapmıştı?

2. soruya açıklık getireyim. uzaya çıkılan modülden bahsetmiyorum. Önce matkapla delmişti sonra üzerinde zıplayıp tepesini kırmıştı. Nasa'da dünyada aynısını yapmıştı. Araç ektekiydi sanırım.

 
2- hafiflesin araç diyeydi. 1i ben de anlamamıştım


  • su nanesi  (02.11.15 17:11:18) 
1- fırtına çıkınca, bulundukları yerden uzay aracına geri dönmeye karar vermişlerdi.


  • whatyougetiswhatyoudid  (02.11.15 17:12:46) 
1- o bindikleri araç mars modülüydü. yukarıdaki ana araca gidiyorlardı. Filmin ilerleyen kısımlarında büyük bir uzay aracı gormussundur, ona gidiyorlardı.

2- roketin atmosferi yukselebilmesi için roketteki tüm ağır şeyleri çıkart dedi NASA. O da her şeyi çıkarttı. Naylon la atmosfere yükseldi
  • efreet sultan  (02.11.15 17:13:33) 
yamuluyor olabilirim ama "1" için;
gezegene kısa süreli araştırma için gelen ekip çıkan fırtına sebebiyle dönüşlerini erkene alıyorlar...
uzay istasyonuna dönüş için gezegendeki kamp alanından mekiğe gidiyorlardı.
  • qxgviper  (02.11.15 17:15:14) 
Kitabı okuyan filmi seyreden birisi olarak yanıtlıyorum :

1. Film başında mürettebat Mars'ta meydana gelen fırtınanın şiddetlenmesinden dolayı görevi yarıda kesip erken ayrılmak zorunda kalıyor. Tahliye amacıyla uzay aracına erişmek için kullanacakları modüle giderlerken Watney'e kopan bir anten çarpıp yaralıyor.

2. Aracın üzerini delip branda ile kapatarak iç hacmini artırmayı amaçlıyor. Zaten 2 tane araç kullanıp öndekini sürüyor, arkadakinden ise römork olarak faydalanıyor, hesaplamaları sonucu bu alana ihtiyacı var.
  • burka  (02.11.15 17:23:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.