[]

İnternetten Ev Yemekleri Satmak

Selamlar,

60 yaşında bi' annanem* var, enfes yemekler yapar. Çocuklarına yardımcı olmak için şuan kolejin birinde yemek dağıtıyor. Açıkçası hoşuma gitmiyor bu iş.

Mesela müthiş içli köfte yapar, dolma yapar, yoğurt yapar. Hatay, Güneydoğu mutfağına hakim. Nasıl bi' projeyle internetten yemekleri satabiliriz? Kargo işi nasıl olur vs.

Fikir verirseniz sevinirim.

 
Lokal olarak altın günleri, apartman günleri, misafir, kız isteme falan filan gibi organizasyonlara yemek yapıp gönderebilir öncelikli olarak. Malum, residanslardaki altın günlerinde evde yapılmaz kısır. İlk aşamada yemeksepeti üzerinden yapmak yerine küçük bir web sitesi ve arkadaş çevresinden ilerlemek doğru olur. Sonrasında gerekirse online sipariş sistemine geçilebilir (annane olduğu için önermem). Belki işi daha mikro düzeyde tutmak daha doğru olur, ama benim önerim bu.


  • polifonik osuruk  (02.11.15 16:36:59) 
ev yemekleri sıcak servis edilmesi gereken şeyler olduğu için, düzenli satış ancak şu tarz bir projeyle mümkün olabilir;

davet, gün, ağırlama gibi organizasyonlar için ileri tarihli talep toplayabileceğiniz bir altyapı kurarsınız. insanlar gelir bakar, şu tarihte şu yemekleri yaptırmak istiyorum müsait mi diye sorgular, müsaitse yaptırır.

hatta buyrun size girişim fikri: bu projeyi alır iki yönlü çalıştırırsınız. yemek yapabilecek insanlar sitede profil oluşturup ilan verirler, yaptırmak isteyenler de ilanlar içerisinden kendilerine uygun olanları seçerler. yaygınlaştırırsanız komisyonculuktan mis gibi pasif gelir kaynağı olur, hem de kadının işgücüne katılımına kendi çapınızda destek sağlamış olursunuz.

fikir benden, gerisi sizden. saygılarımla.
  • hypervaskulerdondurucu  (02.11.15 16:37:15) 
@polifonik osuruk, teşekkür ederim. Yaşadıkları şehirde pek çevreleri yok aslında. Ama değerlendireceğim.

@hypervaskulerdondurucu, öncelikle nickiniz çok güzel :D Fikir için teşekkürler.

Peki, restoranlara pazarlamayı düşünsek?
  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (02.11.15 16:42:52) 
online yemek satışı zor bir iş. gıda ürünü satıyorsunuz nihayetinde. bunun mevzuatı var, denetlemesi var, uyulması gereken kurallar, hijyen vs. bir de bunun ticarı kısmı var, vergi mükellefi olma vs
temelde şu 2 soruya yanıt vermeniz gerekiyor:
kazandığınız paradan devlete sakal atıcak mısınız
yemeklerden dolayı birisine bir şey olursa ne yapacaksınız?
eşe dosta yakın yerlere yapılabilir. korsan taksi misali.
veya kosgebten destek alınarak ya da az biraz masrafla resmi bir şekilde girilebilir
ayrıca kargoyla yemek satılmaz, motorlu kurye lazım :)
  • asbe  (02.11.15 16:44:52) 
Bence internete falan girişeceğinize (madem çevre de yok), mahalledeki dükkanların (bakkal vs. ) camlarına, bir A4'le ev yemeği yapılıp, teslim edilir benzeri birşey yazın ve kendi telefonunuzu verin. Hatta çalışan kadınların çok olduğu bölgelere de yapılabilir, devlet daireleri çevresi gibi. Oradan arayıp isterler ileri tarih için. Anneanneniz yapar, biri de teslim eder.


  • karmmark  (02.11.15 16:52:47) 
online değil de bir restoran ile anlaşıp içli köfte, su böreği falan satabilir. bi arkadaş çevrede adını duyurmuş içli köfteyi tanesi 2,5 liraya çiğ olarak satıyordu. bi kaç siparişten sonra zaten adı da duyulur. bir sürü çeşit yerine 1-2 ürüne odaklanmak mantıklı olur.


  • kakao  (02.11.15 16:52:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.